esmaspäev, 25. veebruar 2019

9. nädala ilm (25.–31.02.2019)

Kommentaariumi viide
Kahjuks ei pruugi õnnestuda postitust ajakohastada, sest http://ilmjainimesed.blogspot.com/2019/02/8-nadala-ilm-1824022019.html (vt esimest lõiku).
Uudiseid: Ilmateenistus tähistab meteopäeva 22.03.2019 kell 10.00–15.00 Keskkonnaministeeriumi I korruse suures saalis (Narva mnt 7a). Sündmuse lähem info: https://tinyurl.com/y3xuctsr (seal tuleks end  ka registreerida). Sellele järgneb Eesti Meteoroloogia Seltsi aastakoosolek.
Lisaks veel saabunud tagasisideks: I saw that you recommended visiting Tallinn, Estonia on your page here: ilmjainimesed.blogspot.com/2018/03/11-nadala-ilm-1218032018.html. Thanks for letting people know about this beautiful city (I managed to read you despite my poor Estonian)!
I don’t know if you’ve heard, but it was selected as a top destination for digital nomads (along with other cities all around the world) https://www.websiteplanet.com/blog/best-locations-digital-nomad/.
I’m pretty sure a lot of your readers don’t know about it, and I think it would be a great added value to them to share this resource with them on your page. Let your visitors know they would enjoy many options with strong WiFi connections to make their life simple when visiting Tallinn, including coworking hubs and cafes!
Inglise keeles on Tallinnat tutvustatud: https://www.visittallinn.ee/eng/visitor/discover/blog/weather-in-tallinn.

2019. a meteopäeva poster. Pildile klikkides saab

Tuleb soe, kuid paari talvise temperatuuriga päevaga nädal.

Nädala alguses on Läänemere idarannikul aktiivse madalrõhkkonna edelaserv. Selle mõjul 24.02. jooksul ilm selgines. Nii oli öösel selge sajuta ilm. Puhus lääne- ja loodetuul 5–12, saartel ja rannikul puhanguti 15–20 m/s. Õhutemperatuur oli 0...5 °C.
Päev (25.02.) oli enamasti vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilmaga. Puhus loodetuul 7–13, saartel ja rannikul puhanguti 15–18 m/s, kuid õhtuks nõrgenes. Õhutemperatuur oli  3...8 °C.
Mis edasi? Veebruar on toonud soojarekordeid. Samas vabariigi aastapäev oli enamasti udune ja oodatust jahedam: kuni 3 kraadi 8 kraadi asemel, ehkki see on oluliselt parem kui näiteks –10 kraadi, mis mõnel aastal on pillimeestel „nööbi kinni pannud“.  
Kuigi on valitsenud kevadhõngulised ilmad, tuleb varsti paar talvise temperatuuriga päeva, nagu juhtus 20.02. paiku. See on siiski mööduv, nii et pärast seda jätkub 1…5 kraadi (öösiti võib ajuti kuni –5 kraadi olla). Näib, et üldjoontes tuleb kogu märts selline. /info täpsustamisel/
/edasine info loodetavasti pärast tuumameteoroloogiaseminari, milleks läks oodatust enam aega/

Ilm tuumameteoroloogia "sünnipaigas" (https://www.meteoblue.com/en/weather/forecast/week/kyiv_ukraine_703448). Pole pikselisi ega väga kõrge UV-indeksiga päevi tulemas. UV-indeks võib siiski ulatuda 3ni (https://www.accuweather.com/en/ua/kyiv/324505/daily-weather-forecast/324505).

20 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Homme jälle selline pilvealune nagu eile. Saartel võib pikemalt selgineda aga mujal 90% ulatuses pilves

Anonüümne ütles ...

See viimase aja pidev tuul on veelgi vastikum.

Anonüümne ütles ...

Nagu eile ütlesin ,et täna samasugune nagu 24.02 oli ja ongi nii. Ka siis hakkas enne loojangut selginema.
Homse otsus on natuke keerulisem. Homme on pool Eestit pilve all ja pool mitte. Idapoolsem osa pigem selge ja läänepoolsem osa pilve all aga kus pilvepiir täpselt on raske öelda. Tallinn on ka sellele piirile väga lähedal.

Anonüümne ütles ...

Pean natuke parandama. Olukord on muutunud. Homme pigem pilvisem lõuna poolses osas. Põhja-Eestis näeb päikest pilvede vahelt päris palju.

Anonüümne ütles ...

Inglismaal oli täna üle 20 kraadi sooja. Sellist asja pole seal veebruaris enne mõõdetud.

Anonüümne ütles ...

Millalgi oli uudistes (nii nädal tagasi ) et +18 tuli ära ja see on rekord. Nüüd siis niipalju. Suvel samas olukorras +40 ?

Anonüümne ütles ...

Panen siia ka artikli, kus siis juttu rekordsoojast Inglismaal. Räägivad ka seal sellest nn. Fööninähtusest.

https://www.walesonline.co.uk/news/wales-news/wales-beats-warmest-ever-winter-15889988

Anonüümne ütles ...

Loodetavasti ei alga veel seda Maa magnetvälja pöördumist.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0012821X14001629

Jüri ütles ...

Blogi pisut uuendatud! Kahjuks on reedeni siinse jaoks minimaalselt aega.

Anonüümne ütles ...

Edaspidi külmemaid päevi pigem rohkem kui sulapäevi. Vaikselt hiilib talvisema märtsi suunas.

Anonüümne ütles ...

Vot nii on lood.
https://www.youtube.com/watch?v=BqGtRI8CWkw&feature=share&fbclid=IwAR28GsuHjH4XWPGXpl93YFh1-9qjEDjuqyW52P8FhV9vaJ9C8BEJnGUu5LI

Jüri ütles ...

Vat siis, eksole!

Anonüümne ütles ...

Nii 1.märts on käes ja nagu lubasin täpsustaks suveprognoosi. Ütleks ,et jama kuna tuul isegi mitte loodest vaid lausa põhjast. Ootan eelmise aastaga võrreldes lausa jahedat ja sagedaste hoovihmadega suve. Rannikud võivad jääda kuivapoolseks. Kõige suurem kuivaoht Hiiumaal samas kui Võrumaa mees ajab heina läbi vee taga. Äikest tuleb rohkem kui viimastel aastatel harjunud nägema oleme. Mais kimbutavad tugevad öökülmad nagu oli 2017. Suve osas ootaks mingil määral sarnasust 2003 aastale kus põhja kaudu jõudis kuumus Arhangelski piirkonnast juulis ringiga paariks nädalaks siiamaile.
Ka kesk-euroopas võib 2003 korduda kus kuumalaine läheb nii hulluks ,et inimesi hukkub.

Jüri ütles ...

Seega siis pigem ei kordu 2015. või 2016. a suvi?

Anonüümne ütles ...

Jah tuulesuund muutus veidi võrreldes sellega mis varem paistis tulema. Samuti tuli veebruar normist soojem nagu ootasin aga mitte niipalju kui lõpuks tuli.

Anonüümne ütles ...

6 aastat tagasi ehk 2013 oli ka tuul keskmiselt põhjast, aga ometi tuli tol aastal soe pikk suvi, sh maikuu.

Jüri ütles ...

Kummaline. Elame-näeme, mis juhtub!

Anonüümne ütles ...

Tean. Iga aasta ei pea see 1.märtsi järgi prognoosimine paika. Kui see aasta tuleb ka mööda aasta siis äkki tõesti teeb teise kuuma suve järgi.

Anonüümne ütles ...

Teisipäeval võib purakas lund tulla põhja regioonides. Sõltub, kuidas see külma ja sooja õhumassipiir läheb.

Jüri ütles ...

Jah, kuni 10 cm võib sadada. Saju tõenäosus on 100%, iseasi siis, kas vihm või (märg) lumi (sajufaas küsitav).