teisipäev, 22. märts 2011

23. märts on meteoroloogiapäev

Seda tähistatakse Eestis 23. märtsil koos veepäevaga EMHIs, rohkem: http://www.emhi.ee/index.php?ide=26,887.
Minu ettekanne räägib pilvejahi konkursist: http://www.emhi.ee/index.php?ide=26,887,1418,1419. Kahjuks on seekord võimalik teha ainult posterettekanne, sest kuna konverents on kahasse Eesti Veeühinguga, siis ei jätkunud ruumi esinejate rohkuse tõttu.
Poster on pdf-na kättesaadav siit: http://www.ilm.ee/kola/pildid/artprint/. NB! Alumises failis on info veidi korrektsem. Kuna failid on väga suured, siis aeglase ühenduse puhul võib katkestada laadimise serverist.
Meteoroloogiapäev oli tore ja kõigile meeldis. Paar ettekannet olid sellised, mis kütsid kirgi üles. Pärast ametlikku osa oli toidlustus praest kuni magusate suupisteteni ning joogiks pakuti teed, kohvi, vett ja veini.
Ilm muutus peaaegu äärmuslikult päeva jooksul. Päev algas säravalt selge ilmaga ja nõrga või mõõduka tuulega. Veel kl 10 oli selge ilm, kui konverents põhimõtteliselt algas. Aga juba lõunaks oli järgnevus jõudnud nii kaugele, et kiudkihtpilved asendusid kõrgkihtpilvedega. Kiires loodevoolus saabusid üha paksemad pilved ja õhtu poole sadas veidi lund. Vaheaja oli väga huvitav kõigil vaadata taevasse ja imestada selle üle, kui palju võib ikka ilm paari tunniga muutuda.
25. märtsi öösel õnnestus Tartus jälgida ebatavaliselt tugevat lumemöllu, ei teagi, kas midagi sellist ongi varem nähtud. Ehk saab varsti pilte ja vähemalt ühe video sellest ka üles panna.
Järgnevalt mõned pildid konverentsilt.
Doktorandid ja A.Järvet
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hästi toredalt oli kujundatud aeroloogiline diagramm.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Posterettekanne pilveküttidest

Kommentaare ei ole: