kolmapäev, 18. märts 2020

Ilm

Gert: Jüri Kamenik pidi sel nädalal ise blogi valmis kirjutama. Oodake siis tundub, et ta hilineb seekord.
Algne täiuslik autor: tänan annetuste eest! Blogi taaselustati. Arutelu võib kolida ümber uue postituse alla.

Ilmakaart enne suurt tormi. DWD

223 kommentaari:

«Vanimad   ‹Vanemad   201–223/223
Anonüümne ütles ...

Ei mäleta kas seda juba varem kuskil küsitud, aga kas keegi teab, mis aastal kõige külmema suve rekord oli? Ise muidugi loodan, et äkki ikka ei tule väga külm suvi, aga omat moodi lahe oleks ka see, kui 2020 aastal saaks kõige soojema talve ja kõige jahedama suve korraga.

Samuti huvitav, et millal see lühike soojaperiood tuleb, mis pidi 4 aasta rütmi suvedele eelnema? Mai esimene pool on vist välistatud....

Anonüümne ütles ...

2015 ja 2017 suved olid küll "rütmivälised", aga kummaski polnud maikuus püsivat sooja. 2015. aasta mai maksimumtemperatuur jäi kõikjal alla 21 kraadi.
---------------------
Täna päeval ärge päikest väga lootke.

Anonüümne ütles ...

Näeb siin blogis siis esimest korda erinevatele lehekülgedele jagunevaid kommentaare.

Tartu-Tõravere aegreas on kõige jahedam suvi olnud 1904. a, mil suve keskmine oli 13,3 kraadi.

Anonüümne ütles ...

Kas Kõpu poolsaar sel suvel vihma saab ?

Anonüümne ütles ...

Sm "proff". võta paberirull kaasa ja koli WC-sse.

Anonüümne ütles ...

Küll siin ikka aetakse rumalat juttu. Viimane viletsavõitu suvi oli 1993. aastal.

Ah jah, seltsimees "proff" võiks võtta paberirulli ja WC-sse kolida, et oma "rääkimised" õigest kanalist õigesse kohta saata,

Anonüümne ütles ...

Topelt ei kärise, amatöör!

Anonüümne ütles ...

Kl 00:53 kommile ,et muudel juhtudel kui 3,9(4) aastaste rütmidele ei eelnegi soojalainet enne sajust suve. 2015 oli sajune variant 11.2 aastasest rütmist aga see 2017 pole veel pihta saanud ,et mis intervalli alla see kuulub.

Anonüümne ütles ...

Ja lisan ,et neid rütme on mitu. Ei ajanud jälle aastaarve segamini. Tänu sellele ,et ka sooje rütme on mitu tuleb 2021 kui ka 2022 kuumad suved. Mõistatus on praegu ,et kumb se nendest on see rekordeid toov. 11.2 jälle mängus aga selle laine täpne asukoht veel määramata aga lühidalt 2021 peaks olema jätkuks 2010 aastale

Anonüümne ütles ...

Praegu siin Harjumaal huvitav pilvisus. Lõuna ja kagu paksult suviselt rünki täis, põhi ja loe ühtlase kihtrüngateki all.

Anonüümne ütles ...

Kus see Jüri kadus?

Anonüümne ütles ...

Ükspäev alles oli Ringvaate saates. Seega täiesti olemas aga see blogi on tal hüljatud. Sellepärast võikski sellele blogile 1.mail matused korraldada.

Anonüümne ütles ...

Kahjuks jah blogi surnud... aga kas tõesti ei anna uut sissekannet teha? Kasvõi ilmateenistuse prognoosidest copy-paste.
See blogi on ainus koht, kus saab veel normaalselt ennustuste üle arutada. Facebooki gruppides postitakse ainult päikeseloojangu pilte ja paljud rahvusvahelised foorumid/blogid on liiga Ameerika-kesksed.

Anonüümne ütles ...

Sekundeerin viimast postitust, see on tõesti ainus normaalne koht, kus pole kuu- ega päikesepilte!

Tundub, et nv vihm jääb tulemata :)

Anonüümne ütles ...

Enne 4. maid ärge saartel ja rannikumaakondades mingit sadu lootke.

Anonüümne ütles ...

Huvitav et praegu on Eesti põhjarannikul suht tuulevaikne ja kohati isegi edelatuul. Pigem just vinge põhjabriis peaks nagu olema siin ju.

Anonüümne ütles ...

Nautige nüüd need paar päeva kevadisemat ilma. Uus pikaajaline CFS näitab, et see loll madalrõhu lohk jääb meie kohale kuni mai keskpaigani vähemalt. Ise muidugi loodan, et see prognoos ei lähe täppi, sest noh kaua veel võib. Talve polnud, suve ka arvatavasti ei tule, võiks siis vähemalt ilus kevad olla, aga selle prognoosi järgi ei tule sedagi.

Anonüümne ütles ...

Miks lasti küll ilmablogil ära surra? Postitajaid ju oleks, arutelu ju jätkuks. Oleks vaid keegi, kes uue nädala käivitaks.

Anonüümne ütles ...

Kas vihma ka tuleb kui see madalrõhu lohk meie peale jääb?

Anonüümne ütles ...

Need otse põhjast tulevad lohud üldiselt ei too eriti palju vihma. Aprilli lõpuni peaks kuiv olema, edaspidi on raske ennustada.( see, et lohk paika jääb on ka ainult ühe mudeli ja jooksu põhjal tehtud ennustus, see võib vabalt muutuda ka) Aga ma siiski arvan, et sademed tulevad pigem hoovihmana kui ühtlase sajuna.

Anonüümne ütles ...

Selles asi ongi ,et uue nädala käivitajat enam pole. Lõpuks on neid kommentaare niipalju ,et tükk aega kerid enne kui lõppu jõuad. Vajaliku teema leidmine läheb veel keerulisemaks. Näiteks otsida 1000 kommentaari hulgast just 10.juuli äikesejutte. Sellepärast raske on aga 1.mai võiks olla sellele blogile R.I.P

Anonüümne ütles ...

Mina ennustan muusikarütmide põhjal, et juunis-juulis tuleb -30 kraadi ära. Kasukapoodi!

Anonüümne ütles ...

Paraku pole see vòimalik. Kuigi sääsed, parmud, puugid jt parasiidid häviksid tõhusalt.

«Vanimad ‹Vanemad   201–223/223   Uuemad › Uusimad»