pühapäev, 3. veebruar 2008

Püsiv talv? Äike 2. veebruaril

Märgid näitavad, et järgmisest nädalast, see on 11.2., võib minna püsivaks talveks. Sellisel juhul on vähemalt veebruari lõpuni stabiilne suusailm olemas. Suurt lund ei tundu tulevat.
Märtsi kohta on vara midagi öelda, kuid suure tõenäosusega kordub eelmisel aastal juhtunu, kuid väiksema intensiivsusega. See tähendab, et märtsi alguses võib veel olla kergelt talvine ilm, kuid siis läheb kevadeks ja sooja võib tulla enimalt 15° (möödunud aastal kuni 21°).
...............................
2. veebruaril 2008 oli väga vaheldusrikas ilm. Kuni õhtuni oli sula. Hommikul oli isegi päikest näha. Päeval oli ilm jälle pilves ja sadas vihma ning lörtsi. Ilm polnud väga tuuline.
Õhtul, kui oli juba pime, läks taevas pea selgeks ning hilisõhtul tõusis tormine tuul. Enne südaööd läks ilm pilve ja sadas väga tihedat lund ning tuiskas, oli ka elektrikatkestus.
Pärnus täheldati äikest: esimene äikesepilv liikus lahelt linna kohale hommikul, põhjustades lörtsi ja vihma, teine ilmus öösel. Teateid tuli mitu, ka mõned radarid registreerisid äikest. Talvine äike on iseloomulik just sellistele soojadel ja muutlikele talvedele, nagu meil hetkel on. Muutus võib aga juba lähiajal tulla.

1 kommentaar:

Marek ütles ...

Viibisin 2. veebruari õhtul Jõulumäel (20km Pärnust SSE suunas). Ka enne südaööd olin korra väljas ja väga kahtlaselt sadas mõõduka tugevusega lund. Pilvi aga taevas polnud eriti ja vai tähti vaadata läbi lumesaju. Pilved olid eemal ja kahtlased, aga tüübilt mitte eristuvad. Äikest ei näinud. Hommikul oli ka väikse verikaalse arenguga kihtrünkpilvi.