teisipäev, 23. veebruar 2010

Uus ilmablogi!

Tekkis uus ilmablogi: http://eestiilmaelu.blogspot.com/ See on meeldiv, et inimestele ikka ilm ja ilmastik huvi pakub. Jälgime huviga, kuidas uus ilmablogi hakkab edenema. Jõudu tegijale!
23. veebruari tsükloniga ennustatakse päris suuri lumesadu, sest tegemist on areneva ilmasüsteemiga, ja endiselt kerget sula Lõuna-Eestisse. Näiteks Accuweather ennustab Tallinnasse 10-20 cm lund, ülejäänud prognoosid annavad enamasti sademed mm-tes, st kui "palju sajab vett".
Tundub, et alanud nädal ongi kriitiline, sest üsna kindlalt ennustatakse nädala lõpuks sula, mis aga lund ilmselt kuigipalju ei võta vähemaks, sest sula lõpeb paari päevaga ja tuleb ka lund, nagu ka sulale minnes.

Huvitav on märkida, et pärast nädalavahetuse lumesadu ja tuisku saavutati Peipsi põhjarannikul lumikatte paksuseks 76 cm. Tallinnas mõõdeti 51 cm 22. veebruari hommikuse seisuga (varieeruva intensiivsusega lai lumesadu jätkus Tallinnas ka 22. veebruari päeval).
Selles uudises (http://www.ilmajaam.ee/?id=228277) ollakse arvamusel, et Tallinna lumerekordit (62 cm, mõõdetud 3. jaanuaril) ei õnnestu lüüa. Kui ennustatud sajukogused osutuvad tõeks, siis miks mitte, ainus probleem võib-olla tuul, mis puhub lume ära ja võib tekkida nn varjatud lumerekord. Olgu lõpetuseks esitatud 22. veebruari EMHI lumekaart, sest vananenud kaardid "kaovad kuhugi" ja neid enam ei saa, kui just ei salvesta pidevalt kuskile arvutisse:

Kommentaare ei ole: