reede, 7. september 2007

Ekskursioon Lillisse

6.9.2007 oli meil klassiga preemiareis Lõuna-Eestisse Lillisse. Tegemist oli pika, kuid üsna lahja päevaga, kuid lõpp oli rammus.
Sõit sinna kestis ligikaudu 4 tundi väikese nüansiga (täpselt kella ei vaadanud). Asi oli selles, et kõigepealt sõitsime Pollisse, mis oli üldse vale koht ja mis võttis siis oma aja. Alles siis hakati õigesse kohta liikuma. Lilli asub Saka looduskaitsealal. Maastik oli küllaltki vaheldusrikas, kuid mitte nii nagu Lõuna-Eestis ollakse võib-olla harjunud. Teed olid tõesti äärmiselt käänulised.
Loodus paistis silma sellega, et puudusid sügi(v)mär(v)gid - kõik oli täisroheline, justnagu südasuvel ikka. Viimaks jõudsime kuskile metsa keskele, kus olid üsna vanad puumajad, mis oli iseenesest väga tore. Natuke tutvustati ümbrust ja olukorda ning jagati kätte lipikud, kus oli ühe puu või põõsa nimi ja pidime määratud liigist võtma äratuntava osa (näiteks lehe). Rühmi oli 9 ja jagati kätte ülesanded, mida 2 tunni jooksul pidime lahendama. Minu ja veel ühel rühmal läks väga kaua õigete kohtade leidmisega aega, kuna kõik läksid, kuhu juhtusid ja poldud milleski kindel, kuid mulle see meeldid ja lasin asjal jätkuda. Lõpuks tuli asi ära lõpetada ja punktid kätte näidata. Tegime mõõtmisi ja lugemisi, mis vaja ja tulime siis alguskohta tagasi.
Tehti kokkuvõtteid, võitjad said mingi turismibrošüüri taolise ja ülejäänud lihtlabase kaardi. Edasi sõitsime vaatama, kuidas töötavad metsandusametnikud arvutitega. Peab ütlema, et midagi väga huvitavat polnud ei siin ega seal. Lõpuks läksime Karksi-Nuiasse poodi ja algaski tagasisõit. See oli üsna huvitav. Klassijuhataja läks bussi taha meie klassi poistega rääkima, eesmärgipäraselt, mille ta ka saavutas. Üksikasju ei maini, kuid see oli huvitav, eriti neile, kes said aru, kes keda kontrollis.
Viskan ka paar pilti üles.


Meie klass niisama vahtimas











Põhivennad










Ei kommentaari!













Karmen, Karmen, mida sa teed...

Kommentaare ei ole: