laupäev, 14. juuli 2012

Ilusad pilved 13. juulil

Mõnikord, kui tingimused on täpselt õiged (keskmine labiilsus, tsüklogeneesi puudumine), siis võib Eestiski näha erakordselt huvitavaid ja kauneid pilvemaastikke. Maailmas peetakse kõige paremaks kohaks pilvemaastike pildistajatele Mehhiko lahte suve teisel poolel (augustis), kui rünk- ja rünksajupilved on praktiliselt igapäevased ja need moodustavad päikeseloojangu paiku uskumatuid vaatepilte, üks näide: http://www.flickr.com/photos/oneeighteen/224909509/in/pool-extreme_sky/ Mõningatel üksikutel päevadel on meil siingi midagi sarnast võimalik näha. 13. juulil olid täpselt õiged tingimused, et tekiks Mehhiko lahel olevale õhtule sarnanev vaatepilt. Mõned pildid sellest:


5 kommentaari:

knut ütles ...

Väga ilusad pilved :)

Jüri ütles ...

On tõepoolest, need meenutasid mulle seda, miks hakkas kunagi meteoroloogia meeldima. Ka A. Kallis kiitis, et väga huvitavad. Ilmselt valin mingi hetk vast veel 3-4 ilusat pilti välja imetlemiseks.

Anonüümne ütles ...

Pildid on ilusad ja kenad igatpidi. Vikerkaart polegi näinud eriti see suvi ... Sellist vaatepilti just iga päev ei ole. Ka on fotograaf olnud hea oskusega ja teinud pildid natuke arenenuma kaameraga.
Paar sõna siis ka antud blogist üleüldse - Käin siin viimased aasta vähemalt juba päevas vähemalt korra, et näha, kas uudiseid on. Põhjus, et olen ilmast väga huvitatud ja ilmselt nii see ka jääb. See blogi on kõige inforikkam vnii mida ma eestis tean, välismaiseid pole ültse vaadanud.
Omanik Jüri, olen teda mitumitu korda näinud. Lahke, abivalmis, hooliv, armas inineme. Alati seletab kõike kui vaja, ja vihane pole minu nähes veel olnud. See näitab, et inimene suudab säilitada pideva rahu, mis on ju tore :)))) Meteoroloogiast teab meeletult palju, meteoroloogiauurijaks ta sündinud vist, kuna talle pakub see ammuammu meeletut huvi juba.

Jüri ütles ...

Tore teada, et keegi nii arvab, aga kas see pole ikka liialdus? Tõsi küll, inimesed on sageli väitnud, et ma suhtuvat meteoroloogiasse kirglikult.

Anonüümne ütles ...

Tagasihoidlik jutt suhu tagasi. Ei ole selliste meteoroloogiavõimetega inimest veel näinud, ilmselt on tegu haruldase andega, sest meteoroloogia pole mitte väike teema ja selle täiesti selgeks saamiseks peab ikka mõistust tugevalt üle keskmise olema. Austan selliseid inimesti täielikult !