esmaspäev, 3. veebruar 2020

6. Nädala ilm (3.2.20-9.2.20)

 3.2.20 Esmaspäev

Täna on meil veel selline hilissügisene ja varakevadine ilm, mitmel pool paistab isegi mõnus päike, aga ilm on samas tuuline. Ida-Võlumaal on juba ühes kohas õhutemperatuur langenud alla 0°C meie riiklike ilmajaamade andmeil. Kuid õhtul hakkab mitmel pool õhutemperatuur langema ja hommikuks on juba päris krõbedat ilma mitmel pool oodata, seega kevadtaimed ilmselt selle talvise nädala jooksul suudavad veel võib-olla korragi ära surra, ja nädalaaja pärast uuesti üritama hakkata. Kuna ees on talvine nädal, aga peale seda peaks ilmad endiselt püsima varakevadele omased.

4.2.20 Teisipäev

Öösel on selge ja vähese pilvisusega ilm. Puhub põhja ja loodetuul 3-9m/s, rannikul puhanguti kuni 13m/s, kuid põhja ja kirde rannikul kuni 18m/s. Õhutemperatuur on -2...-7°C. Päeval siiski Lääne-Eestis tõuseb õhutemperatuur saartel +1°C ja mandril +0°C ümbrusesse. Endiselt puhub põhja ja loodetuul 2-8m/s, rannikul puhanguti kuni 13m/s, Virumaal kuni 18m/s. Õhutemperatuur päeval on -4...+1 ja ilm on vahelduva pilvisusega, aga peamiselt päikesepaisteline. Õhtul hakkab langema ja pilvisus tiheneb.

5.2.20 Kolmapäev

Kolmapäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm, enamjaolt Lääne-Eestis sajab vähest hooglund. Tuul muidugi pöördub läände, puhkudes 2-8m/s, hommikul tugevneb saartel ja lääne kui ka looderannikul 6-12m/s, puhanguti kuni 16m/s. Õhutemperatuur on -8...0°C. Saartel hommikupoole tõuseb miinusest tagasi 0°C juurde. Päeval on endiselt hall pilves selginemistega ilm, mandri Eestis sajab mitmel pool lund, Lääne-Eestis lörtsi ja vihma. Puhub endiselt lääne ja loodetuul 5-12m/s, saartel puhanguti kuni 15m/s. Õhutemperatuur Ida-Eestis on -2..+1°C, Lääne-Eestis +1..+4°C. Kuid õhtul mitmel pool taaskord langeb alla 0°C.

6.2.20 Neljapäev

Neljapäeva öösel on pilves selginemistega ja sajurohke ilm. Mandril ja Põhja-Eestis sajab lund, Lääne-Eestis sajab lund kui ka lörtsi ja märga lund vaheldumisi ja saartel sajab vihma kui ka jäävihma. Hommikul pilvisus hõreneb ja saju võimalus päeva jooksul väheneb. Endiselt puhub lääne ja loodetuul 6-12m/s, rannikul puhanguti kuni 18m/s. Õhutemperatuur jääb vahemikku -5...+1. Plusskraade võib suure tõenäosusega ainult oodata saarte rannikualadel. Ennelõunat võib Lõuna-Eestis veel lörtsi kui ka lund sadada, aga pärastlõunaks sadu lakkab, ja ilm muutub selgemaks. Peaaegu igal pool on võimalus näha päikest. Puhub põhja ja loodetuul 6-12m/s, rannikul puhanguti kuni 18m/s. Päeva jooksul ka saarte rannikualadel langeb õhutemperatuur alla nulli jäädes vahemikku -4...0°C.

7.2.20 Reede

Reede öösel ilmas erilist muudatust oodata ei ole, ilm püsib kogu Eestis miinuse poolel ja tuul on endiselt loode- ja põhjakaarest. Tuul puhub 6-12m/s, rannikul puhanguti kuni 18m/s, hommikupoole tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -8..-3°C mandril ja saartel -3...-0°C. Päeval on selge või vähese pilvivsusega ilm, pärastlõunal pilvisus tiheneb ja õhtul hakkab saartel lund ja lörtsi sadama, tuul võtab uue suuna edelast 2-8m/s, rannikul kuni 14m/s. Õhutemperatuur on -4...-1 mandril, saartel -1...+1°C saartel.

8.2.20 Laupäev

Laupäeva öösel võib kohati sadada lund ja rannikualadel ka lörtsi. Päeval pilvisus hõreneb ja ilm muutub selgemaks. Öösel puhub tugev läänekaare tuul, kuid päeva jooksul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -6...-1°C, saartel -1...+2°C. Päeva jooksul tõuseb õhutemperatuur pea igal pool plussi, jäädes vahemiku +1...+4°C.

9.2.20 Pühapäev

Pühapäeval jõuab meile taas üks ilus madalrõhkkond, mille tõttu öösel ei tohiks liiga krõbedat külma enam sel nädalal tulla. Lisaks öösel hakkab meil edelatuul tugevnema. Öö on küll suurema sajuta, aga päeval võib mitmel pool õrna vihma tulla.  Öösel on õhutemperatuur -1...+2°C sisemaal, saartel kuni +4°C. Päeval õhutemperatuur tõuseb +2...+6°C.

Kuid kui palju lund maha kuskil tuleb, siis ilmselt saate veel eeloleval nädalavahetusel suusatamas käia. Pärast seda nädalat ei pruugi enam uut võimalust nii pea tulla, kuna edasisolev prognoos näitab ülekaalukalt madalrõhkkonna mõju ja vihmast ilma, kuid selle saame selgeks selle nädala lõpuks või uue alguseks. Sest tuleva Esmaspäev võib õhutemperatuur küündida juba +8°C ja enamjaolt igal pool on oodata päevaks korraliku vihma. Seega ärge unustage talverõõme nautida see nädal, sest kes teab kas see kuu enam tulebki seda uuesti või mitte. Loodame parimat!

100 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ilmateenistus prognoosib käesoleva kuu teiseks pooleks veel väikeseid külmalaineid ning kuna juba sellel nädalal läheb kuu keskmine korralikult alla, siis vaevalt veebruar üle nulli tuleb.

Anonüümne ütles ...

Aga nädala pärast võib jälle 7 kraadi sooja tulla, mis kuu keskmisele sinu arvates ilmselt hästi ei mõju.

Anonüümne ütles ...

Palju need mõned +7 kraadised päevad ikka kuu keskmisele mõjuvad, kui kuu teises pooles läheb tagasi külmemaks. Samuti teeb käesolev nädal juba päris suure töö ära keskmise langetamisel.

Anonüümne ütles ...

Veebruari keskmine tuleb jah -0,1 kraadi...ikkagi alla nulli ju

Anonüümne ütles ...

Mind väga häirib, et meil lõppes just vähemalt 150 aasta kõige soojem jaanuar ja sellest ei ole mitte ühtegi uudist. Ja mitte lihtsalt soojem vaid pani pika puuga teisele kohale ära.

Anonüümne ütles ...

@3. veebruar 2020 18:33

Just just :D

@3. veebruar 2020 18:45

Jah, samal meelel. Eriti pani imestama see, et Ilmateenistus ei lisanud jaanuari kuu kokkuvõtte alla isegi hüüumärki erinevalt detsembrist, kirjeldamaks selle enneolematust, justkui oleks tegu olnud täiesti normaalse jaanuariga.

Samuti oleks neilt ka uudise osas oodanud natukenegi detailsemat ülevaadet, arvestades seda, kui eriline oli möödunud kuu.

Aga ehk mõtlesid nad, et mis mõttega seda sündmust ikka haipida, kui nii ehk naa saavad taolised ja veel soojemadki jaanuarid olema uus reaalsus Eestis, mis peagi uued rekordid toovad.

Anonüümne ütles ...

See jaanuar oli jah eelhoiatus sajandilõpu talvedest. Nüüd oleme siis öökülmadega juuli ootel. 5 kuukest jäänud...

Anonüümne ütles ...

Võimas kuumus valitses meil ja naabritel jaanuaris. EMHI kodukalt siis selline kokkuvõte - "Eesti keskmine õhutemperatuur oli +3,1 °C, mis on 6,6 °C normist kõrgem (paljuaastane
keskmine -3,5 °C)".

Vaatasin, et see oli nüüd 12-s järjestikune kuu, kui keskmine temperatuur oli üle nn keskmise numbri.

Paistab, et veebruari keskmine temperatuur tuleb ka üle 0, nüüd järgmised päevad kuni laupäevani on nulli ümber ja siis paugutab sinna pluss 5 juurde tagasi või nii. Proff on rääkinud.

Anonüümne ütles ...

Juuli oli normist madalam.

Veebruar tuleb ülitõenäoliselt alla nulli. Sai juba jaanuari algusest alates siin pidevalt kommenteeritud aegrea põhjal, et külmaperiood ei jää tulemata ning nii soojalt märtsini läbi ei saa.

Nüüd ongi külmaperiood käes, mida ükski prognoos päikese all ette ei näidanud. Täpselt samamoodi sai pakutud, et veebruari tuleb alla nulli, mis paistab praeguse seisuga samuti kümnesse minevat.

Euroopa mudel juba näitabki 12. veebruari paiku uut jahenemist.

Anonüümne ütles ...

See praegune külmalaine siiski katkeb korraks ülehomme ja ööl vastu üle-ülehomset.
Valdavas Eestis läheb kolmapäeva õhtul sulale.
Mudelid ei arvesta sellega, et tavatult sooja talvega on meri 5 kraadi, mistõttu on ka sulaoht suur.

Lumega on nii, et Virumaal on siis sajuvõimalus suur, aga mujal peaks sajuta vist tulema, eriti edela-Eestis.

Anonüümne ütles ...

Ilmateenistuse mudel näitab kolmapäeva hommikuks lausa ligi -20 kraadi praeguse seisuga.
Niipalju siis plussis veebruarist.

Anonüümne ütles ...

Natuke soojemat kui -5 kraadi näitab. Senine "rekord", -6 kraadi 29. detsembri hommikul ja ennelõunal hakkab ohtu sattuma... Jaanuaris kunagi ka sattus üks üleni selge öö, tont, ei mäleta just, aga kuskile -3 kanti vajus hommikuks.

Anonüümne ütles ...

Harjumaa lõunaosas -8

Anonüümne ütles ...

Räägime siin "külmaperioodist", kui alles hakkab kobama keskmiste näitude suunas, jäädes esialgu ikka veel kõrgemale.

Anonüümne ütles ...

Nonii, -5 on käes. Ah jaa, Tartus. Kuna veebruaripäike on tõusnud ja külma õhku väga kolinal lisandumas vist pole, kohe vist "rekordit" -6 ei lööda.

Rahvatarkus hindab, et 1 ööga võiks 7-8 kraadi külma tulla, siis oleks maapind lume ootuses ilusasti külmunud.

Anonüümne ütles ...

Huvitab, et Ilmateenistus on oma kuukokkuvõttes detsembri minimaalseks temperatuuriks märkinud -9,5 kraadi, mis mõõdeti Valgas 3. detsembril, kuigi nende ööpäeva andmete järgi oli samal kuupäeval Kuusikul -10,5 kraadi.

Kui veebruari keskmine ka kõrge tuleb, siis on suur tõenäosus, et tänavune aasta saab olema aegade kõige soojem.

Anonüümne ütles ...

https://kodu.ut.ee/~mkaasik/pikkilm.htm

Siin kirjas, et juuli tuleb ikkagi keskmisest soojem? KEegi blogis mainis, et külm suvi.

Anonüümne ütles ...

Unista edasi ,et aasta keskmine uue rekordi lööb. Statistiliste arvutuste järgi peaks keskmine tulema sinna +7,2 kanti (pluss miinus 0,1 kraadi). Seega kuskilt tuleb tagasilöök aga millal see vajab veel täpsustamist aga kui veebruar alla nulli siis tagasilöök pigem sügisel kui aga null või rohkem siis tagasilöök pigem suvel. Aga võid 100% kindel olla ,et seda uut aasta rekordit ei tule. Omaette lugu on selle talve (dets-veeb.) rekordiga

Anonüümne ütles ...

Assaa, vaadake hetkeseisu gismeteo´s- kus alles veebruar löödi plussi. Isegi öökülma suurt ei ole tulemas !!

Anonüümne ütles ...

Aasta keskmist temperatuuri mõjutavad enim talvekuud, seetõttu oli ka 2015, 2008 ja möödunud aasta aegade kõige soojemad, hoolimata jahedatest suvedest. Tänavune jaanuar andis tohutu eelise uueks rekordiks.

Anonüümne ütles ...

Kui gismeteo täitub teen küll esimese grilli vanadest puusuuskadest. Vot nii !

Anonüümne ütles ...

Tagasilöök tuleb 90 protsendilise tõenäosusega suvel, 10 protsenti jääb kevadkuudesse, eriti maikuu peale. Sügisel on võimalus nullilähedane, sest see on talve järel soojenemiselt teisel kohal olev aastaaeg.

Anonüümne ütles ...

Teeme panuseid, kas tuleb aasta külmeim öö? Arvan, et tuleb.

Anonüümne ütles ...

Arvan, et ei tule.

Anonüümne ütles ...

Ma arvan ,et peaaegu. Külmim öö tuleb öö vastu reedet.

Anonüümne ütles ...

-10 kraadi piir ilmselt siiski lüüakse ära siiski homme hommikuks.

Anonüümne ütles ...

Jah, usun ka, et -10 kraadi piir saab löödud.

Anonüümne ütles ...

Külmem öö peaks jah tulema vastu reedet nagu üks eelpool kirjutas.

Proff on rääkinud.

Anonüümne ütles ...

Hetkel Harjumaa lõunaosas -7,2, eks päikesetõusuni veel aega

Anonüümne ütles ...

Maapind külmub laupäevaks vist 20 cm ulatuses läbi, pärast mida läheb plussi ja hakkab vihma ladistama.
Edu neile, kes järgmisel esmaspäeval tööle minemiseks kruusateid kasutavad. :D

Anonüümne ütles ...

No tundub, et -12 lööb platsi puhtaks hommikuks

Anonüümne ütles ...

-3 kuni -8 on "liiga krõbe külm"... Oh te vaesekesed te ei tea, millest te räägite. Mis päeval Esmaspäeval sünnipäev on`?

Anonüümne ütles ...

Ei löö midagi platsi puhtaks, vaevalt jõudis üle miinus 10 langeda automaatjaamades.

Anonüümne ütles ...

Lisaks ei paista mingeid maratone silmapiiril ka, kui vaadata ilmaprognoose. Pühapäeval ja esmaspäeval peaks suurem osa kunstlumest ka ära sulama, kui tuleb pikk ja piisavalt tugev vihmasadu.

Anonüümne ütles ...

No panustame reedele siis..

Anonüümne ütles ...

Paistab, et keskmine temperatuur väga alla ei käigi, kuna tänase ja reede päeva jooksul läheb temperatuur taas plussi.

Anonüümne ütles ...

Reedel mandriosas kindlasti mitte, saartel vb jah. Aga laupäeval kõikjal küll jah.
Samas kui reedel -12 ära tuleb, siis kas see ei mõju kuu keskmisele karastavalt...

Anonüümne ütles ...

Reedel võib liiga tugev tuul nurjata kahekohalise miinuskraadi võimaluse, aga ehk Ida- ja Lõuna-Eestis on tuul nõrgem, kuna asub merest kaugel.

Anonüümne ütles ...

Huvitav kas mereeekti lund ka reedel tuleb. Eriti just Jõhvi kandis, kuna Ida-Virumaa on Soome lahe kõige laiemas kohas ja teisalt on ka õhumass idaservas külmim.

Anonüümne ütles ...

Huvitav, kas tõesti tuleb aegade kõige soojem talv ja aasta ka veel lisaks niigi erakordsele jaanuarile. Oleks tore küll, kui need jääksid nii kenale aastanumbrile.

Anonüümne ütles ...

Vastukaaluks kenale aastanumbrile, talv aga pole kena. Totaalne offroadi talv ju.

Anonüümne ütles ...

Talv pole mitte lihtsalt kena, vaid suurepärane! Ilma poolest pole mitte kunagi varem tänavusest meeldivamat talve kogenud. Edaspidi võiks kõik järgnevad talved olla samasugused.

Anonüümne ütles ...

Järelikult sa oledki üks neist offroaderitest. Tavainimesele annab sitemat - selle otsesemas tähenduses - talve otsida. Või siis ei anna ka, sest tänavune ongi ilmavaatluste ajaloos kõige pasasem oma porilöga külluse poolest.

Anonüümne ütles ...

Kas nüüd just offroader, aga soojaarmastaja küll. Nii palju, kui olen "tavainimeste" käest küsinud, siis kõigile üliväga meeldib tänavune soe talv.

Anonüümne ütles ...

Ju oled siis küsitlenud neid, kelle elu koosneb peamiselt tööst ja telekavaatamisest.
Mulle kui ühtlasi ka looduspiltnikule meeldiks ikka lund ka näha rohkem. Lumi juba haruldasem, kui talvepäike.

Anonüümne ütles ...

Muide, hiljuti nägin ka kusagil küsitlust, et kuidas inimestele tänavune talv meeldib. Kõige suurema protsendiga olid need, kes on tänavuse talvega rahul.

Anonüümne ütles ...

Pean end ka looduspiltnikuks, kuid igal juhul pildistaksin pigem jaanuaris lehtivaid puid kui lume all raagus loodust.

Anonüümne ütles ...

Tartu-Tõravere jaama veebruari keskmine on tänase seisuga ikka napilt plussis(+0,2) hoolimata külmast ning kuna järgmisel nädalal paistab uuesti väga soojaks minevat, siis võib arvata, et kuu keskmine tõuseb vähemalt esialgu taas kindlalt üle nulli.

Anonüümne ütles ...

Kari lolle, saate veel pakast tunda.

Anonüümne ütles ...

5. veebruar 2020 22:17 > Kas mõtled 2020/2021 talve? Võimalik, et siis, aga seda ei tea keegi täna.

Anonüümne ütles ...

Olen siin korduvalt ennustanud, et aastal 2020 hea kui talve ja suve keskmine üle 10 kraadigi ulatub. Paraku vist kipubki nii minema, kuigi vara hõisata. Mida soojemaks nüüdne talv kujuneb,seda jahedam tuleb suvi.

Anonüümne ütles ...

Suve keskmine naljalt üle 15 kraadi ei tule. Pigem jää alla selle. Sinna 14,7 ja 15,0 kraadi vahele.

Anonüümne ütles ...

Ma ei tea mida siin vaieldakse. SEda ei tea ju ka keegi, kuidas käesolev talv edasi kulgeb. Hetkel päris totralt: Mingid "viimase hetke helbed" lisaks eelnenud vihmasajule tekitanud lumekirmetise, see on kõnniteedel tekitanud toreda olukorra kuna ´+1st ´+2st on saanud -1.

Anonüümne ütles ...

To 01:18 Ja 4 aastane rütm toetab ka sind.

Anonüümne ütles ...

Seekord toetab siis eriti hästi.

Anonüümne ütles ...

Põhjaeestlastel soovitan valmistuda selleks, et homne hommik lauspilves on. Tallinnas juba massiliselt rünkasid näha. Virumaal ka lumeoht.

Anonüümne ütles ...

Tundub et juba keskööks läheb vist pilve. Suht kiiresti on seda pilverisu ilmuma hakanud.

Anonüümne ütles ...

Suurepärane oleks, siis jääks ehk -10 kraadi tulemata.

Anonüümne ütles ...

Temp juba tõuseb Harjus

Anonüümne ütles ...

Nautigem siis viimast karget päeva. Võib-olla enne 2021 enam sellist külma ei kogegi.

Anonüümne ütles ...

Ärge nii suuri plaane võtke, lapsed.

Anonüümne ütles ...

Kes teab, võib-olla ei tule enam kunagi sellist külma. Kliima paistab arvatust kiiremini soojenevat vaadates alanud aastale.

Plaanid on veelgi suuremad - nimelt istutada juba siia Kagu-Eestissegi palmid maha. Mis neil viga siin kõrguda taoliste lõunamaiste talvedega nagu tänavu.

Anonüümne ütles ...

Et siis just talv on ainus, mis takistab palmide levikut Eestis? Kui suvi tuleb päeviti 15-20 kraadi (mida ta ka ülitõenäoliselt tuleb), siis see jahedus ei pärsi kasvu?

Anonüümne ütles ...

Pole küll kuulnud, et 15-20 kraadi kuidagi palmide kasvu pärsiks.

Anonüümne ütles ...

Teatud palmisordid saaks tõenäoliselt isegi -15..-20'ga hakkama, kuid see oleks ka viimane piir. Tänavune talv on palmidele ilmselt ideaalne soojuse poolest.

Kui nüüd suvi ka kuum tuleks pärast nii sooja talve, siis poleks enam vajagi Poola elama minna.

Anonüümne ütles ...

Plaanid on tõesti võimsad. Ah et KNuAGI EI TULE EESTIS ENAM 6-7
KRAADI KÜLMA??? Kõht läheb naerdes valusaks, lasteaed. Ärge siis unustage suspede asemel midagi lambanahkset selga/jalga panna, kui veel sel kuul -30 kanti tuleb. Palmikasvatajad...

Ning ärge muidugi unustage sügiskuudel kurke, tomateid ja kõrvitsaid avamaale hulgi kasvama panna, hm,hm, jaa, jaa.






d

Anonüümne ütles ...

Muide, 1 soovitus veel palmihuvilistele. Kui suvel peaks mingi aeg +30 ligi tulema, ärge siis jätke keksimata, et küllap see palavus jääb püsima aastaringselt. Kullakesed, ärge kõhelge, kuulutage juba praegu välja, et järgmine jaanuar lööb senise rekordi +30 kraadini.

Anonüümne ütles ...

GFS praegu näitab Grööni kõrgrõhuala tugevnemist ja laienemist lõuna ja ida poole, muutes ka Eesti ilma kuu kespaigast alates talvisemaks.

Anonüümne ütles ...

Unistage edasi jah. Kohe 100% olen kindel ,et talve korralikumad külmakraadid on ees ja märts tuleb üldse normist külmem. Muide prognoos märtsiks ja Kuu orbiidi jätan märtsist esialgu kõrvale. Statistilise näitajate järgi tuleb märtsi keskmine Harjumaal -1 kanti või natuke alla selle. Kõige suurema külma teeb kuu alguses samas kuu lõpp on juba kevadine. Ehk siis kuu esimesed 10 päeva keskmisega nii -5. Teised 10 päeva 0 või veidi alla selle ja 10 (11) viimast päeva no nii +4. Ligikaudsed numbrid panin aga siis saate aimu kuidas kuu esimesel poolel eriti üritab veel talve puudujääke tagasi teha. No jah mida siis Kuu näitab. Lihtsalt huvi mõttes ,et Kuu orbiidi järgi peaks märtsi keskmine olema -2...-3. No vaatame aga seekord statistika ja orbiidi vahel vahe nii suur polegi kui veel veebruaris on. Veebruar statistika 0...-1 ja Kuu -4...-5

Anonüümne ütles ...

Kas Sa ei kahtlusta, et Sinu hea tuttav nimega Kuu Orbiit üritab niimoodi Kuu ilna ennustada?

Anonüümne ütles ...

4.02 kl.18:38 arvasin ,et külmim öö on vastu reedet ja nii oligi. Jõhvis tuli peaaegu -11 ära. Mõne koduakna taga võis rohkemgi olla. Seega ka siis mõne loodetud kahekohaline number tuli ära.

Anonüümne ütles ...

Unustasin lisada prognoosis ,et külm tuleb eelkõige külmade ööde arvelt. Päikest on märtsis palju ja just külmad ööd on need mis keskmise alla tirivad. Tänane ilm on ideaalne näide märtsi 1 poole ilmadest. Kõrgrõhkkond läänes jne. Kuu orbiit ei ennusta aga hoian võrdluseks kõrval selle ilna.

Anonüümne ütles ...

Gröönimaal võib tõesti sel kuul veel -30 kraadi tulla.

Aastaringselt 30 kraadi sooja oleks Eestis ju suurepärane.

Kurkide, tomatite, kõrvitsate asemel paneks sügisel avamaale ikka ananassid, arbuusid ja melonid jm eksootilist, sest siinsetele lõunamaistele talvedele oleks kohane ka lõunamaised viljad.

Mõista mõista, kes see on - nagu kõrvuni armunud mees, kes ei suuda naises näha mitte ühtegi viga, hoolimata sellest, et viimane talle hommikust õhtuni näkku valetab ja petab.

Kahekohaline number tuli sel talvel ära juba 3. detsembril Kuusikul.

Aegreal põhinev pakkumine paistab kümnesse minevat. Tore tõdeda, et juba täpsem kui maailmakuulus Accuweather.

Anonüümne ütles ...

Viimane jutt (11.57) on vabandust sonimine. Ootamatu hetkeline tuuleiil viib banaani puust eemale, neeger saab sellega vastu pead ja arvab, et ohhoo, see plats on hea, siia hakkab edaspidigi banaane sadama.

Anonüümne ütles ...

Selle blogi kvaliteet on viimaste kuudega küll allamäge tulvanud.

Anonüümne ütles ...

Tartu-Tõravere jaama veebruari keskmine on tänase seisuga -0,6(4,7 kraadi normist soojem) kraadi, mis on üllatavalt kõrge.

Euroopa mudeli viimase väljundi ja NAO prognooside põhjal nii pea uut jahenemist paista pole, mistõttu jääb kuu orbiidil põhineva ennustuse täppiminek järjest ebatõenäoliseks, küll aga näib statistika paika pidavat.

Anonüümne ütles ...

Kui veebruar plussi jääb vastupidiselt 7. jaanuaril pakutule, siis lõpetan pakkumise isegi siis ära, kui suvi täppi läheb, sest maine oleks sel juhul juba rikutud ning ilmselt ei suudadaks neid pakkumisi enam keegi tõsiselt võtta.

Anonüümne ütles ...

Ja ma pean edaspidi hakkama prognoose järgmiseks kuuks tegema statistika põhjal mitte Kuu orbiidi. Muide kui ütlen seda mida ütlen siis ehk mõni tahaks Kuud tagasi. Nimelt selle Kuu järgi vähemalt juuli tuleb päris palav aga statistika järgi soovitan sel suvel puhkus võtta Poolas või veel lõunapool kuskil või siis puhata juba maikuus.

Anonüümne ütles ...

Maikuu ka soe ei tule. Midagi 2015. ja 2017. aasta mai vahepealne tuleb tänavune.
Nii sooja maid kui 2016 ja 2018 oli, sel aastal oodata pole.

Ja palavast juulist pole ammugi mõtet unistada see aasta.

Anonüümne ütles ...

Huvitav oleks kuulda, kas siis ka enam statistika põhjal prognoose ei tee, kui veebruar plussis tuleb.

Anonüümne ütles ...

Statistika põhjal teen. Ainult siis saab see süsteem ka löögi kui mingi ime läbi veebruari keskmine +2 või enam tuleb. Siis võtab küll kukalt kratsima ,et mis edasi teha.

Anonüümne ütles ...

Lumi maas. Hurraa. Ainult et kraad on nullis ja alab sopahooaeg. Aga -7.5 oli ära nii et...

Anonüümne ütles ...

+1. Sellest on vähe, kuigi väga palju ei sadanud, sulab see sopp teedel nüüd väga aeglaselt. Libedust on ka ikka veel.

Anonüümne ütles ...

Gismeteo lubab Valga kanti perioodile 17-20 veebruar ööpäevaseks keskmist temperatuuri vahemikku 5 - 10 kraadi C sooja. See on nagu soe aprill juba.

Euraasia on ka tegelikult mega soe, ei mäletagi selliseid temperatuuri numbreid.

Anonüümne ütles ...

Jälle see Gissikas.

Anonüümne ütles ...

See Gis saatke kukesuhu.

Anonüümne ütles ...

Praegu peaks olem aasta kõige külmem aeg. -35 ei tohiks olla üllatus.

Anonüümne ütles ...

Statistika järgi ka kuu teisel poolel hakkab jah keskmise trend vaikselt ülespoole ronima. Huvitav aga on see ,et terve põhjapoolkera külmim hetk on 19 jaanuari paiku. Meil siis alles veebruari alguses.

Anonüümne ütles ...

03.02 temperatuur Ida-Võlumaal?

Anonüümne ütles ...

Ja ongi see päikeseline külm periood läbi. Jään uut külma ootama siis.

Anonüümne ütles ...

Ilmselt peagi tulebki uus külmaperiood ja veel võimsam kui äsja lõppenud, sest veebruari keskmine alla nulli on ülitõenäoline.

Euroopa mudeli hommikune väljund näitabki kuu keskpaiku jahenemist. Kui ka järgmine uuendus seda kinnitab, siis teen nii Euroopa ja GFS väljunditest pildi, lisan selle siia kommentaariumisse, et lõplikult välja selgitada alanud aastaks, kumb siis ikkagi täpsem on ning kes hakkab keda imiteerima.

Anonüümne ütles ...

Gfs viimane väljund erilist külmenemist ei näita kuu keskel. ECWMF - i viimane jooks eelinfo järgi ka uuesti soojemal lainel

Anonüümne ütles ...

Jah, esialgu paistab Euroopa viimase väljundi järgi soojamaraton veel jätkuvat, kuid ilmselt on see vaid mõne jooksu küsimus, mil külm on taas mudelites tagasi.

Anonüümne ütles ...

Ei usu. Seekord on GFS õigem.

Anonüümne ütles ...

Usutavasti on kuu teises pooles ootamas korralik pakane või pikk külmaperiood, sest muidu tuleks ilmselt aegade kõige soojem talv, mis on üliebatõenäoline. Samuti jääks praeguse soojamaratoni jätkumisel veebruari keskmine tõenäoliselt üli nulli, mis on veelgi üliebatõenäolisem.

Anonüümne ütles ...

Ka peale viimaseid jookse arvan ,et GFS on õigem. Ehk teisisõnu õhtune ECWMF erineb praegusest üsna palju ( mis puudutab aega peale reedet)

Anonüümne ütles ...

Euroopa mudeli viimane väljund juba näitabki, et 19. veebruaril pöördub õhuvool põhja ja algab külma õhu juurdevool.

Anonüümne ütles ...

Heh, see on alati niimoodi olnud, et iga jooksu viimane väljund "näitab koha kätte". 19. veebruar ju nii kauge aeg.

Anonüümne ütles ...

Ei tau muretseda, talv veel tuleb.

Anonüümne ütles ...

Eks ta paraku suvel tuleb jah, aga siis pole vähemalt püsiva lumikatte ohtu.