reede, 22. veebruar 2008

Torm, soojus ja äike

Atlandi ookeani kohal tekkis väga sügav tsüklon (keskmes õhurõhk umbes 950 hPa), mille lõuna-ja kaguserv ulatub ka meieni. See põhjustab tugevat tuult, vihma ja sooja ilma. Ilm on väga muutlik, sest läänevool on tugev, mis kannab meile väga kiiresti vaheldumisi nii päikest kui pilvisemat ilma ja sadu.
Satelliidikaardilt on näha hästi arenenud rünksajupilved. See tähendab, et on võimalus äikeseks ja ilmselt öösel, sest uus sajuala jõuab Eestini õhtul. Soe ja küllaltki tuuline ilm püsib uue nädala alguseni, siis läheb veidi jahedamaks. Märtsi alguses võib minna päris jahedaks, et ka päeval võivad olla külmakraadid, muidugi ka lumi.
22.2. oli selle aasta kõige soojem päev - mitmel pool tõusis temperatuur üle 7 soojakraadi. Päris kevade saabumiseks läheb aega, sest on teada, et soe talv algab varem ja lõpeb hiljem. Möödunud aastal oli kogu veebruar väga külm - kohati isegi -30 kraadi ja läks siis päris soojaks. Sel aastal pole ilm külma tasa teinud, seega nii sooja kevade saabumine märksa vähem tõenäolisem. Kui lähebki päris kevadiseks, siis vaevalt enne märtsi keskpaika.

Kommentaare ei ole: