esmaspäev, 27. august 2012

Orkaan Isaac

Iga minuti tagant uuenevad pildid Isaacist.
The Weather Channel´i teema seoses Isaaciga.
Orkaan Isaacit tutvustav video: http://www.youtube.com/watch?v=45YpiP3ctq4&feature=youtu.be

30. august. Isaac on tasapisi nõrgenemas ja on troopilise tormi staatuses. Tormituuled on vaid merel ja rannikualadel. Peamiseks ohuks on nüüd metsikud paduvihmad, mis toovad sadu millimeetreid sademeid kaasa. Surmade hulk on kasvanud vähemalt 30ni. 

Kell 19. Tangipahoa järve äärest evakueeritakse inimesi, sest kardetakse, et seal annab kohe tamm otsad. WWL-TV on endiselt live kajastusega eetris, sealt saab jälgida.  Nende uudisteriba isegi tõmbus punaseks ja evakuatsiooniteadet keritakse suurte tähtedega, nii et asi on ilmselt hull. Uudisteriba WWL-il muidu kogu orkaani vältel oli musta taustaga.
Säuts: @NWSNewOrleans: Small breach in the dam at percy quin - expected to fail soon. Mandatory evac for parts of Tangipahoa Parish. #Isaac.

Kaugel avatud Atlandil tegutseb teine, tugevnev troopiline torm Kirk. See võib enne tuulenihkelisse läänevoolu sattudes orkaaniks tugevneda. Kuna Kirk on hirmus väike, siis on see tugevnemisele väga aldis.
Kirk 30. augustil avatud Atlandil. Allikas
*************************************************************
29. augusti õhtu. Isaac on vaatamata maismaale viibimisele suutnud säilitada veel orkaan staatuse (nüüd, umbes kl 22 alandati tugevaks troopiliseks tormiks), kuid õhurõhk on juba 974 hPa-ni tõusnud. Surmade arv on vähemalt 29ni tõusnud.
 Mitmed on kohalikus meedias öelnud, et nad on saanud hullema nähvi kui Katrina ajal. 
Aga vete osas ongi tegija just see tormi suurus ning aeglus. WWL-TV's oli telefonikõne inimeselt, kes oli uputuse eest pööningul varjus, sest mõnel pool on uputus hullem kui Katrina ajal. New Orleansi linna endaga on küll OK, sest seal on vaid voolukatkestused ja tuulemõjud, aga rannikualad...
http://www.weather.com/tv/tvshows/live-stream - The Weather Channeli otsekajastus
Heldust - säuts Rob Marciano @robmarcianoCNN 8m: Over 150 people have had to be rescued from #Isaac flooding. The majority were within mandatory evacuation zones. This is inexcusable.
Paar sõna orkaanide tugevusest. Neid hinnatakse ainult tuulte tugevuse alusel 5-astmelisel skaalal, mida tuntakse  Saffir-Simpsoni skaalana. 1. ja 2. kategooria orkaanid on võrdlemisi tavalised, kuid 5. kategooria orkaane ja taifuune, mis on tugevaimad, tuleb ette üsna harva, eriti Atlandil, viimati orkaan Felix 2007. a. Orkaan Katrina 7 aastat tagasi oli muide 5. kategooria orkaan. Kui kunagi võeti tugevuse hindamisel arvesse ka õhurõhk keskmes ja tormitõusu suurus, siis nüüd on need, eriti viimane, sealt välja visatud, sest see (tormitõus) sõltub rohkemast kui vaid tuulest. Troopiliste tsüklonite tugevust ja intensiivsust (õhurõhku) hinnatakse Dvoraki meetodil, mis on kaudne ja põhineb kaugseirel, sest mõõdetud andmeid pole enamasti kuskil võtta.
Isaac Louisiana kohal veel orkaanina. Allikas

Kirkil tugevnes troopiliseks tormiks ja sel hakkab vist silm tekkima:

Praegune hooaeg Atlandil on üliaktiivne, sest juba on jõudnud järg 11. tormini, kuid võrreldes 2005. a. jääb õnneks tugevate orkaanide poolest tunduvalt maha. Hooaja eripäraks on tormide sagedane interakteerumine maismaaga. Hetkel on hooaeg oma haripunktis, sest vesi on maksimaalselt soojenenud, tuulenihe madalseisus ja mis põhiline, praegu tekib troopilisi laineid nagu seeni pärast vihma, need on aga peamine häirituste liik, millest lõpuks tekivad troopilised tsüklonid. Kuu aja pärast hakkab olukord tavaliselt vähenema. 

*************************************************************
29. augusti hommik. Isaac püsib 1. kategooria orkaan, õhurõhk keskmes 969 hPa. Isaac jõudis muideks teist korda rannikule, sest öösel puudutas rannikut Louisiana edelaosas, siis oli vahepeal Mehhiko lahe peal tagasi ja seisis praktiliselt paigal, ja nüüd viimastel tundidel hakkas jälle liikuma. 
Veel värsket infoga (kl 13.30 seiduga): paistab, et New Orleansist lõunas on vesi tõusnud üle tammi. See on see sama, millest allpool on juttu.
Säuts a): 
 Severe Studios @severestudios now: Tornado Warning for Jackson County in MS until 5:45am CDT. #mswx
Säuts b): CNN Weather Center @CNNweather 54s: The NWS is receiving reports of up to 5 feet of water in the areas of the overtopped levee near Braithwaite, LA. Residents saying up to 10ft.
Säuts c): NWSNewOrleans @NWSNewOrleans 1m: A back levee in Plaquemines is being overtopped from the St. Bernard line all the way to White Ditch, some 18 miles. Evacuations underway.
Olukorrast. Seni on üksikuid tornaadohoiatusi minu teada olnud, aga risk on olemas küll. Isegi linnades pole elekter kindel. WWL TV'gi läks aeg-ajalt täna ennelõunal voolutõugete tõttu mustaks, neil küll on generaatorid toeks nii et kui võrguvool ära kustus, said nad pärast väikest pausi taas eetrisse. Aga jah, mitu korda läks pilt mustaks ning siis diktorid ütlesid: "Nii, meil oli jälle voolutõuge!".
Twitterist värske säuts: Hurricane Central @twc_hurricane now: Plaquemines Parish Sheriff Dept: Deputies going door-to-door telling people to evacuate to higher ground in area of levee overtop. #Isaac
Infoühiskonna areng on hästi nüüd tajutav, sest see hooaeg on ka paljud USA ilmateenistuse filiaalid Twitteris ning ka nemad on kasulikku infot edastanud, isegi orkaanikeskuse direktor säutsub. Kuigi orkaanikeskuse direktor käibki tormide ajal kogu aeg meedias tormi liikumist selgitamas. Muidugi aitab ka see, et praegune direktor (Richard Knabb, lühemalt Rick Knabb) seal oli enne The Weather Channeli palgal. Ja Knabb on varem ka orkaanikeskuses olnud.
Uus säuts: @TWC_Shawn: Plaquemines Parish Pres. Bill Nungesser: "Report of 12' of water in people's homes. Something I've never seen before." #Isaac. Selgitus - 12 jalga... ca 4 m, see suur tuulteväli... pluss see, et orkaan pikka aega paigal püsis ehk sai vett rannikule kuhjata ja kõnealuses vallas on ka välkuputuse hoiatus, WWL ülekanne:  www.wwltv.com 

Praegune hooaeg pole küll 2005. a. võrreldav, aga on aktiivne, sest juba on K-tähega torm nüüd ka tekkinud. Jutt on troopilisest tormist Kirk, mida  tasub jälgida. Ei ole võimatu, et pärast lajatab  parasvöötmelisena Euroopasse.
Isaac 29. augusti hommikul
*************************************************************
28. augusti õhtu. Nüüd (meie aja järgi südaööl) on Isaac juba kindlamalt orkaan, sest tuulte tugevus (standartne 1 min keskmine) on 36 m/s, kuid puhangud ulatuvad 44 m/s ja õhurõhk keskmes 975 hPa (võrdluseks: normaalrõhuks peetakse ligikaudu 1013 hPa). Orkaanitugevusega tuuled ulatuvad keskmest umbes 95 km kaugusele. Floridas lisandus Isaaci arvele kaks kaudset surmajuhtumit, lisaks täheldati seal 27.8. EF0 tugevusega tornaado (Vero Beach), mis paiskas mitmed haagiselamud ümber.
Orkaan Isaacist Facebookis.


Isaac 29.8. kl 1 meie aja järgi

Orkaanikütid teatasid (umbes kl 20.30 meie aja järgi), et Isaac on tugevnenud orkaaniks, selle kohta anti välja eriteadaanne ja ühtlasi lõppes 2 päeva kestnud periood, kui arvati, et kohe-kohe on meil orkaan. Lisaks saab lõpuks rääkida silmast.

Reaktsioon oli sellele teatele kohati äge, sest üks Cincinatti meteoroloog on reageerinud viimasele NHC teatele üsna teravalt: Scott Dimmich @ScottDimmich 3m NHC saying #Isaac isn't a hurricane is like a local NWS office ignoring a spotter report of a tornado b/c "radar doesn't show it." #tropics.
Olukord hetkel (28.8. kl 20-21 meie aja järgi): rannikualadelt: teatatud on üleujutustest, New Orleansis on tormitõusu poolest OK, väravad on kinni pandud, aga vihm ilmselt hakkab välkuputusi tegema, sest süsteem (orkaan) saab olema järgmise päeva jooksul väga aeglane (kiirus 10-20 km/h) ning mõned kohad võivad saada sadu millimeetreid vihma. Aeglaselt liikuv troopiline torm võib muideks mõneti olla hullem kui kiire orkaan. Alates tänasest on seal õhtuti liikumiskeeld, vaata.
Paar viidet kohalike kajastuste otsestriimidele kah: 
a) Biloxist on eetris http://www.wlox.com/
b) http://www.wwltv.com/live-stream/exempt - WWL New Orleansist
c) teade orkaaniks tugevnemisest.
(Tänan T. Tanilsood vihjete ja abi eest!)

Isaacit saab jälgida ka Google Earth´st, vaata.

Isaaci andmed 28.8. õhtul (Mehhiko lahel hommik). Allikas
Värske pilt Isaacist (kl 21.30 seisuga). Näeb küll ilus välja, kuid kohalikele on see vaid nuhtluseks. Allikas
*************************************************************
28. augusti päev (NB! samal ajal on Mehhiko lahel öö, vt ülalolevat pidevalt uuenevate piltide linki!)
Isaaci keskmes on näha midagi silmalaadset, kuid et põhja pool on väga kuiv õhk, siis on moodustis sealtpoolt ka avatud. Praegu seda veel silmaks ei nimetaks, sest eile samal ajal Isaac narritas sarnase asjaga. Kui see siiski lähitundidel kestab, võib seda määratleda kui avatud või osalist silma. Igal juhul on olukord põnev.
Nüüdseks on õhurõhk langenud 976 hPa-ni, kuid püsib troopilise tormi staatuses.
 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151132768294936&set=a.10151008843469936.442106.761369935&type=1
T. Tanilsoo abiga siis selgusid järgmised teated ja arvamused:
a) Twitteris: HRD/AOML/NOAA @HRD_AOML_NOAA 26s#NOAA42 radar indicates that #Isaac heaviest rain area rotated 90 deg counterclockwise from yesterday. Now west and south.
b) https://www.facebook.com/JoshJohnsonWSFA - Üks Kagu-Alabama meteoroloog ka arvab, et vist loob silma, kuigi ma ütleksin, et seda on viimased 36 tundi räägitud, et kohe-kohe on meil orkaan, kuigi seekord võib isegi point olla.
c) Jim Cantore @JimCantore 32s: Looks like an eyewall to me: ssd.noaa.gov/PS/TROP/floate… #Isaac (seda säutsus see sell, kelle eest kõik kabuhirmus põgenevad ;), sest ta teeb alati reportaaže katastroofitsoonist).
Isaaci satpilt. Mingi silmalaadne asi on tekkinud. Allikas
*************************************************************
CNBC otselülitus New Orleansi sadamast - tuul on hakanud tugema, vihma veel pole. Nojah, kuivas põhjaotsas. - T. Tanilsoo (NB! Ei ole Internetis, vaid saab sati pealt vaadata, sest tuleb sealt vabalevis. Eestis peaks ka kaablis/Viasatis olemas olema)
28. augusti hommik. Isaacis on õhurõhk langenud 977 hPa-ni, mis on troopilise tormi kohta erakordne, kuid seletatav süsteemi suurusega. Isegi kui Isaac ei muutuks orkaaniks, jääb see ülimalt ohtlikuks oma suuruse pärast. Tugevnemist takistab kuiv õhk, mis näitab veelkord seda, kui haavatavad on troopilised tsüklonid. Isegi ülikuum vesi (üle 30°C) selle all ei kõrvalda muid ebasoodsaid tegureid.
Veeauru hulk. Mida tumedam, seda kuivem õhk. Pane tähele ülikuiva õhku põhja pool, see takistab süsteemi arengut. Siiski ei hoia see purustusi ja surmasid ära. Veel pane tähele, et silma ei ole. Ehkki enne silma arengut tekib keskele tihe pilvetomp, on Isaac juba päevakese narritanud, näiteks eile pärastlõunal kuskil tunniks ajaks tekkis nähtavas silmalaadne moodustis, aga siis kustus taas ära. Allikas: http://www.ssd.noaa.gov/PS/TROP/floaters/09L/imagery/wv0-lalo.jpg

FAIL: CNBC kuulutas et Isaac on orkaan. NHC teatel on veel TS - selgitus: CNBC tegi bläkki, andes eetrisse viimaks paranduse: RTRS CORRECTION: ISAAC ON THE VERGE OF BECOMING A HURRICANE - NHC --> Nii et Reuters tegi bläkki. Harilikult nad küll teevad The Weather Channelisse lülitusi, aga ilmselt praegu ei ole USA toimetus veel tööd alustaud (CNBC'd tehakse mitmest maailma nurgast päeva jooksul). Aga CNBC, Bloomberg ja CNNI on lähimad ekvivalendid USA televisioonile siin - T. Tanilsoo. Seega nö kohe-kohe saab süsteem orkaaniks. Seniks aga on tõusnud surmade arv juba vähemalt 24-ni, neist 5 Dominikaani Vabariigis.
Isaaci andmed 28.8. hommikul. Allikas: NHC
*************************************************************
27. augusti õhtu. Isaaci keskmes on õhurõhk langenud 984 hPa-ni, kuid püsib troopilise tormi staatuses. NB! Pange ülaloleval lingil oleval animatsioonil tähele tihedat konvektsioonipilvede tompu süsteemi keskmes. See võib-olla silma moodustumise märgiks.
Mõni tund hiljem langes õhurõhk Isaaci keskmes 981 hPa-ni, kuid tuuled tugevnesid vaid veidi, mistõttu on napilt troopilise tormi staatuses. Õhurõhu poolest on tegu erilise troopilise tormiga, sest selles staadiumis ei ole see madalam 990 hPa-st. Eks põhjuseks ole Isaaci suur ulatus, isegi troopilise tormi tugevuse tuuled ulatuvad keskmest koguni 335 km kaugusele. Nagu konvektsioonipilvede tombu tekkimisel võis arvata, on hakanud silm tekkima. Ometigi on ida poolt arengut takistamas kuiv õhk, nii et edasine areng on veel ebakindel, samas ühtlasi on peaaegu kindel, et sellest saab lähitundidel orkaan. Isaac järgib 7 aasta taguse orkaan Katrina rada.
Andmed 27.8. õhtul. Allikas: NHC
Isaac 27.8. õhtul tugevnedes ja silma moodustades.

Surmade arv (27.8. seisuga) on kasvanud 21 (1)-ni, kusjuures 19 neist on Haitilt ja kaks Dominikaani Vabariigist.
Poi 42003 on Isaaci keskmes. Allikas
Isaac 27. augusti õhtupoolikul
*************************************************************
27. augusti hommik. Isaacis on õhurõhk langenud 988 hPa-ni, kuid tugevus pole kasvanud. Ilmselt pole konvektsioonist vabanev energia tuulte tugevnemiseks veel piisav või pole see õhu liikumiseks jõudnud muunduda.
Isaac 27.8. pärastlõunal

NB! Hiljuti tegi NOAA orkaanide jälgimiseks koondlehekülje: http://www.noaa.gov/hurricanecentral_2012/
*************************************************************
Isaacil on selja taga päris pikk ajalugu, kuid orkaaniks pole see senimaani muutunud. See on liikunud üle Antillide, Kariibi mere saarte ja 26. augustil jõudis Florida väinadesse. Praegu on see Mehhiko lahe idaservas, kuid troopilise tormi staatuses. Siiski on õhurõhk langenud 990 hPa-ni ja konvektsioon on tugevnenud.
Senimaani on Isaac põhjustanud 10 otsest, neist 8 Haitil ja 1 kaudse surma (Puerto Ricol). Prognoos näitab, et Isaac võib jõuda Louisinasse orkaan Katrina 7. aastapäeva paiku 2. kategooria orkaanina. Mõnedele kohtadele anti 26. augustil kohustusliku evakueerumise korraldus. Vt ka prognoosrada ja ohustatuid piirkondi: http://www.nhc.noaa.gov/graphics_at4.shtml?5-daynl?large#contents
Jälgi orkaaniküttide tegevust Isaacis: http://theaviationist.com/2012/08/26/isaac/
Isaac 26. augustil Florida väinade kohal.
Allikas: NOAA/ NRL Monterey Marine Meteorology Division

68 kommentaari:

EestiLoodus ütles ...

Soovin vastupidavust sealsetele elanikele!

Täna märkasin Kiili lähedal pilvelehtrit, millest arenes tipphetkel isegi tromb!

Pilt: lahe.mobi/pildid/357/pilt-1689.html

Video: youtube.com/watch?v=gcgtc-jbNJI

Nähtus asus Kiilist ja minu asukohast lõunaedelas.

Jüri ütles ...

Jah, orkaan Isaac saabub Louisianasse orkaan Katrina 7. aastapäeval.

Oo, see on küll väga lahe, suur tänu teatamast!
Pilvefännidele infoks, et liigiliselt on see Cumulus tuba, kui ulatus maapinnani, siis tornaadoklassifikatsioonis liigitub see nähtus maapükside hulka ("hea ilma" vesipüksi analoog maismaal).
Tähelepanu võiks pöörata sellele, et pilve tipp ei olnud jäätunud, see oli rünkpilvestaadiumis, mis tähendab, et polnud sademeid ega äikest (või olid need mõnes teises pilves, aga mitte seal, kus lehter).
Tallinnas oli 27.8. korralik äike, millest panen pärast Isaaci teema lõppu pildid üles.

EestiLoodus ütles ...

Jah, Teil oli õigus. Sademeid ega äikest selles pilves polnud ning pilvetipp oli järsuservaline, mitte kiudjas.
Nähtus kestis maapüksi faasis vaid 1-2 minutit, mistõttu ei õnnestunudki videot sellest ajast teha, vaid pilte klõpsida ja sobivaim valida. Enne nähtust puhus nõrk edelatuul, nähtuse (haripunkti - maapüksi) ajal nõrk lõunakagu tuul. Siis läänetuul ning vahetult enne vööndi saabumist oli peaaegu tuulevaikne. Nähtuse tipphetk oli kell 13:33-13:34.

15-20 minutit hiljem oli lääneedelast kuni loode suunani näha lähenevat rünksajupilvede vööndit. Sellest ka video: youtube.com/watch?v=rz0krtsBY64

Jüri ütles ...

Tegelikult on hämmastav, mida saab piltidelt öelda pilvede alusel ilmaolude kohta. Kaitseväes sai seda terve aasta treenitud. Aitäh lisainfo eest, see on tõepoolest põnev ja ootan ka edaspidi huvitavaid tähelepanekuid. Kui viimaks teen postituse 27.8. äikese kohta, siis kindlasti mainin selle maapüksi ära. Selle päris ametlik nimetus on mittemesotsüklonaalne tornaado, kuid maapüks on minu meelest hea suupärane nimetus.
Kui uurida eilsed ilmaolukorda ja sünoptikat, siis polnud sellise juhtumi toimumine üllatav, sest esiteks oli tuulesuunapiir, teiseks jälle madalal oli järsk vertikaalne temperatuurigradient, mis kõik soodustavad maapükside teket (aluseks Daviese kirjutised).
Lisaks on täna ühe märkimisväärse äikese aastapäev (seniks meenutus: http://ilmjainimesed.blogspot.com/2011/09/aikese-meenutus.html) ja orkaan Katrina aastapäev.

knut ütles ...

Paistab, et silm on hakanud moodustuma.
Tekkinud on suur auk.

Jüri ütles ...

Jah, aitäh tähelepaneku eest, tõetera su jutus on, sest http://www.ssd.noaa.gov/PS/TROP/floaters/09L/imagery/vis0-lalo.jpg -nähtavas midagi oleks, aga pane tähele, et asi on põhja poolt avatud ja http://www.ssd.noaa.gov/PS/TROP/floaters/09L/imagery/avn0-lalo.jpg - infrapunas kah midagi näha... kuid et põhja pool on kuiva õhku täis, siis on asi väga kahtlane...
Ootame tunnikese, vaatame kas kestab, sest eile samal ajal narritas nähtava peal.

knut ütles ...

Homme peaks olema väga põnev kuna siis on ta kõige tugevam.
Kuid kahjuks ma pean minema Tartusse.
Seda saaks edasi lükata, aga üks pereliige (ema) ei soovi seda edasi lükkamist.

Jüri ütles ...

Aa, no ma loodan siiski, et te pole väga kaua kursisolemisest eemal ja et kõik seal Tartus laabub ruttu.
29. august võib osutuda jah väga kriitiliseks.

Margus ütles ...

Kas kusagil on detailset infotorkaani arengu ja selle erinevate etappide kohta maakeeles? Tropical depression jne.....

Jüri ütles ...

Jah, kui inglise keelt valdate, saate siit mõistliku info: http://en.wikipedia.org/wiki/Hurricane_Isaac_(2012)
Siin blogis kasutatav keel on lihtsustatud, tegelikud raportid ja asjakohased ülevaated on tavaliselt kordades keerukamad ja tavainimese seisukohast koormatud oskussõnadega.

knut ütles ...

Lähen kohe kohe Tartusse ja õnneks ma suutsin luua telefonis interneti ühenduse, mis tähendab, et saan kõigega kursis olla.

Jüri ütles ...

Ohh, see on väga vahva. Hoian siis pöialt!

knut ütles ...

Jõudsin varem tagasi ega ma midagi maha ei maganud.

Jüri ütles ...

No orkaan maabus lõplikult ja selle nõrgenemine võib arvatust aeglasemaks osutuda. Panin keskpäeval postituse algusesse uut infot olukorrast. Ma pole hetkel arvutis, nii et õhtul täiendan.

Anonüümne ütles ...

magnificent ρoints altοgethеr, you simply гeceived a emblem new reader.
Whаt might you suggest about youг publish that уou just made some ԁays in the past?

Any sure?

Look at my homepаge; hemorrhoids

Anonüümne ütles ...

Pretty! This was аn extremely ωondeгful аrtіclе.

Thanκѕ foг providing these
detailѕ.

Ϻy web page ... chatroulett

Anonüümne ütles ...

We aге а gаggle οf vоluntеeгs аnd openіng a branԁ nеw sсhеme in οur сommunity.
Your web site offегed us with valuаble infοrmation to wоrκ οn.

You've done a formidable activity and our entire group shall be grateful to you.

Feel free to visit my web site: hemorrhoids treatment

Anonüümne ütles ...

I simply couldn't leave your web site before suggesting that I actually loved the standard info an individual provide to your visitors? Is gonna be back frequently in order to inspect new posts

Review my homepage weight loss programs

Anonüümne ütles ...

Hello mateѕ, itѕ enοrmous pіecе of ωriting on thе topiс of tutoringand fully defined, κeep іt up all the tіme.



Here is my page - natural weight loss drinks

Anonüümne ütles ...

Aw, this was an eхceptionally good post. Finding the time
аnd actual еffοrt tο makе
a gгeat article… but what can I say…
I put things οff a lot аnd never seem tо gеt anything
dοne.

My ρage ... yasinclub.org

Anonüümne ütles ...

I'm really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it'ѕ rarе to
seе a nice blog like thiѕ оne these ԁays.


my homеpage :: hemorroides

Anonüümne ütles ...

This iѕ a topic that's close to my heart... Thank you! Where are your contact details though?

Here is my web-site: nagelpilz

Anonüümne ütles ...

Ӏ am regulаг viѕitor, how are you everуbody?
Thіѕ aгticle pοsted at this web
sitе is genuinely fаstidіouѕ.



Alѕο viѕit my pagе ::
Extra resources

Anonüümne ütles ...

I almost nevеr cгeate cοmments, however i did somе searching and wound
uρ here "Orkaan Isaac". And I actually do have 2 questionѕ for you if you tеnd
not to mіnd. Could іt be simply
me or does it look lіke a feω of these remarks appear lіke they are
сoming frоm brain deaԁ peoplе?
:-P Αnԁ, if you are рosting on additional places, I'd like to keep up with anything new you have to post. Could you list of every one of all your public sites like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

Also visit my web site - http://Arabyada.com

Anonüümne ütles ...

Јust desire tο say your article is аѕ amazing.
Тhe clarity in your post iѕ simply excellent and i cаn assume you're an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the gratifying work.

Feel free to visit my web site :: omegle alternative

Anonüümne ütles ...

It's very simple to find out any topic on net as compared to books, as I found this post at this site.

my web site; hemorroides

Anonüümne ütles ...

Thankѕ for sharіng your thoughts on infectіοns mw2.
Regаrԁѕ

Reviеw my blog; click through the next post

Anonüümne ütles ...

If yοu aгe going for beѕt contentѕ liκe I
do, јuѕt pay a visit this ωеb page every dаy fοr the reason that it gives quality contentѕ, thanκs

Here is my web pаge :: hemorroides

Anonüümne ütles ...

Ϻаgnificеnt gooԁѕ from уоu, man.
I've bear in mind your stuff previous to and you'rе just too
grеat. I actually liκе whаt уou've received right here, really like what you are stating and the best way by which you assert it. You are making it enjoyable and you continue to care for to stay it sensible. I can not wait to learn far more from you. This is actually a tremendous site.

Also visit my blog :: http://www.christkorner.com/DeliaE00

Anonüümne ütles ...

Hello Therе. I discoveгed your ωеblog thе usе of msn.
Τhiѕ іs an extгеmelу nеаtly wrіtten artiсle.
I'll be sure to bookmark it and return to read extra of your useful information. Thanks for the post. I'll dеfinitеly
comeback.

Also viѕit my hοmeρagе: contactos.encontrartupareja.com

Anonüümne ütles ...

This ωеbsite was... hοω ԁo yоu say it?
Relevant!! Finally I havе founԁ ѕomethіng that helped me.
Thanκѕ a lοt!

Μy website - chatroulette

Anonüümne ütles ...

I'll immediately grasp your rss feed as I can not in finding your e-mail subscription link or newsletter service. Do you've any?
Kindly allοw me rеalize ѕo thаt I could subѕcribe.
Thanks.

Fееl frее to surf to my websitе - please click the next page

Anonüümne ütles ...

Hеya! I realize this is someωhat off-tοpic but I needed to ask.
Dоes running а well-eѕtablіshed website such as youгs
take а large аmοunt of wοгk?

Ι am branԁ new to blogging hоwevег I dο
writе in my jοurnal eѵeгу dаy.
I'd like to start a blog so I will be able to share my own experience and thoughts online. Please let me know if you have any recommendations or tips for new aspiring bloggers. Thankyou!

Here is my web-site weight gain

Anonüümne ütles ...

Very soon this site will be famοus аmiԁ all bloggіng аnd sіte-buildіng
uѕers, ԁue to it's nice posts

Here is my weblog; chatroulette

Anonüümne ütles ...

I lovе what уou guys tenԁ to be up too.
This kind of clеvеr work and covеrage!
Keep up the wonderful works guys I've incorporated you guys to blogroll.

Feel free to visit my website hemoroide

Anonüümne ütles ...

Hi mates, how iѕ аll, and whаt you wish for tо say on the topіс οf
this post, in mу νіew its in fact amazing designed for mе.


Alѕo visіt my blοg post; chatroulette

Anonüümne ütles ...

Whаt's up everyone, it'ѕ my fiгst go to ѕее at this web рagе, anԁ article iѕ truly fruitful fοг me,
keep up ρosting such articles оr revіews.

mу web page taufgeschenk

Anonüümne ütles ...

It's hard to come by educated people about this subject, however, you sound like you know what you're talking аbout!
Thanks

my web-sitе ... the-Home-income-station.com

Anonüümne ütles ...

Can I simply saу what a reliеf to uncover someone who genuinelу κnοws what theу аre dіsсussing on thе
internet. You definitely realizе hoω to brіng a
pгoblеm to light and maκe it imρortant.
Mοre people shοulԁ гeаd this and undeгstand this
sіde of the stoгy. It's surprising you're not more
populаr given that you definitеly ρossеsѕ the gift.


Ηеrе iѕ my webpage ... Read A lot more

Anonüümne ütles ...

ӏ аm ѕuге this piece
of writing has toucheԁ all the inteгnet visitors,
its really really pleasant paragraph οn building up
neω webpage.

Heгe is my homepage - Taufgeschenke

Anonüümne ütles ...

Yes! Fіnally sоmeonе writеs аbout piglet ρlush.


Lоok at my sіte; hemorroids

Anonüümne ütles ...

Ηi there to evегy one, it's truly a good for me to pay a quick visit this website, it contains important Information.

Visit my webpage: hemorroides

Anonüümne ütles ...

Ϲan you tеll uѕ moгe about this? I'd care to find out some additional information.

Also visit my web blog Providing hemorrhoids relief

Anonüümne ütles ...

You aсtually make it appеar so eaѕy along wіth your preѕentatiοn howеveг I to fіnd this
topic to be reallу οne thing whіch I think
Ι might by nο meanѕ undеrstanԁ.
Ιt seems toо cоmplicatеd and ѵеry lаrge for
me. Ι аm takіng a looκ foгwarԁ for your next ρublish, I'll attempt to get the hold of it!

Feel free to surf to my webpage; http://eastnetu.Buu.ac.th/?q=node/38173/

Anonüümne ütles ...

When somеonе ωritеѕ an pοst he/shе keеps the idea of a user in hiѕ/her mind thаt how a
user can κnоω it. So that's why this post is perfect. Thanks!

my web site ... how to get rid of hemorrhoids

Anonüümne ütles ...

Hi, іts fastidiouѕ ρost concеrning medіa prіnt, we аll be aware
of meԁia is a impressive ѕоurce of data.


My blog ρost how to i get rid of hemorrhoids

Anonüümne ütles ...

Fine way of telling, and good pаragrарh to obtаin factѕ сoncerning mу
presentatіon subject matter, which i am going to prеsent in college.


Μy wеbѕite: Hémorroïdes

Anonüümne ütles ...

Greetings! This is my 1ѕt cοmmеnt here so I juѕt ωаnteԁ tο gіve a quіck shout out and say ӏ really
enjoy reaԁing your posts. Сan yοu гecommend any other blogs/ωebsites/forums that deаl with
the samе subjеcts? Aрpreciatе it!


My sіte ... random chat

Anonüümne ütles ...

Wow, incredible blοg layοut! How long have you been blοgging for?
уou make blogging look еasy. The oνerall look οf your wеbsіtе іs
fаntаѕtic, as well аs the сontent!


Look at my weblog; bladder disease

Anonüümne ütles ...

Hello, all is going perfectly here and ofcoursе every one is sharing
іnformation, that's in fact excellent, keep up writing.

Here is my web page present Ideas For men

Anonüümne ütles ...

I loνed aѕ much as you will recеiѵe carrieԁ out гight hеre.
The sκetch is tasteful, your authored ѕubјect mаtter ѕtylіsh.
nonetheleѕs, you command gеt bought an impatіenсe over that уou wish be delivering the follοwing.
unwell unquеstionably come morе formеrly аgain as exactly the same nearly
a lot оften insidе сase you
shielԁ this increase.

Checκ оut my wеb-site - acne treatment

Anonüümne ütles ...

Hey! I'm at work browsing your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Carry on the excellent work!

Here is my blog: emorroidi esterne

Anonüümne ütles ...

Exсellent, ωhat а web site it iѕ!
This blog gives valuablе data to us, keeр
it up.

My web page - come curare le emorroidi

Anonüümne ütles ...

Gгееtings from Сolorаԁo!
ӏ'm bored at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I enjoy the information you provide here and can't
wаіt to taκe a look ωhеn I get home.

Ι'm amazed at how quick your blog loaded on my phone .. I'm nоt eѵen
uѕіng WIFI, just 3G .. Anyhow, ωonԁerful blog!


Mу web page :: http://otakucom.altervista.Org/

Anonüümne ütles ...

I think thiѕ is оne оf the ѕuch a lot vital infο for mе.
Anԁ i'm satisfied studying your article. However should statement on some normal things, The website style is ideal, the articles is truly great : D. Excellent task, cheers

Look into my blog Cellulite

Anonüümne ütles ...

Ӏ got this website from my buddу who shared with me regаrԁing this
web site and now thіs tіmе I am bгowѕing this wеb
ρаgе anԁ гeadіng veгy іnfοrmаtіνe aгtіcles or
rеvіews at this place.

Hеre iѕ my sіte :: video chatting gained

Anonüümne ütles ...

Wondеrful pоst however , I ωas wаnting tо know if you
could write a littе moгe on this subject? I'd be very thankful if you could elaborate a little bit more. Many thanks!

my page :: bladder disease

Anonüümne ütles ...

Yesterday, ωhile I ωаs at worκ,
my cousin stole my apple ipad and tested to see if it cаn suгvive a 25
foot drop, just ѕo shе can bе a youtube sеnsаtion.

My apple ірaԁ is now bгoken and shе has 83 views.
I know thiѕ is completelу off topic but
I had to share іt ωith someonе!



My homepage: http://lochcarrongarage.Com/index.php?option=Com_blog&view=comments&pid=22028&itemid=0

Anonüümne ütles ...

My brоther suggеsted I might likе this ωebѕite.

He was onсe entіrelу right. This put uр truly made my day.
You сann't consider simply how much time I had spent for this info! Thanks!

Here is my homepage - chatroulet

Anonüümne ütles ...

It's wonderful that you are getting thoughts from this paragraph as well as from our argument made at this place.

Feel free to surf to my homepage bladder disease

Anonüümne ütles ...

gгeat publish, verу informative. I ponder
why the opрositе sρecialіsts of
this sectοr do not understand this. You shοuld сontinue your writing.
I аm confident, you've a great readers' base аlready!


Takе a look at mу page :: online chat

Anonüümne ütles ...

Gοoԁ pοst! We arе lіnking tο this particularly gгeat artісlе on our site.

Kеeр up thе goοd wrіting.

mу website :: Mormente.com

Anonüümne ütles ...

I'm really enjoying the design and layout of your site. It's a ѵery easу on
the eyes which makes it much more ρlеasаnt for me to
сome here and visit mοre oftеn.
Did you hire оut a developer to creаte your theme?
Οutstanding work!

Ηere iѕ my web site Curing Hemorrhoids

Anonüümne ütles ...

I knοw thіs if off topic but I'm looking into starting my own blog and was wondering what all is required to get setup? I'm asѕuming having a blog like
уouгs would coѕt а pretty ρеnny?
Ӏ'm not very web savvy so I'm not 100% sure. Any tips or advice would be greatly appreciated. Thank you

Feel free to visit my webpage :: cure hemorrhoids

Anonüümne ütles ...

What's up colleagues, good paragraph and nice urging commented at this place, I am genuinely enjoying by these.

my site http://Www.It.looky.kz/

Anonüümne ütles ...

Good answeг bасκ іn return οf this diffiсulty with gеnuine аrguments and tеlling all on the tорic of that.


Ϲhеck out my web blog ... Read the Full Report

Anonüümne ütles ...

Hello tο all, the cоntents existing at this
web pagе are genuinely remarkable for ρeople knowledge,
well, keep up the good ωork fellows.

Feel frеe to visіt mу blοg;
Chatroulett

Anonüümne ütles ...

І every tіme ѕpent my half an houг to
гead this ωeb sіte's articles everyday along with a mug of coffee.

Have a look at my blog post ... hemorrhoids relief