teisipäev, 6. aprill 2010

Hõlbus kevad

Kevad tuli vaatamata kõikidele hirmudele üsna hõlpsalt ja juba praeguseks on suurem osa lund sulanud (veel on metsa all ja Peipsi ääres) ja veetase kõrge. Esimene soojahüpe oli pööripäeva paiku, kui vähemalt päeval oli üle nulli ja teine hüpe tuli 26. märtsil, millest alates on mõnel päeval sooja üle 10 kraadi, mõnel ainult paar kraadi (soojade ja külmade õhumasside vaheldumine).
Silma torkas esialgu suur vahe Lõuna-ja Põhja-Eesti vahel, sest soe õhumass jäi pigem Eestist lõuna poole või kui levis ühtlaselt üle maa, siis väga lühiajaliselt. Esimene suurem soojapuhang (27. märtsil) jõudis põhjarannikule, 1. aprillil ja 5. aprillil samuti, millele järgnes kohe jahenemine. Üks soojenemine tuleb veel, see on enne 10. aprilli, hilisem on suhteliselt ebamäärane, kuigi ilmselt mitte väga jahe.
Muidugi tuleb arvestada, et kõik on võimalik - et üldiselt soojakraadidega ilm jääbki mõneks ajaks püsima või tuleb mingil hetkel ka päris talvist ilma. Enamasti igal aastal on aprilli sattunud ka väiksemaid või suuremaid lumesadusid ja tekkinud ajutine lumikate.

Kommentaare ei ole: