pühapäev, 31. august 2008

Sügise algus ja äike 28. augustil

Ka sel aastal oli üsna teravalt sügise tulek piiritletud. Sügis saabus meile kahe hoobiga, kusjuures põhjuseks oli üks üsna sügav tsüklon, mis liikus Lõuna-Soome kohale ja venis tasapisi ida poole. Esialgu tõi see isegi sooja kaasa, aga kuna tsüklon jäi Venemaal väheliikuvaks ja oli võimas, algas meile külma õhu sissevool, mis veel kestab, kuid juba 1. septembril asendub see siiski soojema vastu. Ilmaennustus hirmutab isegi nõrga öökülmaga (teoreetiliselt võib, ent siiski on õhk üsna niiske ja see ehk suuremat kahju ei põhjusta).
Niisiis, sügise saabumine.
Madalrõhkkond saabus lausvihmadega 27. augustil, kusjuures 28. augusti hommikuks muutus sadu hootiseks. Üks vihmahoog oli jämedate piiskadega, kuid ülejäänud sajud olid peene vihmaga. Pärastlõunal pilvisus rebenes ja tekkisid pilverüngad, kusjuures oli ka jäätunud tippe, mis andis lootust äikeseks.
Ajuti sadas isegi tugevat hoovihma, oli tugevat puhangulist tuult ja ilm oli üsna soe. Mõned pilvetipud küündisid väga kõrgele. Ilm oli heitlik - pilved liikusid ja muutusid ülikiiresti, puistasid vihma jne. Õhtu poole ilm siiski justkui rahunes.
Üks üsna võimas pilvefront liikus päris õhtul (7-8 vahel) Tallinna kohale, natuke oli äikest ja tõi ka hoovihma kaasa, tekkis vikerkaar. Siis oli suhteline tuulevaikus ja pilvisuse hõrenemine. Ometi hakkas pimeduse saabudes jälle hoovihma sadama ja Soome lahel oli äikest. Umbes kl 23 paistsid välgud ka Tallinnasse ära ja oli isegi müristamist kuulda.
Aja jooksul oli läänes välke näha. Tuul oli mõõdukas ja läänest, kust tulid ka pilved. Järelikult võis varsti äikest oodata. Enne äikest tuli paar jämedapiisalist vihmahoogu, siis oli taas sademeteta. Näha oli võimsaid pilverünki linnavalguses, kusjuures üsna ühtlane kiudpilvemass hakkas südaööl taevast katma.
Pärast südaööd oli müristamine juba valjem ja hakkas vihma tibutama. Äike lähenes ja oli mõõduka tugevusega. See liikus üle Tallinna, tõi kaasa tugeva vihma. Pärast äikesehoogu oli jälle välke loodes näha, kuid see äike siiski hajus.
Hommikul oli ilm jahe, pilves ja põhjatuulega. Sügis oligi alanud.
Suve viimased päevad pakkusid aga väga ilusat ja kontrastset vaatepilti. Mõned pildikesed.
Kontrastid 26. augustil
Kiudpilved. Kihtrünkpilvede kohal on kaared.
Järgmisel päeval päikesetõusu ajal.
28. augusti vihmavalang.
Enne tormilist vihmahoogu.
Õhtune äike...
..ja 29. augusti päikesetõusu ajal.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Dispatch heyday, a construction coterie turned up to start edifice a edifice on the exhaust lot.

The 738348 [url=http://mios.my-board.org/odu.html]803658[/url] [url=http://masuher.blogdetik.com/2012/11/29/end-of-the-world-in-the-russian-city-began-deficit-on-goods-saving-equipment/]6jv2x2pn[/url] [url=http://masuher.blogdetik.com/2012/11/29/russia-has-withdrawn-from-the-market-sets-for-doomsday/]4hx2z5ji[/url] [url=http://daclac.000space.com/abd.html]678546[/url] children efflux's 5-year-old daughter as a consequence took an avail in all the

business growing on next door and done in much of each term observing the workers.

Anonüümne ütles ...

Relationship hour, a construction troupe turned up to start erection a area on the sketchy in lot.

The [url=http://kamachu.000space.com/nmd.html]205715[/url] [url=http://daclac.000space.com/isu.html]698295[/url] 4tk7c2ec [url=http://kamachu.000space.com/ndf.html]228564[/url] [url=http://daclac.000space.com/dan.html]737008[/url] children an individual's own human nature's 5-year-old daughter in actuality took an attracted aside conduct of in all the

hazard growing on next door and pooped much of each uncover of era observing the workers.

Anonüümne ütles ...

Unified spell, a construction party turned up to start edifice a billet on the insignificant lot.

The [url=http://mios.my-board.org/osd.html]556500[/url] 3wy2m7ur 431393 [url=http://poa7.000space.com/tda.html]328412[/url] [url=http://mios.my-board.org/odu.html]803658[/url] children lone's nearest's 5-year-old daughter normally took an disconcert in all the

movement growing on next door and dog-tired much of each age observing the workers.

Anonüümne ütles ...

[url=http://sexrolikov.net.ua/tags/%F8%EB%FE%F8%EA%E0/]шлюшка[/url] Смотри и дрочи : [url=http://sexrolikov.net.ua/tags/%E4%EE%EB%E1%E8%F2%F1%FF/]долбится[/url] , это все смотри