kolmapäev, 21. detsember 2011

Vandenõust veel

Kel on fb-i konto, see näeb pilte: http://www.facebook.com/suzanne.holmes#!/suzanne.holmes?sk=photos. Sellele sattusin, kui avaldati see uudis: http://www.alabamawx.com/?p=55225 NB! Pange tähele kommentaare!
Eraldi tõstaksin esile esimese lingi alt ühe kommentaari: /---/Yeah. It was raining in E. Tennessee today. They always spray ahead of the fronts so it'll probably rain there tonight or tomorrow. It's like they want to get all of the chemicals and metals washed out of the atmosphere so they can go all over the plants, animals, and into the water and soil.
On ammu teada, et kondensjäljed püsivad kauem ja võivad laieneda madalrõhkkondade idaservas, nendne lohkude või frontide tuleku eel, sest troposfääri ülaosas suureneb niiskus ja õhk kaldub tõusma. Niisiis aitab kondensjälgede jälgimine ka ilma lühiajaliselt prognoosida. Seetõttu ongi nüüd juhtunud selline huvitav asi, et vandenõuteoreetikud on tabanud selle seose ära ja esitanud selle uues kuues ja väga värvika interpretatsiooniga, miks seda just siis tehakse. Kondensjälgede tekkimisest: http://www.horisont.ee/node/1695
Kondensjälgi, sh püsivaid ja üle taeva laienevaid panin tähele juba enne 2000. aastat. Aga need olid tollal ja on praegugi nii tavalised, et ei osanud neid millekski eriliseks pidada. Kahjuks esimesed katsetud pilvede pildistamiseks olid 2003. aastal, aga esimesed fotod on olemas 2005. ja 2006. aastast (umbes 40 tükki). Regulaarsem pilvede ja üldse ilmaolude pildistamine algas alles 2007. aastal.

2 kommentaari:

Marek ütles ...

Lahe "laietuse" pilv :). Need friigid filmivad ja pildistavad vahest väga ilusat ja huvitavat materjali - neist võib isegi selles osas kasu olla.

Jüri ütles ...

Jaa, ma ise arvan ka, tore, kui huvi, aega ja viitsimist on jälgimiseks. Nii jäädvustatakse mõndagi põnevat ja ehk ka uurimiseks sobilikku materjali, ainult eesmärk, milleks seda tehakse, on väga kahtlane.