reede, 30. november 2007

...

Kahjuks ei mõista paljud, et enamus asju on mõttetud. Kuulsin ütlemist: "Kui inimene mäletab veel 10 min pärast söömist, mida ta sõi, siis on tal midagi viga!" Päris sellise suhtumisega ma pole, söömine on loomulikult eluks vajalik ja nauditav tegevus, kuigi jah, kui puudust pole, ega siis kipu ülearu ka sellele mõtlema.
Kahjuks raiskavad inimesed pidevalt väärtuslikku aega tühiste asjade peale (igapäevaprobleemid). Jutt pole siin sellest, et pisiasjad jäävad nagu juhtub, vaid tähelepanu pööramises millelegi olulisele. Jutt tuleb väga üldine, sest need olulised asjad on iga inimese jaoks erinevad (halb stiil: jaoks~for/---/; russism).
Kindlasti on oluline tulevik, huviala ja sellega seonduv; inimsuhted ja korrektne käitumine. Viimasega seoses võib tekkida probleem: kas olla korrektne kõigiga või võib lähedastega olla vabam? Kui olla vabam, siis mil määral? Selle küsimusega on mul olnud palju tegemist. Enamasti eelistan jääda korrektseks, seda eriti kaudsetes suhtlusvahendites (MSN). Otses suhtlemises võib põhimõtteliselt kasutada pisut leebemat (nimetatakse ka kõnekeeleks).
On inimesi, kes räägivad luules. See oleks muidugi ideaal. Lõpetuseks peab ütlema, et olen selliseid inimesi näinud. Head suhtlusvaba päeva!

Kommentaare ei ole: