pühapäev, 10. september 2017

37. nädala ilm (11.–17.09.2017)

Kommentaariumi link
Kui eriline orkaan on nüüd juba Floridasse kohale jõudnud Irma? Kas kliimamuutuse ajel orkaanid tugevnevad ja sagenevad? Ega meil siin Eestis ometi orkaani karta ei tule? Vikerraadio Vikerhommikus: http://vikerraadio.err.ee/v/vikerhommik/rubriigid/vikerhommikintervjuud/loigud/b247fa61-f33e-4412-a108-6d57c719841c/intervjuud-735-juri-kamenik-orkaan-irma-mojust.
Viimasel ajal on tohutu tähelepanu all Atlandil tegutsevad orkaanid, eriti USAsse jõudnud Irma. Lisaks raadiointervjuule ja muule meediahuvile paluti kirjutada arvamuslugu orkaanidest Maalehte. Trükki läheb lühendatud versioon, kuid täispikka saab lugeda: https://drive.google.com/file/d/0B0lV2piPv8fBam1tUXhtOEROVFU/view?usp=sharing.
Huvitaja. Sügisilm. Räägime nii orkaanidest, Venemaa kohal kõrguvast kõrgrõhkkonnast kui ka vananaiste suve võimalikkusest: http://vikerraadio.err.ee/v/huvitaja/saated/eb7b0ded-eac2-40ce-8d53-7cafb13ff99e/huvitaja-sugisilm.

17. septembril on kõrgrõhuvöönd, öösel läheneb aktiivse madalrõhkkonna põhjaserv.  Seetõttu oli hommik udune, kuid päevaks tuli päike välja ja püsis rahulik ja peamiselt sajuta ilm (mõnel pool siiski sajab hoovihma). Sooja on päikese toel valdavalt üle 15 kraadi.
NB! Ööpäevaga ilm muutub kardinaalselt. Sellest pikemalt õhtuses postituses.

Einar Laretei. Hommikune udu Alatskivil. 17.09.2017


Kairo Kiitsak. Paar võimsat rünkpilve Simunast vaadatuna (ülal). Rünksajupilvest tingitud hoovihm Simunas 16.09.2017 (all).

16. septembri päeval oli Läänemere kohal madalrõhkkonna edelaserv, seejärel öösel kõrgrõhuvöönd. Seetõttu oli muutliku pilvisusega ilm, mitmel pool sadas hoovihma, kohati oli sadu tugev ja oli äikest, mõnel pool sadas rahet. Edelatuul oli mõõdukas, puhanguti tugev. Sooja oli enamasti üle 15 kraadi, tihedate pilvede ja saju all oluliselt vähem.
Ilm eeloleval ööl ja homme päeval. Läänemere kohal on kõrgrõhuvöönd / väheaktiivne madalrõhuväli. Nii on ilm vahelduva ja muutliku pilvisusega, mõnel pool sajab hoovihma. Lõunakaartetuul nõrgeneb ja võib asenduda muutliku suunaga tuulega. Sooja võib päikese toel tulla üle 15 kraadi.
Ilm järgmistel päevadel.  Esmaspäeval (18.09.) liigub uus madalrõhkkond üle Leedu kirdesse, kuid see võib ka otse Eesti kohale tulla. Öö on enamjaolt sajuta, kuid vastu hommikut jõuavad sajupilved Lõuna-Eestisse ja päev tuleb madalrõhuala servas vihmane, kohati on sadu tugev. Kirdetuul järk-järgult tugevneb ja ulatub päeval puhanguti kuni 20 m/s. Soojapiir jääb sajuga alla 15 kraadi.

16. septembri äikeseline prognoos (https://tinyurl.com/ydgh3hve).




Laagri lähedal märatses äike. 16.09.2017.

Ilmateenistuse sünoptik Helve Meitern: Saksamaad räsinud ja inimelusid nõudnud torm Sebastian liikus eile üle Läänemere kirdesse ja jõuab Soome idapiirile. Meile jõudis torm juba nõrgenenuna ja vaid Liivi lahe ümbruses ulatusid lõuna ja edelatuule iilid üle 20 m/s ning mereveetase tõusis korraks veidi üle meetri tavapärasest kõrgemale.
Selle tsükloni mõju on aga tunda meil veel ka laupäeval. See nõrgenev madalrõhkkond haarab oma hõlma eelmise Valgele merele eemaldunud tsükloni ja koos on neil piisavalt jõudu, et sagedaste vihmahoogudega juba niigi suurele sademete hulgale lisa tuua. Laupäeval on tihedaid vihmavalinguid vaid päevasel ajal ja sajuhulk peaks jääma neljapäevasele ja reedesele alla.
Pühapäev on hingetõmbepäev ja seda ka vihmal. Päevasel ajal küll päris ilma läbi ei saa, kuid nii mõnigi koht võib jääda kuivaks ja ka vihmasagarad on harvemad ja lühemaajalisemad. Loe edasi: https://ilm.ee/?516511.

Kalmer Saar. 15.09.2017. Muhu, Simiste

15. septembril liikus madalrõhkkond aeglaselt Soome lõunaosa kohalt kirdesse, teine tsüklon liigub Valgelt merelt läände. Seetõttu oli muutliku pilvisusega ja pilves, selgimistega ilm, mitmel pool sadas hoovihma, üksikutes kohtades oli äikest ja rahet. Alates loode poolt ilm selgines ja sajud lakkasid.
Lõunakaartetuul asendus põhja pool ajutiselt põhjakaartetuulega, mis veidi tugevnes, hiljem sai enamikes kohtades valdavaks läänekaartetuul, mis püsis nõrk, puhanguti mõõdukas. Sooja oli enamasti 15 kraadi, pilvede ja saju all ajuti vähem.
Ilm eeloleval ööl ja homme päeval. Madalrõhkkond liigub Soome kaguservast aeglaselt kirdesse ja täitub. Seetõttu püsib muutliku pilvisusega, kohati pilves ilm, esialgu on mõnel pool veel selgemat taevast näha ja sel juhul näeb virmalisi. Alates saartest ja lõunaservast on oodata hoovihma ja äikest: öösel eeskätt merel ja saartel, päeval ka sisemaal. Sooja on hommikuks enamasti alla 10 kraadi, rannikualadel kuni 15 kraadi, päeval 14...17 kraadi, sajuhoogude ajal vähem.
Ilm järgmistel päevadel. Pühapäeval (17.09.) jääme väheaktiivsesse madalrõhuvälja. Kohati sajab hoovihma, äikeseoht väheneb. Kui öösel puhub veel mõõdukas edela- ja lõunatuul, siis päeval on tuul juba nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuurifoonis olulisi muutusi pole.
Uuel nädalal on sünoptilistes protsessides ja tsirkulatsioonis toimumas muutused: ühe võimalusena liigub lõunatsüklon teed lõunast põhja ja toob nii tugevat tuul kui tugevat sadu  kostitavad meid taas vihmaveega, kuid tugevat tormituule ei too. Selle täpne trajektoor on veel otsustamisel.

Pime septembriöö väheste pilvedega. 16.09.2017 Laagris.

14. septembril liikus madalrõhkkond Läänemere põhjaosast mööda Soome lahte kirdesse. Seetõttu liikus nii laussadu kui sajuhood edelast kirdesse, tugevam sadu koondus päevaks Soome lahe äärde, hiljem lisandus edelast sadusid. Tugev kagutuul asendus tugevneva lõunakaartetuulega, mille puhangud ulatusid üle 20 m/s. Sooja oli 13...17 kraadi.
Ilm eeloleval ööl ja homme päeval. Madalrõhkkond liigub Soome lahelt kirdesse. Seetõttu püsib tormine ja sajuhoogudega ilm, on äikeseoht. Sooja on ööpäevaringselt üle 10 kraadi.
Ilm järgmistel päevadel. Laupäeval (16.09.) eemaldub madalrõhkkond kirdesse, kuid selle lohk ulatub üle Soome ja Eesti. Öösel ja õhtul sajab kohati, päeval on sajuhooge mitmel pool. Läänekaartetuule puhangud ulatuvad 15 m/s. Sooja on valdavalt alla 15 kraadi. Samas äikeseoht üha suureneb.

Eero Hermann. 14.09.2017 

13. septembril liikus madalrõhkkond üle Taani Läänemere põhjaosa kohale. Selle mõjul oli öösel idaservas sajune ilm, lääne pool arenes udu; päevaks selgines ja kuivenes ilm kõikjal, kuid hoovihmad liikusid pealelõunasel ajal lääne ja põhja pool. Võimas äikesevöönd, mis piiritles Venemaa suurt kuumust (Moskvas oli 12. septembril 27 kraadi), jäi Peipsi taha https://www.puuppa.org/~pnuu/salama/arkisto.php?pvm=20170913. Edelatuul oli nõrk, puhanguti mõõdukas, sooja 16...20 kraadi.
Ilm eeloleval ööl ja homme päeval. Madalrõhkkond liigub Kattegati kohalt Läänemere põhjaossa. Seetõttu pilvisus tiheneb ja sajud liiguvad edelast kirdesse. 
Ilm järgmistel päevadel. Reedeks (15.09.) jääme madalrõhkkonna lõunaserva ja ilm püsib vihmane, päeval võib kohati olla sadu tugev. Suureneb äikeseoht ja tuul on tugev.

Eero Hermann. 13.09.2017 

12. septembril liikus väike osatsüklon üle Soome lahe kirdesse, hiljem oli ulatusliku madalrõhkkonna idaserv. Selle mõjul hakkas öösel edela poolt vihma sadama, kohati oli sadu tugev ja oli äikest. Kuid juba lõunaks eemaldus suurem sadu ja äike kirdesse ning alates saartest selgines. Vastu hommikut tõusis õhutemperatuur 17 kraadini, sest pealetungil oli kuum õhumass kagust.
Päev oli vahelduva ja muutliku pilvisusega, ida pool pilves selgimistega, kohati sadas hoovihma, üksikutes kohtades oli õhtul äikest. Edelatuul oli mõõdukas, puhanguti tugev (Soome lahel üle 15 m/s), hiljem nõrgenes ja asendus lõunakaartetuulega. Sooja oli kuni 20 kraadi, idaservas veel 21 kraadi.
Ilm eeloleval ööl ja homme päeval. Läänemerel on ulatusliku madalrõhkkonna idaserv. Seetõttu on pilves ja sajune ilm, kuid sooja kuni 15 kraadi. Päeval suurem sadu eemaldub, kuid kohati sajab veel hoovihma. Edelatuul tugevneb.
Ilm järgmistel päevadel. Kolmapäevast laupäevani määrab ilma Põhjamerelt aeglaselt kirdesse liikuv mitme keskmega madalrõhuala. Ilm on sagedaste sajuhoogudega ja suhteliselt soe (öösiti üle 10 ja päeviti alla 20 kraadi). Tuul on ajuti tugev ja muudab sageli suunda. Suureneb äikeseoht, eriti merel!

Kuum ja niiske õhumass trügis Eestini, kuid mõjule pikemaks ei pääse (DWD)

Venemaa vaevleb kuumalaine käes: kui 11. septembril tõusis Moskvas õhutemperatuur 24 kraadini, siis 12. septembril juba 27 kraadini ja anti kuumahoiatusi (FMI).

11. septembril oli siin kõrgrõhuhari, järgmisel öösel lähenes Poola kohalt madalrõhulohk. Seetõttu oli öö soe (kuni 15 kraadi) ja ida pool veel sajune (Alatskivil 12, Toomal 34 ja Tiirikojal 27 mm), paiguti oli äikest, kuid hommikuks selgines. Päeval oli ilm vahelduva ja muutliku pilvisusega (lõuna pool pilvisem), kuid sajuta. Sooja oli 16...20 kraadi.
Ilm eeloleval ööl ja homme päeval. Madalrõhulohk liigub üle Soome lahe kirdesse. Seetõttu pilvisus tiheneb ja alates edela poolt läheb sajule, üksikuid sajuhooge on ka enne seda; kagutuul tugevneb tasapisi, kuid püsib valdavalt nõrgana. Sooja on kuni 15 kraadi. Päeval olulisi  muutusi ei ole, ainult kagutuule asemel on lõunatuul ja suurem sajuala õhtuks eemaldub; sooja on selgimiste korral üle 20 kraadi, pilvede ja saju all vähem.
Ilm järgmistel päevadel. Kolmapäeval (13.09.) öö ja ennelõuna on sajune Ida-Eestis (sadu on kohati tugev), Lääne-Eestis sajab kohati hoovihma. Pärastlõunal on sajuhooge mitmel pool, kuid need on nõrgemad. Puhub nõrk lõunakaare tuul, õhtu eel tugevneb edela- ja lõunatuul saartel 10 m/s. Sooja on öösiti veel üle 10, kuid päeval alla 20 kraadi.
Ka edasises ilmas on muutused kiired ja tugevad: lohud ja tsüklonid toovad sadusid ja tuule tugevnemisi. Suureneb äikeseoht!

Ilma määrab lõunalohk, mis areneb frontaalvööndil, mis jagab Euroopa suveks ja sügiseks (DWD).


Kagust on pealetungil kuum ja niiske õhumass (FMI).

Tuleb hilissuviselt soe, sajune ja äikeseline (!?) nädal.

Nädala alguses määrab ilma madalrõhkkonna kaguserv. Seetõttu on mõõdukalt tuuline ja sajuhoogudega ilm. Lämbe soojus on tõrjutud idapiiri taha, nii et siin valitseb mõõdukas soojus (16...21 kraadi).
12. septembriks püüab ülemeelik kuumus tagasi pressida. Juhul, kui see õnnestub ja jätkub ka päikesepaistet, siis võib sooja tulla koguni kuni 26 kraadi (idaservas, sest seal õhumass kõige soojem ja päikesepaistetki ilmselt enim), kui mitte, siis piirdub 17...22 kraadiga, sajuse ja pilves ilmaga veel vähem. Äikeseoht on arvutatud väga suur, kuid see võib jääda idapiiri taha.
Edasine ilm möödub märksa mõõdukamas soojuses ja värskemas õhus: soojapiir jääb alla 20 kraadi, sagedased on sajuhood, esineb äikesehooge, tuul tugevneb.

Ain Vindi. Öiseid pilvi. 8.09.2017. Võrumaa,Holsta.

38 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nonii, homne öö ja (vara)hommik tõotavad troopilisele õhumassile vastavat juulikuist ööd (+17 kraadi keskeltläbi, mis päikesetõusuks jõuab Soome laheni), kuigi kõrgemates õhukihtides justkui nii soe pole, et peaks varahommikul sellised näidud tulema. Äikeseoht?

Anonüümne ütles ...

Äikeseoht peaks olema eelkõige neis kohtades, kus tajutav temperatuur ehk tuulekülm on nominaalsest kõrgem. Selle järgi ennustamine kehtib siiski vaid tuulevaikuse või -hinguse korral. Tuulega ju läheb tajutavalt jahedamaks.

Jüri ütles ...

Kuigi Laagris sadas öö hakul mõõdukat hoovihma, ei usu äikeseohtu eriti. Ilmselt jääb see kaugemasse kakku.

Anonüümne ütles ...

Vat just Virumaal paugutab

Jüri ütles ...

Nähh! Et kirdes hakkas hirmsasti paugutama ...

Anonüümne ütles ...

Jälle sai just Simuna äikesega täistabamuse ja Kairo hullumas nagu üleeilse sealse äikese korral. Huvitav, et mõni muu sisemaa koht nn reeglipäraselt äikest ei saa, näiteks Tartu.

Jüri ütles ...

Tartu jah äikese antipoolus (või antiäikesepoolus?) sisemaal. Simunasse näitab mõni prognoos järgmistekski päevadeks korralikke pikseid. Kairot hullutavad need ikka mõnuga.

Anonüümne ütles ...

Sai siin eelmise postituse kommentaarides [8. september 2017 12:51] mainitud 13.09 ehk homset tsüklonit, mille liikumistees ilmateenistus kõhkleb/kõhkles. Mudelite järgi osutub ka seekord õigeks minu vaatluskogemustel põhinev 4 ööpäeva vanune prognoos, st suurt sadu saab vaid Ida-Eesti.

Seega, väga meeldiv üllatus oli see täna varahommikune osatsüklon. Kastis läänepoole korralikult ära.

Jüri ütles ...

Jah, tore, et lõpuks midagi meeldivat, aga äikest ikka mitte.

Anonüümne ütles ...

Huvitav, et hetkel on ainus tugev äikesekolle Euroopas napilt teispool Peipsit.
Sääl paugutab ikka mitu korraga.

Jüri ütles ...

Jah, kuum ja labiilne õhumass, terav front.

Anonüümne ütles ...

Tundub et kuunorm sai tänasega/saab homsega paljudes kohtades täis.

Jüri ütles ...

Loodame, samas Tartu on kuidagi kahtlaselt kuival. Ja tormihoiatus on pigem sisemaa kohta http://www.ilmateenistus.ee/ilm/prognoosid/hoiatused/.

Anonüümne ütles ...

Tuulesuuna (loodest) ja juhtvoolu (läänest) järgi peaks homme päeval ka nt Tallinn kuivale jääma.

Jüri ütles ...

Jälle! Ainsana, kus sadu ja pikset ei tule ...

priit retsep ütles ...

Marul pidev sadu kogu päeva olnud,praegu selgemaid kohti sajuhulk 24,4 mm.

priit retsep ütles ...

Septembris hetkeseisuga sadanud 71,4 mm.

Anonüümne ütles ...

@ 14. september 2017 20:23
Olukord on pakutust tröööstitumgi - juhtvool on prognoositud lääne asemel loodest ja sadanud pole siin Tallinnas täna päevavalges veel midagi.

Anonüümne ütles ...

Ja mis 18. septembri lõunatsüklonit puudutab, siis arvan sama, mida ennustasin 13. septembri tsükloni kohta - lääs jääb kuivale ja idas on uputuse oht. Ka see ennustus on kogemuste järgi! Oma ennustuse täituvuseks hindan 80%.

Jüri ütles ...

Kordub üks ja sama asi. Kaua võib!

Anonüümne ütles ...

Lugupeetud ilmahuvilised! Pöördun Teie poole soovitusega hääletada nendel valimistel professori, tuntud tõlkija ja mitmete teenetemärgi kaveleri Sirje Keevalliku poolt! Vaieldamatult on tegemist äärmiselt intelligentse ja erudeeritud inimesega. Tema teadmisi võib kas või pimesi uskuda - räägime siiski Eesti ajaloo ühest parimast teadlasest.

Lugege lisainfot valimiste parima kandidaadi kohta.

http://valimised2015.sotsdem.ee/est/ringkonnad/tallinn-haabersti-pohja-tallinn-ja-kristiine/sirje-keevallik
http://www.sotsid.ee/liikmele/toimkonnad-ja-aukohus/
http://www.err.ee/613224/sde-tallinna-volikogu-esimehe-kandidaat-on-endine-kohtunik-helve-sargava

Minu arvates teevad sotsiaaldemokraadid vea - kõige õigem linnapea kandidaat oleks professor Sirje Keevallik. Tegelikult kui ta peaminister oleks, läheks elu veel paremaks.

Mina näiteks muutsin enda sissekirjutuse ära, et saaks professori poolt hääletada. Minu arvates on just tema parim kanditaat! NB! See on vaid minu isiklik arvamus, kuid usun, et enamus nõustub.

Anonüümne ütles ...

Vääga äge, mina hääletan ka nendel valimistel tema poolt, tahan, et elu paremaks läheks! Äkki tuleb isegi rohkem äikest, kui teda toetada! Mu sisetunne ütleb nii!

Jüri ütles ...

Laagris paugutas korralikult.

Anonüümne ütles ...

Mis te arvate, kas Keevallik paugutab valimistel veel korralikuma tulemuse? Palun avaldage arvamust, mind see teema väga huvitab. Üldsegi võiks siia blogisse valimiste puhul eraldi kommentaariumi teha.

Kas eraldi poliitikakommentaarium tuleb? Palun tehke see! Mina isiklikult hoian alati pöialt professor S. Keevallikule ning kavatsen kindlasti tema poolt hääletada.

Anonüümne ütles ...

No jah Sauel paugutabki ka just siis äike kui ma Paunveres hoopis

Jüri ütles ...

Ei vea jälle. Mõni koht sai vägeva rahe.

Anonüümne ütles ...

Paugutage juba siis siia Soome ka mõni äike, kui juba paugutamiseks läks.

priit retsep ütles ...

Marul oli järjekordne sajurohke päev,27,6 mm,viimase kolme päevaga sadanud 69,3 mm,septembrikuu sajuhulk hetkeseisuga 116,3 mm.See viimaste päevade sadu keeras kreegisaagi tuksu-lõhki lähevad .

Jüri ütles ...

Loodame, et nende plaksatused kedagi ei vigasta. Laagris nagu ikka, sajuta ja üsna päikeseline päev, kuid läheduses sähvis ja paugutas küll üsna karmilt.

Anonüümne ütles ...

S. Keevallik esines televisioonis ühes vestlussaates. Jälgisin siis mis ta ka seletab. Füüsika ja ka ka ilmateadjana ei olnud mitmes kohas nõus tema selgitustega. Kohati tundus jutt üsnagi rumal. Aga sellised need proffessorid ju ongi. Pole vaja siin Keevallikut ülistada.!!

Anonüümne ütles ...

Kuidas Te julgete? Kes Te ise olete niisugune, et võtate endale õiguse hakata kritiseerima Eesti ajaloo ühte parimat teadlast!? Kui kritiseerite, siis palun viidake konkreetselt oma allikale ja põhjendage oma kriitika ära. Praegu seda pole tehtud. Miks? Loomulikult seepärast, et viimased etteheited on alusetud.

Teisi kritiseerima olete kõva inimene, aga lugege siis enda saavutused üles. https://www.etis.ee/Portal/Persons/Display/526f86c8-ce67-4cba-a96a-e3dcbf46f82f . Vaadates Professori CV-d, siis on see vaieldamatult muljetavaldav. Lisagem veel lademetes tõlgitud väärtkirjandust, teenetemärgid ja kõik muu. Vaieldamatult on tegemist ülimalt erudeeritud inimesega, keda kritiseerivad vaid rumalad. Esimest korda valimistel kandideerides sai ta kõvasti üle 300 hääle, ja seda ilma suurema kampaaniata. Ka see näitab, et inimesed peavad temast lugu.

Üldiselt soovitan Keevalliku kritiseerimine lõpetada, see võib akadeemilistes ringkondades veel kalliks maksma minna! Keevallik ajab alati väga tarka juttu ning mina soovitan teda kõigil uskuda. Ka valimisprogramm on väga hästi koostatud.

Anonüümne ütles ...

http://eestielu.delfi.ee/archive/tuntud-sunoptik-merike-merilain-kandideerib-tallinnas-oravapartei-nimekirjas?id=66697425

Kas keegi teab, kas Merilain kandideerib ka nüüd? Palun jagage infot. Kui nt Merilain ja Keevallik võimule saaksid, kas siis võib loota, et antakse ilmaennustamiseks rohkem raha?

Kumba te eelistaksite, kas Merilaini või Keevallikut? Kas keegi sünoptik kandideerib veel valimistel?

Anonüümne ütles ...

Merilain on ka kõva nimi, aga mina eelistaks iga hetk Keevallikut! Kindlasti plaanin just teda toetada!

Anonüümne ütles ...

Kas keegi oskab öelda, kas Peep Taimla on ka kunagi valimistel kandideerinud? 1 tuttav ütles et on, aga ma ei tea. Ehk kandideerib ka seekordsetel valimistel? Vaadake kui palju meteoroloogiaga seotud inimesi on poliitikaga seotud. Läheb veel raskeks otsustada, kelle poolt lõpuks hääletada. Keda teie, siinsed ilmahuvilised, kõige rohkem eelistate?

Anonüümne ütles ...

Ei lähe midagi raskeks, tuleb eelistada kõige enam saavutanud kandidaati ning see on ilmselgelt Professor. Mina oma valikus ei kahtle ja tahaks, et valimised juba kiiremini tuleks, saaks juba sedeli kasti ära lasta.

Mida Jüri Kamenik arvab? Kelle poolt tema hääletaks?

Jüri ütles ...

Jah, see teema on kuidagi kaugeks jäänud. Praegu on aktuaalne lõunast saabuv torm (peatselt postitus sellest).

kektus ütles ...

Mina saadaks selle Sirje otseses mõttes sinna musta auku samuti ka kõik teised Sotsiaaldemokraadid, kes võtavad ära Eesti riigilt majandusliku turismikasumi ja samuti ka kõik nende propageerijad. LISAKS SAAGE ARU, ET TEGU POLE POLIITILISE BLOGGIGA ja teiseks ootan kuni Reform viib läbi lõplikult anonüümse kommenteerimise keelu. Teadlane, kes ei tea midagi Füüsikast ega meteoroloogiast pole ka siin samuti kohta, olgu siis meteoroloog vms, aga ei mingi suvaline anonüümne netikommentaator, kes peaks enne kommenteerimist teemaga tutvuma, mitte anonüümselt propageerima mingit poliitilist vaadet.

Anonüümne ütles ...

Keegi ei propageeri poliitilisi vaateid. Avaldan vaid isiklikku arvamust, panin isegi postituse lõppu kirja, et tegemist on vaid minu isiklike vaadetega, et keegi ei saaks tulla ütlema, et ma solvan või mõnitan kedagi.

Kuidas võtaks Keevallik ära riigilt turismikasumi? Alkohol on tervisele väga paha ning kahjustab ka mõtlemisvõimet. Professori mõtlemisvõime on äärmiselt kõrge, seega oleks just tema õige inimene kõrgele kohale. Taaskord ütlen, et tegemist on vaid minu isikliku arvamusega.

Miks ei või poliitikat arutada? Kandideerivad ju ilmandusega seotud inimesed, seega on teemasse küll.