pühapäev, 1. aprill 2018

14. nädala ilm (2.–8.04.2018)

Kommentaariumi viide
NB! Seoses muutunud tööülesannetega tuleb viibida 3.–9. aprillil Prantsusmaal 2018 Tour de Corse  (https://www.rally-maps.com/Tour-de-Corse-2018) lähemalt http://ekspress.delfi.ee/lisalood/juba-teine-eestlasest-ilmatark-sai-m-spordi-palgale?id=80907145
Uuendused tulevad vastavalt võimalustele, kuid postituse lõppu, mitte algusesse.

Nädal algas aktiivse lõunatsükloni* mõjul lumetormiga, kuid hiljem tõi üks teine tsüklon suure sooja ja äikeseohu (äike jõudis lõunapiirini).

Ott Tuulberg. Maagiline loojang :o.  Ühendkuningriik, Ipswich, Suffolk 6/04/2018 


Korsika ilm oli vaikne ja päikeseline, kuid mitte eriti soe: vaid 17-kraadine.


2. aprillil eemaldus Eesti kohal olev madalrõhkkond kirdesse, päevaks tuleb üle Läänemere kõrgrõhuhari. Nii oli pilves ilm, sadas lund, Ida- ja Lõuna-Eestis lörtsi ja vihma, oli udu. Sadu oli ennelõunal mitmel pool tugev ja tuiskas. 
Ida-Eestis puhus idakaartetuul 39, puhanguti 12 m/s, päeval ajuti nõrk muutliku suunaga tuul, kuid Lääne-Eestis kirde- ja põhjatuul 712, saartel ja rannikul puhanguti 1517 m/s, õhtul veidi nõrgenes, asendudes kõikjal loode- ja lääne-, mis vastu Läänemerd ulatus puhanguti kuni 18 m/s. Õhutemperatuur oli Lääne-Eestis 0...1, Ida-Eestis 1...4 °C.
Ilm eeloleval ööl ja homme päeval. Madalrõhkkond eemaldub Ida-Eesti kohalt põhja, kirde suunas, päevaks tuleb üle Läänemere kõrgrõhuhari. Nii on selge või vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub lääne- ja edelatuul 4–11, põhjarannikul puhanguti 15 m/s, õhtul asendub tuul saartest alates kagu- ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on 0...5 °C.

Einar Laretei. Teise aprilli öö tõigi korraliku lörtsi- ja lumesaju.Värsket lund tuli Alatskivil juurde 3 - 4 cm jagu. /---/ Siin +2,4. Udu tiheneb ! Õhurõhk 987 hPa. /---/ Nüüd on udu täielikult kadunud!




 Laagris 1. ja 2. aprillil

Riigi Ilmateenistus · Radaripildilt on näha, et kella kuueks oli sajuala kaheks jagunenud. Öösel on paljudes kohtades maha sadanud mitu cm lund.  Hommikul liiklusesse minejad - varuge aega ja olge ettevaatlikud
Täna ennelõunal on sadu mitmel pool veel intensiivne. Tuleb nii lund, lörtsi kui vihma. Nullkraadi lähedane temperatuur muudab teed libedaks. #libetee. Kuidas teie kodukohas olukord on? #igailmaga

Riigi Ilmateenistus · Rõõmsate naljapiltide asemel väljastame täna hoopis HOIATUSE.
Aktiivne madalrõhkkond on Poolast teel Eesti kohale. Täna õhtul lõunamaakondadest algav lörtsisadu levib kiiresti üle kogu Eesti. Kesk- ja Lääne-Eestis tuleb sadu lume ja lörtsina, Lõuna-Eestis tuleb lörtsi ja vihma . Sadu on paljudes kohtades tugev, tuiskab ning on jäidet.
2. aprilli päeval on madalrõhkkonna kese Ida-Eesti kohal. Ilm on seal rahulikum ja plusskraadides, kuid sajune. Lääne-Eestis puhub tugev loode- ja põhjatuul. Sajab lund ja lörtsi ning sadu on mitmel pool tugev Tuiskab! Õhutemperatuur on nullis või kraad miinuses ja teed on libedad #libetee #igailmaga
Rohkem infot: http://www.ilmateenistus.ee/ilm/prognoosid/hoiatused/
Viimati uuendatud: pühapäev, 1. aprill 2018 kell 16:23
Eesti hoiatused
2.04 öösel tuleb üle Eesti lumesadu, mis on mitmel pool tugev ja on jäiteoht. Lumesaju tõenäosus on suurem Põhja-, Lääne- ja Kesk-Eestis, kohati tuiskab. Oodatav lumekihi paksus on 8–12 cm. Kirde- ja põhjatuule puhangud ulatuvad rannikualadel kuni 17 m/s, päeval Lääne-Eesti saartel kuni 20 m/s.

*– Mis on lõunatsüklon? Kõige lihtsama määratluse järgi on see tsüklon (madalrõhkkond), mis tuleb lõunast (veidi üldisemalt lõunakaartest ehk kagust, lõunast või edelast); lõunapoolkeral tuleb analoogne põhjatsüklon põhjast. Seega kannab selline tsüklon endaga väiksematelt laiustelt pärit soojust suurematele laiustele.
On ka keerukamaid definitsioone. Näiteks Kaupo Mändla on oma töödes kasutanud definitsiooni (Eesti kontekstis): "Madalrõhkkond, mis tekib kaugel lõuna pool lähistroopilistel laiustel Vahemere, Musta ja Kaspia mere kohal ning liigub üldsuunas põhja poole, mõjutades Eesti ilmastikku. Tekkepunkt lõuna pool 47° põhjalaiust ja nullmeridiaanist ida pool."
Lõunatsüklonid seostuvad meil külmal poolaastal väga keeruliste ja raskete ilmaoludega, mis mõjutavad oluliselt inimtegevust. Näiteks liikluses peame olema valmis selleks, et suur tuisk jätab meid lumevangi, halb nähtavus sunnib autojuhte vähendama kiirust ning teedel valitsev jäite ja kiilasjää oht osutub karmiks proovikiviks isegi neile, kes käivad spetsiaalselt jäärajal ekstreemoludes hakkamasaamist harjutamas.

2. aprilli lõunatsüklon Eesti kohal (Berliini Vabaülikool, kaardile klikkides pääseb nimekirja juurde).

Lõunatsüklon toob lumetormi. [Kairo, kuid keeleliselt kohandatud] Kevadiselt soojad ilmad ei ole enam kaugel, sest juba saabuva nädala keskpaigas saabub lõunavoolus Eestisse soojem õhumass. Kuid enne seda ootab  ees üks väga sajune ja tuuline päev. Ilmaolud muutuvad  keeruliseks!
Mudelite arvutuste kohaselt tekib 1. aprillil Kesk-Poola või Ida-Poola kohal uus aktiivne tsüklon, mis liigub kahe päevaga üle Balti riikide põhjakirdesse. Hiljemalt esmaspäeva õhtuks jõuab madalrõhkkonna kese Laadoga järve ümbruskonda.
1. aprilli hommikul hakkab alates Lõuna-Eestist pilvisus tihenema. Kõigepealt jõuavad kohale kiudkihtpilved ja kõrgkihtpilved. Need pilved katavad kiiresti kogu taeva ja levivad edasi põhja poole. Sooja on oodata 0...6 °C. Päeva jooksul jätkab pilvisuse tihenemine. Õhtuks on sisuliselt kogu Eesti tihedate pilvedega kaetud. Kõige viimasena jõuavad kohale madalad pilved ühes sajuga. 
Kuna madalrõhkkond läheneb lõunast, siis asendub tuul ida- ja kirde- ning tugevneb. Saartel ja rannikualadel pole välistatud tuulepuhangud tugevusega 15–20 m/s. Sisealadel jäävad üksikud tugevad tuuleiilid prognoositavalt 913 m/s vahele. 
Lisaks tuule tugevnemisele saabub pühapäeva õhtuks Lõuna-Eestisse üsna tugev sadu, mis levib öö jooksul üle saarte ja mandri. Liikluses tuleb olla väga ettevaatlik, sest sõiduteed muutuvad kiiresti libedaks ja tugevas sajus võib olla nähtavus häiritud. Kuna tuul on mõõdukas või tugev, siis esineb mitmel pool ka tuisku. Kõigepealt sajab paljudes kohtades tugevat lund. Ööpäevane lisanduv lumekogus on sisemaal maksimaalselt 10–22 cm. Tugev lumesadu võib enda alla haarata ka Saaremaa ja Hiiumaa. Seal ei ole välistatud 10–15 cm lund (mudelid näitavad kohati kuni 20 cm). 
Õhutemperatuur jääb öösel –2...2 °C vahele. Kui algselt on õhutemperatuur mitmel pool plussis, siis kiiresti moodustuva lumikatte korral võib temperatuur öö jooksul miinusesse langeda. Seega paneme liiklejatele südamele, et on libeduseoht on kõikjal väga suur! 
2. aprilli öösel asendub tuul loode- ja lääne-, saartel ja rannikualadel püsib tugevana. Mandri-Eestis tuul nõrgneb veidi, kuna tsükloni kese liigub Kagu-Eestile lähemale. Varahommikuks jõuab lõuna poolt Ida-Eestisse ka soojem õhumass, mistõttu võib seal lumesadu asenduda vihmaga. NB! Paiguti sajab jäävihma! Valga-Jõhvi mõttelisest joonest lääne pool jätkub aga mõõdukas või tugev lumesadu. 
Ida-Eestis ja Kagu-Eestis jääb õhutemperatuur ennustatavalt 1...4 °C vahele, pole välistatud maksimaalselt 6 °C. Kesk-Eestis ja Edela-Eestis jääb päevane õhutemperatuuri näit –1...1 °C vahele. Eesti lääneosas ja loodeosas peaks õhutemperatuur napilt 0 °C madalamale jääma, kohati on kuni –1 °C. 
Pärastlõunal on sadu veel mitmel pool mõõdukas. Suur sajuvöönd jätkab liikumist põhjakirdesse. Õhtul alates lääne ja edela poolt sadu lõppeb. Enne keskööd võib veel Eesti idaservas sadu esineda. Öö jooksul pilvisus hõreneb ja tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur langeb mitmel pool miinuspoolele. Külma tuleb prognoositavalt 2...5 °C. Sõiduteedel ja kõnniteedel on suur libedusoht!
Nädala keskpaigas hakkab domineerima lõunavool ja seetõttu muutub Eesti ilm tunduvalt soojemaks. Lumi hakkab kiiresti sulama. Kolmapäeval ja neljapäeval tõuseb õhutemperatuur Mandri-Eestis kuni 10 kraadini või sellest kraadi-paari võrra kõrgemalegi. 
Pikaajalised ilmaprognoosid annavad lootust, et soojenemine jätkub ka edaspidi ja külmalainet vähemalt aprilli esimesel poolel oodata ei ole. Kuu teine pool võib ka hetke seisuga soojapoolne tulla, aga sinnani on veel piisavalt aega. Nagu ikka – elame, näeme!
Võib meenutada, et aastal 1989 või 1990 oli 2. või 3. aprillil 18 °C sooja, mis lõppes õhtuse äikesevihmaga. Üldse on 5. aprill eriline, sest sellele ajale on sattunud enamasti kuumarekordeid: Tallinnas 17,3 °C (1991) ja Tartus 19,5 °C (2001), ka 2004. ja eriti 2005. a oli sel päeval palav (Tallinnas ja Tartus vastavalt 13,5 ja 15 °C ning 17,1 ja 18,2 °C). Veel võib meenutada 2000. a, kui prognoositi kuni 15 °C ja pikset (oli sombune ja soe, kuid äikest polnud). Soojalembidele võib öelda, et 5. aprilli seekord ei veeda lumesajus ja tuisus.

Kaart (http://wxcharts.eu/). Siit on näha, kuidas Eestisse jõuab madalrõhkkonnast tingitud tugev lumesadu (violetne värvus). #igailmaga #teeilm #lumi #ilmaolud #Eesti

65 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ilmateenistus tegi suure vea- lumetormi info väljastatakse alles täna, kuid vaevalt keegi seda nüüd tõsiselt võtab.

Anonüümne ütles ...

Kui ma hommikul lugesin seda, arvasin, et see on aprillinali. Arvasin ,et natuke lund tuleb, aga et lumetorm... APR

Anonüümne ütles ...

Oskab keegi öelda, kas tõesti Riigi Ilmateenistuse kodulehte nädalavahetusel ja pühadel ei uuenda? Peaks ju minuteada sealgi valvesünoptnikud vahetustega tööl olema. Naljakas on vaadata, et endiselt mudelprgonoosi järgi saab vaid Võrumaa lumekest :D. Ometi õnneks suuremate "tabloidide" kaudu on üritatud rahvale eesootavad meelde tuletada. Iseasi, palju seda tänase 1.aprilli valguses tõsiselt võetakse :D :D

Anonüümne ütles ...

Valvesünoptikud on olemas, aga siiski tundub, et ega väga pingutusi pühade ajal ei tehta. Tormi hoiatus tuli e-mailile ka alles nüüd. Olen kindel, et väga suur osa inimestest võtab asja naljana

Anonüümne ütles ...

Sajuala serv on igatahes juba Riia laiuskraadil ja selle tsükloni pilvemassi serv ulatub sisuliselt Malmöni välja. HIRLAM paneb seekord pange loodetavasti.
Huvitavat ilma kõigile!

Anonüümne ütles ...

Arvata võib, et pärast algavat sajuperioodi tuleb jälle põud, mis halvimal juhul jälle taimekasvu ajale satub nagu 2016. :(

Anonüümne ütles ...

Igaltahel peaks 12:30 ilmateenistusel asukoha prognoos uuenema (toosama HIRLAMI järgi tehakse see) ja hetkel peaks selle järgi ilm selge olema ja +7. No pole sinnapoolegi

Jüri ütles ...

Väga kummalised lood HIRLAMiga!
Valvesünoptik on kogu aeg olemas, aga üks inimene ei jõua ju kõike teha (hoiatused, nädalaprognoos jne), lisaks on kindel tööjaotus, kes mida teeb (kui seda inimest, kes teeb nt nädalaprognoosi, tööl pole, siis see ka ei uuene). Ainult automatiseeritud asjad töötavad päevast olenemata, kuni programm läheb katki või tekib elektrikatkestus vms.
See oli 23. märtsil ka üsna palju teemaks, et hoiatuste korral peaks lähtuma ühest kindlasti autoriteedist, et vältida segadust ja hoiatuste eri versioonide paljusust. Imre Treufeldt rääkis ilmaga seonduvast hüsteeriast (tal slaide polnud, peab videoesituses vaatama).
Lumetormi osas ei ole muret, küll see tuleb. Tasub meenutada 29. aprilli, millega näib olukord sarnane olevat.

Anonüümne ütles ...

Kas keegi oskab öelda, mis selle homse pahareti nimi ka võiks olla? Ei oska leida seda kaarti, kus on tsüklonid ja antitsüklonid nimedega...

Jüri ütles ...

Jah, olemas: http://www.met.fu-berlin.de/de/wetter/maps/emtbkna.gif.

Anonüümne ütles ...

Ei tea, kes ilmateenistuse Facebooki lehte haldab, aga inimeste küsimustele vastatakse seal väga põhjalikult.

Jüri ütles ...

Jah, seal saavad olla vaid need sünoptikud ja PR, kel on FB konto. Seda saab ju vaadata, kel on ehk järjest vaadata, kas sel ja sel sünoptikul on konto või ei. Seal peaks paar sünoptikut olema (nt Ele, Eva-Maria, Kertu).

Anonüümne ütles ...

Homne tuuleke pole selle kõrval midagi mis ICON näitab 6 aprilliks.

Anonüümne ütles ...

Harjumaal küll 12 cm lund ei tule. Hea kui viiski tuleb, sest radari järgi on sajuala nõrgenema hakanud.

Jüri ütles ...

Jah, õnneks sai kirja kuhugi, et suure soojaga on tormi oodata. Eks ole siis näha.
Harjumaa sadu võib kesta kauem ja ilm on külmem, nii et mine sa tea, ehk tuleb päevaga 10 cm kokku.

Anonüümne ütles ...

Krt Keilas on küll silmajärgi juba 15cm kindlasti :S

Jüri ütles ...

Ja sajab muudkui juurde, hommikuks ehk 20 cm.

Anonüümne ütles ...

Kuidas see võimalik,et euroopa mudel näitab peale esmaspäeva suht külma ja ameerika mudel näitab sooja arvutusrea lõpuni :S

Anonüümne ütles ...

Ei ole esimene kord kui nii risti näitab. Kui nüüd öine GFS ikka sama näitab siis euroopa oma on see mis muutuma hakkab või ka vastupidi. Sellepärast peabki rohkem kui üht uuendust môlemil vaatama

Anonüümne ütles ...

Soe õhumass on juba Lõuna-Eestisse jõudnud.

Jüri ütles ...

Ja põhja paugub pakases... Hommikul võttis Arlanda vastu selge, lumetu ja -9 kraadiga, hiljem Pariisi jõudes tuli üle elada tugev äike ja Korsikal on praegu rahutu, tuuline ja väikese vihmaga ilm (kuidagi oktoobrikuine).

Anonüümne ütles ...

Tundub ,et GFS on seekord see mis "külmemaks muutub" selle järgmise nädala sooja osas.

Jüri ütles ...

Jah, pärast seda nädalat ei paista sooja kuskilt enam.

Anonüümne ütles ...

Jüri sa saad seal vist äikest ka ?

Jüri ütles ...

Äike on kuskil lähedal jah, aga midagi pole näha, tavaline sompus ilm, kord sajab tugevamini, siis nõrgemini, päikest on läbi madalate pilvede aeg-ajalt näha. Seega mõjub pigem jaheda ja sajuse Eesti suveilmana.

Anonüümne ütles ...

Lõuna-Soomes on äikest ja üks välk on ka Soome lahel registreeritud. Eesti veel on puutumata aga prognoos annab homseks võimaluse kui uskuda CAPE/LI kaarte.

Anonüümne ütles ...

Komöödia,et nüüd näitab euroopa mudel sooja jätkumist ja gfs hoopis külma :)

Jüri ütles ...

Jah, uskumatu ju, mõlemad asjaolud ...

Anonüümne ütles ...

Raadioilmateates mainis uudistelugeja tänaseks Liivi lahe piirkonda äikest. Selle aasta esimene äikese mainimine siis.

Anonüümne ütles ...

Leedu edelaserva läheduses on juba midagi toimumas ja liigub siiapoole.

Jüri ütles ...

Äikest sai mainitud postituses juba hulk aega tagasi, lisaks äikesegrupis möödunud nädalal 5. aprilli äikeste arutelu. See jah pole ametlik, kuid olud tundusid juba siis praeguseks soodsad.

Anonüümne ütles ...

Hiiumaast läänes äike. Huvitav ,et esimene äike külma mere kohal ?

Jüri ütles ...

Jah, juba ükspäev varem oli äike kuskil Soome lähedal ja ka merel. Ju see siis aluspinnast sõltumatu.

Anonüümne ütles ...

Tundub,et soe jääb siiski püsima.Ka Euroopa mudel näitab nüüd sooja jätkumist koos GFS-iga

Anonüümne ütles ...

Kui mõlemad näitavad siis ilmselt küll kuigi põhjapoolsem osa Eestist võib ka paaril kolmel päeval jääda jahedamasse. Laupäev ja järgmise nädala Teisipäev on Harjumaa osas kõige kahtlasemad

Jüri ütles ...

Laupäev on külm ja võimalike lumehoogudega, ka edaspidi ei paista ühtlaselt sooja, vaid päris palju jahedat.

Anonüümne ütles ...

Lätis ja Leedus on äikeste areng hoogustunud.

Anonüümne ütles ...

Võin kihla vedada ,et pühapäeval paindub tuul külma mere tõttu loodesse ja Harjumaal võite +10 ainult und näha. Täna vedas - tuul oli maa poolt piisava tugevusega kuigi võitlus oli äge. Vaata kasvõi tuulesuundasi ja tugevust Harku ja Naissaare vahel näiteks 15:00

Anonüümne ütles ...

Äike riivas kagunurka. Ise elan Harjumaal, aga arvan, et välke/mürinaid sai nt Võrus juba kogeda. Eriti veel pimeduse tõttu.

Jüri ütles ...

Vat siis! Aprill karm kuu jah. Korsikal Bastia lähedal oli alla 15 kraadi, nii et Eesti ületas. M-Spordile näitasin ka Eestile lähenevaid äikeseid ja lund – oldi šokis.

Anonüümne ütles ...

:) Mis rohkem ehmatas lumi või äike ?

Jüri ütles ...

Et mõlemad samal ajal. Aga see paari päeva tagune äike Korsikal oli veider. Välgukaardid olid lausa punased, aga mägedes olnud inimesed ütlesid nii: " ma küll ühtegi äikest ei näinud, olin terve päeva eile mägedes, ma ei näinud mitte ühtegi, sadas küll tublisti aga mitte üht mürinat ega välku ei näinud."

Unknown ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anonüümne ütles ...

See pole gay tutvussait.

Anonüümne ütles ...

Midagi ei saa aru kes kellele püksi mida toppis :)

Anonüümne ütles ...

Äikesevideodele:
Ühest kommentaarist oleks piisanud, mitte mingi 20 spämmida. Pilt ise on aga loodetavasti töödeldis.

Anonüümne ütles ...

Ei tea, kas peaks siinse põhjal äkki politsei sekkuma.

Anonüümne ütles ...

Pole vajadust teemat surkida...

Anonüümne ütles ...

Jüri ja pervert - Äikesevideod'el on vist tüli Jüriga, millele kättemaksuks mõtles loo välja ja lisas töödeldud pildi?
Kui ei, siis peaksid asjale ametlikuma käigu andma kindlasti.

Anonüümne ütles ...

Esmaspäeval siis uued soojarekordid tulemas

Anonüümne ütles ...

Kuidas kusagil...

Jüri ütles ...

Tere! Jah, tegelesin päeval selle teemaga. Kahjuks ei saanud Rauno raviarsti kätte (kuna teda puudutav info on konfidentsaalne / isikuandmed, siis ei saa digilugu vms siia lihtsalt kopeerida, aga tüli põhjus on just sellega seotud).
Pildi kohta ütlesid mõned teadlikumad inimesed, et see on fotokollaaž ehk kasutatud mitut pilti. Eks vaatan - kui on vajadust, siis saab kohtulaboris seda ka näidata.
Mida enda kaitsmiseks saab ette võtta? Mulle öeldi selle kohta nii: "Rauno poolt on nii, et kui ta annab pedofiilia süüdistusega politseisse, siis algatatakse uurimine sinu suhtes
Ja kui ta peaks su süüdi suutma lavastada, siis saab ta pärast kohtus tsiviilhagi raames sult valuraha nõuda. Kriminaalasi oleks enne kohtus. /---/ Arvan, et kindlasti helista esmaspäeva hommikul Varuli büroosse ja pane konsultatsiooniks aeg kinni. Tartus on veel Aivar Pilve büroo. Mõlemad on kallid bürood, aga kui sul veel rallist midagi alles on, siis ära sellele advokaaditasule mõtle. See on seda väärt. Pigem kallis ja hea advokaat, kui odav ja ebapädev. Advokaat on parim abi, sest siis saad teada, kuidas ise edasi käituda ja end kaitsta. Ma arvan, et kui Rauno saab kirja a la Varuli või Pilve büroost, siis on tal endal kaka püksis, sest need kaks on suhteliselt kõige kõvemad nimed Eestis."

Anonüümne ütles ...

Rauno on seega mingi psühho we?

Anonüümne ütles ...

Võtke homsest ehk esmaspäevasest ilmast maksimum, sest see jääb tükiks ajaks anomaalseks ja huvitavaks. Edaspidi tuleb leppida "vanglas konutamise ilmadega", ehk et nii igav kui olla annab. Tänavuse aprilli huvitavaimad ilmad on nüüd selle dekaadiga ära.

Paar märkust veel:
1. Väga sajust aprilli ei tule, seega saabuv suvi läheb äikese osas jälle mahakandmisele?
2. Homne ilm määrab tänavuse aprilli maksimumi.

Anonüümne ütles ...

Kindlasti Varul või Pilv hakkab tegelema palja kürbaga Jüri juhtumiga :D

Anonüümne ütles ...

GFSi järgi on homme täitsa arvestatav äikesevõimalus.

Anonüümne ütles ...

Ei kannaks äikese osas veel suve maha. See sadude vähesus pole küll hea aga pigem kärbib see suurt kuuma (üle +30 päevi) kui äikesepäevi. 2001 stiilis suvi on täiesti võimalik veel. Pigem olekski hea kui nüüd vahel ka külmalaineid vahele viskaks. Kui nüüd aga kuu lõpuni peaaegu iga päev üle +10 oleks see isegi halvem.

Anonüümne ütles ...

Kas kliima ikka soojeneb ? Kohati tundub üles puhutud asjana. Mäletame kuidas 10 või rohkem aastat tagasi oli juttu kiirenevast tõusust. No pole nagu näha.
https://joeforamerica.com/2018/04/scientists-admit-global-warming-never-existed/

Anonüümne ütles ...

+20 piir juba Eestis ületatud.

Anonüümne ütles ...

Siin Kagu-Eestis südasuvi hetkel, termomeeter näitab varjus 23 kraadi. Väga ebatavaline on vaadata nii kõrge temperatuuri juures täiesti raagus puid ja põõsaid ning varjulistes kohtades sulamata lund. Poleks uskunud, et saan kunagi aprilli esimeses dekaadis lühikeste käistega õues käia, nii et külm ei hakka, vaid hoopis palav. Isegi tuul on meeldivalt kuum nagu südasuvel.

Anonüümne ütles ...

Tsau, kas tõesti usute Raunot? Ta kirjutas seda teile sellepärast, sest Jüri ei andnud talle suurt summat raha, mida ta talt välja pressida üritas. Tegemist on narkootikumite sõltuvuses inimesega, kes enda eluga toime ei tule ja mõtleb valesi raha küsimiseks ja Jüri keeldus andmast ja seetõttu hakkas liikuma ka see pedofiilia info, et Jüri teinekord raha saadaks ja kohtusse selleks, et sealt kaudu tahab hagina raha nõuda, ehk tegu on narkomaanist kelmiga. Teda pole mõtet kellelgi uskuda, sest info kõik on väär ja väljamõeldis, kuna ta teab, et Jüri omab suurt summat raha ja seetõttu tahab sealt raha saada. Tegu on lihtsalt väljapressinisvõttega. Muidugi Jüri ise loll et andis talle üldse mingit raha kunagi.

Anonüümne ütles ...

Leedus korralik äike lahtui.

Anonüümne ütles ...

Tartus sellel aastal esimene kuumalaine, 22C

Anonüümne ütles ...

Poolas kuni 16. aprillini igapäev mingigi äikesevõimalus. Ei imesta, et seda riiki nö ilmaparadiisiks peetakse.

Jüri ütles ...

Tartus oli 23 kraadi, mis on "kõigi aegade" uus kuumarekord; Kalingradi oblastist alguse saanud joonpagi jõudis ööga Venemaale, Eestit aga tabas tuisk.