esmaspäev, 13. august 2007

Meeletu suvi ja rõhkkondade viisakus

Juba nädalapäevi kestev soojalaine rõõmustab ilmselt paljusid, kuid kaugelki siiski mitte kõiki. Jah, käes ta on, see kõrgsuvi (periood, mil päevane temp. tõuseb üle 25°). Prognoosid näitavad, et nädala lõpuks taandub kuumalaine, ent soojus püsib. Võimalik, et mõni päev hiljem trügib ülemeelik kuumus taas tagasi. Sellinelt see veerandsajandi üks soojemaid lõikuskuid jätkub.
Tundub, et rõhkkonnad näitavad üles ütlemata head viisakust: "Võta siis ohjad juba enda kätte, olen siin küllalt valitsenud," kutsub kõrge. "Oh ei, mis sa nüüd, sügis ju alles ees ja aega küll," kostab selle peale madal. Igal kannatusel on ükskord lõpp ja ega seegi erandlik pole. Nautigem veel viivu, enne kui tullakse meie alasid sõjakisaga vallutama!

13. augusti satelliidipilt kl 17 (kahjuks ei õnnestunud lisada soovitud fotot, arvuti salvestas korduvalt mingil põhjusel väära faili, millest antud saidil pole jälgegi, seetõttu lisan teise pildi). Näha on mitmeid äikesekerasid (ümarad heledamad alad), neist põhjapoolseim Lapimaa lõunaosas. Ka meile on edelast midagi lähenemas. Esialgu on isegi Irbeni väina (Kura kurk) kohal olev veel päris kaugel. Elame-näeme!

Kommentaare ei ole: