pühapäev, 23. oktoober 2011

Pilvede käsiraamatu käsikiri on valmis

Käsikiri sai viimaks valmis. A4 formaadis on sel 170 lk, jooniseid ja fotosid on saja ümber (nummerdanud ei ole). Nüüd on vaja veel käsikirja küljendada ja lasta keeletoimetajal üle vaadata, et see saaks trükivalmis. Kas ja millal see trükki jõuab, on hetkel teadmata, sest kui teha see värvitrükina jne, siis on kirjastuste pakutav hind äärmiselt kõrge. Teine võimalus oleks teha bartertehing, millest kirjastused huvitatud aga ei ole. Kolmas võimalus on raamat välja anda e-raamatuna, mida saab kas vastava tasu eest teatud arv kordi endale alla laadida või kasutada e-lugerit. Kolmas võimalus näib hetkel kõige reaalsem.

3 kommentaari:

Marek ütles ...

Hei! Vaata seda: http://chemtrail-ee.blogspot.com/2011/11/augud-tallinna-taevas-5112011.html

Mis pilved need ringikujulised on? Ei soka nagu kohe pakkudagi. Muidugi, tegu ilmselt ei ole aukudega, nagu nad seal blogis väidavad.

Jüri ütles ...

Tere-tere, tegu on ilmselt faasilisest ebastabiilsusest tingitud nähtusega: see kõrgrünkpilvede kiht koosnes veepiisakestest, mille temperatuur oli -20°C lähedane ehk veepiisakesed olid allajahtunud olekus. Kui mingi häringu, näiteks lennuki läbisõitmisel pilvekihist, tekkis kuskil pilvekihis piisakeste jäätumine, siis levis see doominoefektina radiaalselt igas suunas edasi teatud kauguseni, aeglustudes siis ja lõpuks peatudes. Jääkristallid langesid pilvekihist välja, need on fotol näha kiudjate struktuuridena augu keskosa läheduses.
Rahvusvaheliselt on need tuntud Hole Punch Cloud või Fallstreak hole, näiteks http://cloudappreciationsociety.org/74/

Marek ütles ...

OK. Nende chemtraili friikide jaoks on need augud :D