laupäev, 3. november 2007

Lumi nädalavahetusel? Täiendatud 6. ja 9.11.

Just nii ta ongi, see lumi.
3. novembri hommikul kl 7 hakkas sadama lund, mis tuli, nagu ikka väga paljudele üllatusena. Lumesadu jätkus terve päeva ning oli vaikne, st tuuleta. See põhjustas väga huvitavat efekti - lund oli puudel rohkem kui maas. Tavaliselt on ikka puudel vähem lund kui maas. Õhtuks sadu nõrgenes ja kadus viimaks hoopis. Temperatuur oli pidevalt nullis, mistõttu maha jäi sulalumi, kuid selle hulk ei vähenenud. Selline temperatuur ning tuulevaikus soodustaski lume kleepumist puudele-põõsastele ja nii leidiski selline efekt aset.
Tavaliselt kaob esimene lumi mõni tunni kuni paari päevaga, seekord läks veidi enam aega. Nii või teisiti, lumi valmistas meeldiva üllatuse. Aga tulevad uued lumed, juba uuel nädalal kui mitte nädala lõpus.
Väike motiiv 4. novembrist seal kuskil...

4 kommentaari:

mrs ütles ...

Oh, esimene lumi, mis jäi ka maha ;)
Nii armas on nüüd vaadata kuidas väiksed lapsed lumememmi ehitavad :)

German ütles ...

kaia, mis lumemmed!!? :D

Lumi oli küll ilus...haigeks ei jäänud aga köha sest saati :S

mrs ütles ...

Lumememmed - kolm palli üksteise otsas (alumine kõige suurem, siis natuke väiksem ja siis kõige pisem pall peaks) siis kaks kätt veel külge ja porgand ninaks ja voilaa lumememm ongi valmis :D
Ma ei tea, meil oli terve majaesine vahepeal lumememmi täis :D
Mul oli ka vahepeal köha, aga enam õnneks ei ole :).
Lumi on ilus, aga mull mitte üks teps ei meeldi see kui ta sulama hakkab, siis kõik nii märg :(

Jüri ütles ...

Esimest korda näen, et püütakse defineerida lumememmi või on teil siin tegemist mingi arusaamatusega. Äärmiselt huvitav, selle üle peab mõtlema.