teisipäev, 22. detsember 2020

52. nädala ilm (21.–27.12.2020)

Kommentaariumi viide

  • Hilissügiseselt soe ilm esialgu jätkub, kuid läheb külmemaks ja lumisemaks. 
  • Jõgeva ilmavaatlejate 51. nädala kokkuvõte: https://www.looduskalender.ee/n/node/5104.
  • Reedene ilmateade (avaldatud 18.12. kell 6):  https://ilm.ee/?518820.
  • Jõuluilmateade https://ilm.ee/?518826
  • Sündis jõuluime: Eveli raporteeris kagunurgast põlvini ulatuvast lumest (1 jalg on 30 cm), lund olevat nii palju, et autot ei suudeta lumest välja kaevata. Mis teha, Ilmataat on auru all!

Nädala algus tõi suurema saju vihmana eeskätt läänerannikule. Kui lääneservas oli päris soe, kuni 7-kraadine õhutemperatuur, siis ida pool sisemaal jahedam ilm; aeg-ajalt sadas vähest vihma või märga lund, mitmel pool oli udune.
Nädala vältel muutub ilm külmemaks ja lumisemaks. Seda võib pidada jõuluimeks, sest paistab et muu aeg on soe ja sulailmadega. Ilm hakkas muutuma juba 22.12., kui aktiivne madalrõhulohk liikus üle Läänemere kirdesse. See toob enamasti lund, vaid päris mere ääres on sadu vesisem ja võib üksnes vihmana tulla. Sadu jõudis hilisõhtul saartele vihmana, sisemaale öösel ja muutus lumeks. Sajuhulk jääb <5 mm/d, mis tähendab, et üle 5 cm lund oodata ei ole.
Seejärel soojust enam juurde ei tule ja õhumass hakkab jahtuma. Kuni 26.12. on siiski pigem sulailm, vaid kõrgustikel ja ehk ka sisemaal võib õhutemperatuur jääda 0...–2 °C, ja kui sajab, siis ilmselt lund, kuid sajukogus pole suur ehk lumena paar cm [peab küll ütlema, et seekord nii ei läinud: mõnes kohas, eeskätt idapiiril, sadas kuni 30 cm lund, ja ka pealinnas oli 25.12. hommikul sadu ajuti tihe, ehkki maha palju ei jäänud].
Arvatavasti ei ole see külmenemine siiski püsiv, vaid mõni päev hiljem läheb jälle soojemaks ja praeguse seisuga ka tormiseks. Seega, nagu ikka – elame-näeme!


Pilvine vaade pilvepiirilt (kaamera kõrgus 180 m merepinnast, https://www.teletorn.ee/veebikaamera/).

Nädal üllatas ka enam kui –40-kraadise õhutemperatuuriga Lapimaal:

Kes leiab siit viina külmumise temperatuuri? (http://www.meteociel.fr/observations-meteo/tmini.php?region=fi)

 
Rekordsuur õhutemperatuuri- ja õhumasside kontrast tekitas ka ühe suurima ilmamuutuse ja -mustri 1993. a jaanuari Braeri tormi ja 2008. a novembri rekordilise lumetormi Irmala kõrval (
Infrapunane pilt |Riigi Ilmateenistus).

86 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tänavune erilise aastaarvuga aasta läheb ilmalukku omamoodi "rekordiga" - aasta 2020 minimaalne temperatuur on mõõdetud just aasta liigpäeval - 29. veebruaril. Varem pole vist sellist olukorda juhtunud.

Vaadates ennustusi, siis see nii vist ka jääb, sest praegu tundub, et -15 kraadi piir enam ohus pole sel aastal. Kuigi 27. dets hommik ähvardab selle kuu külmim tulla.

Anonüümne ütles ...

Kas keegi oskab kommenteerida seda nähtust, mida GFS 2. jaanuariks näitab? Lõunast läheneb tsüklon, milles on -6 kraadine isoterm, aga Eesti kohal järsku muutub -17 kraadiseks.

Väljund 06Z uuendusest:
https://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPSC06_276_2.png

Pole varem märganudki sellist jahenemist. Ja et just lõuna poolt saabudes.

Anonüümne ütles ...

Olen see, kes siin kuivapoolset talve ennustanud on. Täpsustan niipalju, et lõuna- ja kaguvool saabki sel talvel väga tavaline olema.

Anonüümne ütles ...

25. ja 26. detsembril on üle pika aja kirde- ja põhjavoolu oodata, mis on suurim lumelootus põhjarannikul.
Viimati oli õhuvool neist suundadest 27-28. novembril. Eks siis 24. jaanuari paiku jälle...

Anonüümne ütles ...

Tallinnas vaevalt täna mingit erilist (lume)sadu tuleb. Üle 1 cm lund ei pakuks.

Madis ütles ...

Hetkel igatahes sajab ja välja vaadates tekib tunne välja minna :)

Anonüümne ütles ...

Ikka veel on lumi maas...Harjumaal andis päris hästi.

Anonüümne ütles ...

Nüüd juba sulab. :(

Kagueestlane ütles ...

@22. detsember 2020 17:46

Suurepärane oleks, kui see ennustus täppi läheks.

Sellel, kes valgeid jõule ennustas, paistab Kagu-Eesti kohta kümnesse minevat, sest homme õhtul saame siin kagus vist lumesaju taustal kingitusi avada.

Anonüümne ütles ...

Mustade jõulude ennustaja paneb samuti täppi, sest Ruhnu-Kihnu-Pärnu-Narva joonest loodes on homme kindlasti soe ja maa lumeta.

Anonüümne ütles ...

@ 23. detsember 2020 17:55
Oo-ei, see oleks igavuse tipp. Juba pool novembrit ja pool detsembrit sai seda copy-paste ilma kogeda ja polnud eriti tore.
Nüüd jälle vähemalt on mingit vaheldust ilmal.

Anonüümne ütles ...

Salvestasin lumekaardi ka kindlasti ära. Seda juhtub haruharva, et Tallinna piires on Eesti paksim lumikate. Tavaliselt ikka Tuulemäel.

Anonüümne ütles ...

Pühapäeva õhtust tuleb see miinuskraadine tuulenärakas jälle tagasi. 7. ja 8. detsember juba tõid säärase kogemuse - polnud kuigi meeldiv.

Anonüümne ütles ...

Statistik siin.
Sajuhulga eitajale saab öelda ,et Harkus on juba detsembris 40mm piir ületatud.
Jõulude ajal algab külm aga lund võib jah tulla vähem kui ootasin (eriti lõunamaakondades).
Samuti algab tänasest NOAA temperatuurikaardi vähemaks kruttimine jaanuari osas. Jälgige nüüd hoolega kuidas pikkamööda jaanuar hakkab muutuma külmema suunas(CFSv2 kaarti mõtlen).

Anonüümne ütles ...

Lõuna pool peaks olema pigem just rohkelt lund oodata. Pole välistatud, et 26. dets õhtuks Võrus ligi 15 cm lund on.

Oodatust vähem tuleb saartel ja mandri lääne-loodeosas.

Anonüümne ütles ...

Statistik võiks kommenteerida, mis meie suvest niimoodi järele jääb, kui mudelite pikemad ennustused täide lähevad, näidates uuest nädalast taas lõuna- ka kaguvoolu prognoosiperioodide lõpuni.
Suvel siis talvel olemata jäänud loode- ja põhjavoolu aeg?

Mõistmaks anomaaliat, siis talvine nullkraadine isoterm peaks tähendama juulis 15-kraadist; +5-kraadine juulis 20-kraadist, jne.

Ma isiklikult kardan, et nende prognooside realiseerumine rikub suve.

Anonüümne ütles ...

Statistik siin.
Ole mureta. Ees on kaks kuuma suve. Küsimus on ainult selles ,et kumb see rekordite järgi lõhnav on ja kumb see selline 2011 sarnane tuleb.(see teine siis sinna 2018 kanti).

Anonüümne ütles ...

Nii et siis mai lõpuni võib tulla kagu- ja lõunavool, ilma et see suve külmema kasuks mõjutaks? See oleks küll tore, eriti, kui suvel nii kord nädalas korralikku vihma ka teeb.

Kagueestlane ütles ...

@23. detsember 2020 21:25

Ajad mu ootused nii kõrgeks, et tahaks juba praegu hakata nendeks kuumadeks suvedeks plaane tegema. Rekordite järgi lõhnav suvi paneb 2010. a suve peale mõtlema, mille kordumist sooviks üliväga, kuna see oli parim suvi, mida kunagi kogetud.

Nägin suve kohta huvitava unenäo. Oli juba umbes augusti esimese dekaadi lõpp ning korralikke kuumalaineid ega 30 kraadi sooja polnud suve jooksul veel mitte kordagi olnud, mistõttu oli täielik pettumus, sest edasised prognoosid näitasid augusti maksimumiks ajutiselt vaid 25..28 kraadi sooja ning suvi oli kohe lõppemas.

Kuna praeguses kliimas ei usuks ma ealeski sellise suve realiseerumist, siis tekib küsimus, miks selline uni ja kas see on tõesti tähenduslik ning äkki saabki reaalsuseks järgmisel suvel.

Kui vaadata eeloleva talve prognooside peale, kus möödunud talvele sarnast sooja ennustatakse, siis tekib tahtmine seda unenägu tõsiselt võtta ning peagi taas oma pakkumises ülikuuma suve välistama hakata.

Loodetavasti need kaks kuuma suve siiski tulevad.

Anonüümne ütles ...

Teinekord toob alateadvus esile une kaudu inimese suurimaid hirme või soove. Loodan ,et tähendab esimest sinu puhul.

Anonüümne ütles ...

Ma nägin paar aastat tagasi unes, et novembris saabus Eestisse Venemaa kõrgrõhuala serva mööda +20 kraadine isoterm, mis tõi Kagu- ja Ida-Eestisse maast 2m kõrgusel +15 kraadi. Ilm oli välimuselt selline nagu siin hiljuti olnud on - hall ja sombune. Tuul oli uneäos lõunakagust.

Anonüümne ütles ...

Eilsele 22:56 statistikult.
See tuul jaanuaris pigem mujalt kui kagust. Leiab selle põhjasuuna ka üles. Stratosfääris on selliseid muutusi ,et praegusel olukorral on kohe kohe lõpp.

Kagueestlane ütles ...

@24. detsember 2020 00:14

Ega nii jahedat suve ei sooviks tõesti.

@24. detsember 2020 01:00

Loodetavasti sünnib see kunagi reaalselt ka.

Anonüümne ütles ...

Keegi mainis tänaseks päikest siin varem, siis Harjumaal on tõesti olnud.

Anonüümne ütles ...

lumerodi tulekul leedu ja läti hoiatab!

jõululumekahurirodi! paugurodine ilm!

Anonüümne ütles ...

Statistik siin.
Mida seal kagus sajab ? Lörtsi või vihma ?

Kagueestlane ütles ...

Kuna nüüdseks on kevade, suve, sügise ja talve keskmised temperatuurid teada ning algaval aastal hakkab kehtima uus kliimanorm(1991-2020), siis uuendan siinkohal ka kriteeriume pakkumiste osas.

Kui varasemalt põhinesid pakkumiste kriteeriumid suures osas oma suva järgi, siis nüüd hakkab see kindla vahemiku järgi toimuma ning kehtib kuni järgmise kliimanormini ehk 2030. aastani.

Ülisooja või ülikülma aastaaega hakkan arvestama >1 kraadise anomaaliaga; sooja või külma aastaaega 0,6..1 kraadise anomaaliaga; normi piires aastaaega kuni 0,5 kraadise anomaaliaga.

Selle arvestuse järgi on järgnevad 10 aastat ülisoe suvi Tartu-Tõravere jaamas alates 17,8 kraadist, ülisoe talv alates -2,5 kraadist.

Tallinn-Harkus oleks selle arvestuse järgi ülisoe suvi alates 17,3 kraadist ja ülisoe talv alates -1,3 kraadist.

Oma pakkumisi teen ma siiski ainult Tartu-Tõravere jaama kohta ning etteruttavalt võib öelda, et kui käesoleva talve keskmine tuleb -2,5 kraadi või sellest kõrgem, siis läheb ülikuum suvi ehk 17,8 kraadise ja kõrgema suve keskmine juba algaval aastal välistamisele.

Kagueestlane ütles ...

@24. detsember 2020 18:11

Hetkel on sadu siin praktiliselt olematu, vaid üksikud väikesed helbed näivad langevat.

Kagueestlane ütles ...

Siin kagus on nüüdseks maa valge tänu viimased paar tundi kestnud korralikule lumesajule, mis on jätkumas.

Anonüümne ütles ...

Harjumaal Kuusalus Kuu särab kogu õhtu ja mõnus müstiline udu. Kraade -1,x.

Anonüümne ütles ...

Kagus sajab nüüd kuni 26. dets lõunani; sai siin 23. detsember 2020 20:31 vihjatud ka, et Võrus võib 15 cm lund täis tulla.

Täpsustuseks juurde, et Tallinn-Pärnu joonest läänes üle 5 cm ei tule ning mandri läänerannik ja saared jäävadki musta maaga.

Madis ütles ...

Tallinnas tuli lume moodi ollust alla, nii tunnike tagasi aga peale seda on vaikus, pigem sajab vihma...

Anonüümne ütles ...

Unistage edasi oma igikestvast kuumusest... Naerukoht.

Anonüümne ütles ...

Statistik siin:
Harjumaal minu elukohas on nii 2cm lund maas ja praegu mingit vihma küll ei tule. Eks vaatab mida ilmateenistuse lumekaart varsti näitab. Kas on enamus mandrist kaetud või mitte ?

Anonüümne ütles ...

Harjumaa keskosas ob jõulud mustad mis mustad!

Anonüümne ütles ...

Võrumaal paks lumi maas jah! Kiili kandis vaikus.

Anonüümne ütles ...

okei, nüüd tuleb ka Kiili kandis midagi lumelaadset taevast alla

Anonüümne ütles ...

Kogu see piirkond Tallinn - Kunda (v.a Loksa tuulekiirus ja -suund) - Väike-Maarja - Türi - Kuusiku , seal ei ole ühtegi jaama, ometigi on see väga oluline ja rahvarikkas piirkond. Sageli on just põhja eesti keskosas põnevad ilmasündmused. Jaam võiks asuda näiteks Aegviidus. Mis arvate?

Anonüümne ütles ...

Statistik siin.
Ka mina tunnen puudust ,et üks jaam võiks kuskil Paunküla/Aegviidu piirkonnas olla. Momendil minu kodukohas aina lund juurde tuleb. Teed tahaks juba sahka näha aga Maanteeameti juures ilmselt ei saja.

Anonüümne ütles ...

Tallinnas Nõmmel juba 5 cm lund maas ja sadu vähemalt praegu jätkub.

Anonüümne ütles ...

11:07
Neid kohti on palju. Näiteks Pärnumaa ja Viljandimaa lõunaosas võiks ka kummaski ametlik ilmajaam olla. Ja loomulikult ka meie lääne suursaarte keskel! (Vormsi ja Muhu jaamad ka oodatud.)

Anonüümne ütles ...

Kiilis 0 cm lund, kerge kirme murul. Huvitav, et Tallinnas lumi maas???

Anonüümne ütles ...

Rakveres ka lumi maas

Anonüümne ütles ...

12:14
Ilmateenistuse radarilt saab sajualu näha. Sealt Kiilist läksid need pilved napilt mööda jep.

Anonüümne ütles ...

Harjumaal Jüri kandis tänane lumesaldo 1,5 cm. Sellest 1 cm tuli lõunal tunniga.

Küllap jaanipäeval pigistab 10 cm välja kuidagi.

Anonüümne ütles ...

Arvestades et viimased 2 juunit järjest on kuumad olnud, siis võib jaanilumi/juunilumi seekord täitsa usutav olla.

Anonüümne ütles ...

Paljud ilmahuvilised peavad ilmselt parimaks suveks aastat 2010, siis minu jaoks lisaks ka 2014. aasta.

See pole tavaline, et 19. mai tuleb sul 33 kraadi ja siis 17. juuni +0,3.
2014 just nii läks.

Anonüümne ütles ...

Millest seal Võrumaal need voolukatkestused ? Kas juba niipalju seda rasket lund tulnud ?

Anonüümne ütles ...

Ennustused on päris kehvaks muutunud. Nüüd tundub, et nii pühapäev, esmaspäev kui ka teisipäev tulevad rõvedalt tuulised. Algul näis et ainult esmaspäev.
Ainus positiivne asi on see, et esmaspäeval peaks isegi üle Eesti päikest nägema. Kuigi tundub, et läbi kõrgpilvisuse.

Kagueestlane ütles ...

@25. detsember 2020 22:00

Jah, sai just õuest tuldud ning puud on lookas ja ragisevad lumeraskuse all. Valged jõulud tundusid usutavad, aga nii paksu lund, et sahad käima hakkaks ja kelgutada saaks poleks küll oodanud. Ilusamaid jõule annab meenutada.

Paar pilti ka siit kagust:

Pilt1
Pilt2

Anonüümne ütles ...

Statistikul oligi õigus - m.o.t.t :)

Anonüümne ütles ...

Statistik siin.
Järgmisena ütlen(esimest korda ütlesin seda vist juba 30.nov) ,et igasuguste pikkade prognooside soe jaanuar unustage ära.

Anonüümne ütles ...

Mustade jõulude ennustajale ka suur kummardus.

Anonüümne ütles ...

Kiitused jah ennustajatele. Statistik, nii palun jätkata.

Anonüümne ütles ...

Tuttav Läänemaalt palus kinnitada fakti, et seal valgetest jõuludest rääkida ei saa.

Anonüümne ütles ...

Statistik siin:
Nagu varem mainisin on kaks sooja suve tulemas. Küsimus ainult ,et kumb see esikoha võtab kas 2021 või 2022.
Tahtsin aga lisada ,et maailmas on 3 asja mis saaks selle ilusa ära rikkuda.
Hiiglaslik CME purse Päikeselt.
Vähemalt VEI5 vulkaanipurse (olgu mainitud ,et VEI5 on 10x suurem purse kui 2010 Islandi oma oli)
Asteroidi kokkupõrge Maaga.(minimaalselt nii suur kui oli 1908 Tunguusi oma).
Need siis sellised teoreetilised tujurikkujad.

Kagueestlane ütles ...

@26. detsember 2020 15:51

Lääne-Eestis ei saa ju praktiliselt kunagi valgetest jõuludest rääkida ja kui saabki, siis on see jõuluime. Suures osas Eestis on maa siiski valge, seega muljetavaldab täppipanek statistiku poolt.

@26. detsember 2020 15:53

Kaks sooja suve tundub usutav, aga kaks kuuma suve juba vähem usutav. Tartu-Tõravere jaama järgi arvestan soojaks suveks 17,3..17,7 kraadist suve keskmist, kuumaks >=17,8 kraadist nagu eelpool mainitud.

Parem tulgu tänavuse talve keskmine Tartu-Tõraveres alla -2,5 kraadi, sest vastasel juhul jääb kuum suvi ära ja isegi sooja suve tõenäosusus kahaneb tunduvalt.

Praeguse seisuga peaks jaanuari ja veebruari keskmiste summa alla -7 kraadi jääma, et ülisoe talv ei tuleks. Ehk ühe võimaliku variandina peaks jaanuari keskmine -3,6 või alla selle tulema ning veebruari keskmine -3,5 või alla selle.

Viimaste kuude tsirkulatsiooni põhjal võiks arvata, et ka ülejäänud talv domineerib lõuna- ja kaguvool, mis aeg-ajalt vaheldub läänevooluga. Seetõttu tundub alla -7 kraadise jaanuari ja veebruari kuu keskmiste summa ebatõenäoline, kui just suurem muutus tsirkulatsioonis aset ei leia.

Anonüümne ütles ...

No siis õnneks on kuumad suved tulemas :)

Anonüümne ütles ...

15:53.
Kindlaim rikkuja on põhjavool.

Anonüümne ütles ...

17:25
Muljetavaldav mitte, aga üle keskmise küll.
Muljetavaldav ennustus olnuks, kui ka 24. dets oleks tänase lumikattega olnud.

Anonüümne ütles ...

Täitsa võimalik, et jaanuari keskmine tuleb sinna -2 piiresse ja veebruari siis -5.

Anonüümne ütles ...

Kas see Kagu-Eesti lumi jääbki siis kevadeni alles?

Kagueestlane ütles ...

@26. detsember 2020 20:59

Tehislumi võib-olla jääb, aga looduslik vaevalt. See paarikümne sendine õhuline lumi kaob kiiresti, kui sulaks läheb.

Anonüümne ütles ...

Justkui näita prognoosid erilist sula sinnakanti. Maksimum võib piirduda 2 kraadiga seal. Uuesti külmetades lumi kõveneb sulale vastupidavamaks.

Anonüümne ütles ...

Harjumaal kesköö paiku ja hiljem Kuu säras ja lumi sädeles. Kraade oli -3,5. Nüüd pilves ja soojem.

Anonüümne ütles ...

Tuleval ööl saab jälle Harjumaal karget miinust tunda, päris valge on ka öösel lumega, mõnus aeg ikka!

Anonüümne ütles ...

Kas peale aastavahetust läheb külmaks? Nii -10 ja edasi?

Anonüümne ütles ...

On ikka muinasjutumaa siin blogis... Detsembri lõpu lumi ja ime... Ime on ehk SEPTEMBRI lumi, kuigi ka seda mitte.

Ning mida pikemalt on miski kestnud, nt kagu- lõunatuuled praegu, seda jahedamaks ka talve lõikes läheb. Kogu Eestis. Sealtkandist tuleb muul ajal soojal, talvel aga mitte.

Ning kagu-lõunatuuled pöörduvad varsti kirdesse, muide. Miski ei keela sellist tuulesuunda ka suvel.

Inimesd, saage aru: enam kui 3-päevane "etteteatamine" ilma kohta on mõttetu!

Anonüümne ütles ...

Statistik siin:
11:52 vastuseks ,et jah. Kui sul vaja mingeid külmatundlikke taimi vaja katta siis lähema nädala jooksul jah võiks need tööd ära teha. Kolmekuningapäeva paiku võib juba mõnes kohas öösel -10 ära teha

Anonüümne ütles ...

Arvan et kagu- ja lõunavool on siiski ka jaanuaris tavaline. Muudest suundadest olevad saavad olema lühiajalised, mitte üle paari-kolme päeva.

Anonüümne ütles ...

Selline ilm, mis 2.-15. detsember oli, on saabuva talve musternäide. Ehk et igasugust ilma võime saada ühetaolise õhuvoolu suunaga.

Anonüümne ütles ...

Tundub jah, et peale av läheb ilm krõbedamaks, -15 isegi oht?

Anonüümne ütles ...

Statistik siin:
Natuke veel hiljem jah -15 tuleb ka vabalt sisemaal ära.

Anonüümne ütles ...

Vaatasin siin seda jugavoolu prognoosmudeleid, siis jah peale 2-3 jaanuari kipub teine lõuna poole vajuma ja eks sealt lõuna poolt tulevad tuuled enam nii palju maha jahenenud soojust jaksa pumbata põhja. Paistab, et tuleb talvemoodi periood jaanuaris vähemalt 1-2 nädalat. Kaugemale ei julge prognoosida, sest jääme oluliste sündmust piiri lähedale, kui vaadata läänt.

Hetkel siis pool Eestit on lumes ja pool unistab sellest. Jään täpselt piirile, kus on maas 1cm jagu valget kirmet. Natuke ida poole liikudes, siis see teeb äkilise hüppe 5cm peale ja lääne poole, siis maa must.

Proff on rääkinud!

Anonüümne ütles ...

Külmaks läheb, aga lund eriti palju ei saja enam.

Profist profim prohvet on rääkinud!

Anonüümne ütles ...

Ja see -15 tuleb kindlasti samasuguse tuulega nagu täna??

Anonüümne ütles ...

Ega ei imestaks kui tuleb. Detsembri alguspoole külmalaine oli täpselt sama tuulega nii suunalt kui tugevuselt, võrreldes tänasega.

Tänavune talv tuleb kahtlemata teistmoodi, sest selline tuul on tavaliselt ikka plusskraadidega ja edelast.

Anonüümne ütles ...

Ootame siis selle uue aasta ära, sel aastal ilmselt ilmarindel midagi väga põnevat enam ei tule.

Anonüümne ütles ...

Harjumaal jah vaevalt, aga Ida-Eestis miks mitte. Seal peaks neljapäeval 5 cm lund lühikese ajaga tulema.

Anonüümne ütles ...

Eestis pole kunagi juunis ega juunis lund sadanud. Rahe on teine tera.

Anonüümne ütles ...

Kummas juunis siis? Neist esimeses on, 2014. aastal.

Anonüümne ütles ...

See 15 kraaadi külma jääb teil siin unistuseks. Pakun, kolmekuningapäevaks pigem sellist ilma nagu täna.

Anonüümne ütles ...

Statistik siin:
Päris kolmekuningapäeva ma ei mõelnudki vaid pigem mõni päev pärast seda nii külma. 6.jaanuar ise veel ehk mõne miinuskraadiga.

Anonüümne ütles ...

2014. aasa juunis sadas ühel tõesti jahedal päeval hooti vihma ja RAHET. Õppige vahet tegema! Ei juunis ega juulis pole lund sadanud. Minu 48-aastase silmad pole seda igatahes näinud!

Anonüümne ütles ...

Statistik siin. Mina olen oma silmaga näinud seda sadu ja polnud see mingi rahe või nn.lumekruup. Ehtsad lörtsirätsakad hõljusid alla.

Anonüümne ütles ...

Statistik siin:
Vot sedasi sadas ja polnud see mingi rahe
https://www.youtube.com/watch?v=42dt_OV2-wE