laupäev, 3. mai 2008

Suvila 28.4.-2.5.2008

Nimetatud kuupäevadel viibisin suvilas peamiselt õppimise, aga ka puhkamise ning suhtlemise eesmärgil. Kokku osales tegemistes alguses 3 inimest, kuid järgmisel päeval lisandus ka neljas.
Kuigi, nagu öeldud, oli põhiliseks eesmärgiks eksamiteks valmistumine (täpsemalt ühiskond, veidi vähem inglise keel), osutus peategevuseks söök ning sellega seonduv, ja jalgrattamatkamine. Saabujad võtsid rattad kaasa linnast, v. a. hilineja. Lõpuks pidi veel üks inimene tulema, kuid hea, et nii ei läinud.
Esimesel õhtul toimus miljöösse sisseelamine ja inimeste omavaheline sotsialiseerumine. Eksterjöör jäeti järgmiseks päevaks. Sisseelamine õnnestus ning aega veedeti mõnusalt mitmel moel. Viimaks mindi magama, nagu kord ja kohus. See osutus võimalikuks nii sel kui ka kõikidel ülejäänutel päevadel südaöö ja ühe vahel.
Järgmisel päeval avastati ratastega Vasalemma ja üldse tutvuti olustikuga. See päev oligi sõidu poolest kõige pikem: kokku läbiti 40 km. Antud hinnang distantsi kohta Vasalemma osutus peaaegu õigeks, ülejäänud pakkumised olid enamasti alahinnatud. See oli mõeldud selleks, et kaassõitjad mitte liigselt ehmatada. Ei olnud kunagi sellele mõelnud, aga jaama lähedal ning Laitse lossi ümbruses oli isegi WiFi. Selle olemasolust tõusis peamiselt tulu just meteoroloogilise situatsiooniga tutvumisel.
Vajalikud toiduained olid juba valmis ostetud, kuid ka kohalikest poodidest oli abi. Prooviti mitmesuguseid huvitatavaid toite ja jooke. Eriti meelepärane oli india tee. Ülejäänud toitude tegemisel oli suuresti abiks hilisem liituja.
Teistel päevadel käidi veel Ruila järve ääres, kaldapääsukeste pesi vaatamas ning erinevaid teid pidi rongijaamas. Külalisi ei viinud kõikidesse kohtadesse, sest praegusel aastaajal pole neis midagi. Näiteks on sealkandis uskumatult hea mustikakoht, kust hiilgeaegadel saadi ühelt aakrilt kuni 40 korvitäit mustikaid. Viimasel ajal on see koht vajumas unustuse hõlma ning seetõttu on mustika-aastal toidulaud teadjale seda rikkalikum. Mõned teised kohad on suurepärased seenel käimisel ja üks koht ujumiseks (Vasalemma lähedal on samuti hea ujumisekoht, kuid see leidis tutvustamist). Samuti on veel terve hulk kohti niisama avastamiseks ja käimiseks, mis sobib ainult siis, kui inimesi on kokku kaks; sama kehtib muidugi ka laamendamiskohtadele (viimaste külastamine on lähiajal plaanis).
Õppimine toimus loomulikult, nagu vaja, kuid märksa vabamalt ja suures osas looduses. Üldiselt jäädi rahule ja ollakse uuesti kogunema, kui võimalus tekib. Otseselt ei andnudki inimesed midagi juurde, ainult peotäis fakte ja kinnitust. Uue tutvuse üle on muidugi rõõm. Meeldis seegi, et suvilas oli esemeid ja nähtusi, mis olid nii mõnelegi väga uudsed.
Ilm osutus äärmiselt sobivaks, kuid küllaltki üheülbaliseks. Küllap nii oligin parem. Viimaks suurenes äikesehuvi.
Eks varsti jälle!

Kommentaare ei ole: