pühapäev, 30. juuni 2019

27. nädala ilm (1.–7.07.2019)


Kommentaar. On kurdetud blogi kvaliteedi osas, et see on tublisti langenud. Milles asi ja mis saab edasi? Kaivo määrati blogis ajutiseks autoriks, et temaga seonduvat kontrolli all hoida. See otsus on end õigustanud. 
Lisaks on energia ja aeg läinud ema probleemidele (tal oli 4 kuu eest ajukasvaja lõikus, mis ei õnnestunud ja hiljem oli tarvis end määrata ta eestkostjaks ja tegeleda nii tema asjaajamise kui raviskeemiga); doktorantuurile, et artiklid ja koguteos ekstreemsademetest valmis saada ja lõpuks uue töökoha ettevalmistused (õppematerjalide koostamine, asendamised õppetöös jms), sest 30. augustist algab tähtajatu tööleping õppejõuna TLÜ-s. See kõik tähendab, et on oluline märkimisväärne ajapuudus blogiga tegelemiseks. 
Et õppematerjalid ja artiklid saavad juuliga ilmselt valmis ja emaga on olukord muutunud niipalju leebemaks, et saab endaga enam-vähem ise hakkama, siis on plaanis blogi lähtestada ehk pöörduda tagasi algse, hiljemalt 2015. a seisundi juurde (vt kuvatõmmis), mida blogi lugejad eelistaksid praeguse asemel. See on planeeritud kuu lõppu, kui on blogi sünnipäev. Seega paar nädalat veel kannatust!

Postitanud siit alates: Kaivo Lõppe, kes kasutanud allikaid: Riigi IlmateenistusWindy rakNorra ilmaportaal yr.noMeteoblueWetterzentraleWetter und Klima
Kõik pretensioonid ja kaebused saata vajadusel kaivoloppe@gmail.com.


Tuleb jahe ja küllaltki sajune nädal. Eestit ootab ees väga sajune ja suhteliselt jahe ilm, täpsemalt Ilmateenistuselt http://www.ilmateenistus.ee/2019/07/lahenevast-tormist-ja-peoilmast/.

Esmaspäeval (1.07.) oli ilm veel suvine, selge, õhukese pilvevinega kuid sajuta.
Puhus aga tormine edelatuul, rannikul ulatusid puhangud üle 20 m/s. Sooja oli parasjagu: öösel 10...15, päeval 17...23 pügalat.

Teisipäeva (2.07.) ennelõunal oli sajuhooge kohati, päeva teises pooles aga arenes seoses külma frondiga loode poolt alates padusaju- ja piksepilvi ohtramalt. Mõnes kohas tuli alla enam kui poole kuu sajunorm.

Eriti sünge vaade Pärnumaal kella 19 paiku õhtul. See pilv põhjustas tugevat vihma ja äikest. Kaivo foto


Seesama külm front, mis saabus Eestisse pärastlõunal, põhjustas mitmel pool pikset ja rängalt tugevat padusadu. Ilmateenistuse lennuilmakaart

Läänekaartetuul oli enamasti rahulik, pilve all tegi tugevamaid iile, kuid pärast frondi üleminekut õhtul asendus alates Loode-Eestist loode-. Õhk oli ennelõunal veel soe, kuid pärastlõunal langes alla 20 °C.

Kolmapäeval (3.07.) oli enamasti pilves ning kohatise sajuga ilm. Enam tuli vihma ida pool. Hilisõhtul liikus üle Hiiumaa lõunaosa ja Saaremaa põhja- ja idaosa üksik pikseline rünksajukas, mis hajus juba Kuivastusse jõudmise ajaks.
Lääne- ja loodetuul püsis rahulik. Õhusooja oli juba vähem – öösel 10 °C ümber, päeval enam üle 20 °C ei tõusnud.


Neljapäeva (4.07.) öösel madalrõhkkond eemaldus Venemaa sisealadele. Selle kauges lääneservas oli meil sajuhooge veel vaid öösel,  kohati ja eelkõige Virumaal. 

Päev tuli rõhkkondade piirimail kohatiste rünksajukatega. Sadu oli siiski nõrk või äärmisel juhul mõõdukas.

Tuul puhus läänest ja loodest ja oli öö hakul kirderannikul tugev, puhudes 5-11, puhanguti kuni 18 m/s. Pärast keskööd veidi nõrgenes (iilid 14 m/s). Päeval pöördus tuul läände ja edelasse ning iilid üle 14 m/s ei ulatunud. Õhk oli üsna jahe: õhutemperatuur öösel 6 °C-st sisemaal 15 °C-ni rannikul, päeval 15...20 °C.


Reede (5.07) öö esimeses pooles tekkis Skandinaavia lõuna- või keskosa kohal kiiresti uus noor tsüklon. Selle tihedamad sajupilved jõudsid kesköö paiku Hiiu- ja Saaremaale ning levisid tasapisi edasi mandrile.

Päeval liikus tsüklon keskmega Soome lahe kohale. Sadas vihma, mitmel pool oli sadu tugev ja paljudes kohtades oli ka pikset.

Mandril puhus öösel lõunakaartetuul 4–10, puhanguti 14 m/s, saartel aga tsükloni keskmele lähedamal edela- ja läänetuule iilid 17 m/s.
Päeval muutus õhurõhuväli veel pingelisemaks, mandril tugevnes edelatuul puhanguti 16, saartel ja läänerannikul lääne ja loodetuul kuni 22 m/s.
Õhk oli jätkuvalt sügisene : õhutemperatuur öösel 7...15, päeval 13...16 °C.

Laupäeval (6.07) jäi seesama madalrõhkkond Soome lõunarannikul ankrusse. Selle vahetus läheduses arenes ööpäevaringselt paljudes kohtades rünksajukaid ja tuli kohati tugevat hoovihma. Esines pikset, kuigi seda vähem, kui eelmisel päeval.
Öösel puhus veel keskme vahetus läheduses tormine lääne- ja loodetuul puhanguti 21 m/s, päeva peale kese vaikselt eemaldus ja sama suuna tuul rauges.
Jahedust oli öösel 7...13, päeval 13...17 °C.

Pühapäevaks (7.07) hiivas tsüklon uuesti end ankrusse, seekord Soome kaguranniku lähistele. Niiskust oli palju, mistõttu arenes ikka (padu)sajupilvi.
Läänekaare tuul puhus ööpäevaringselt mõõdukalt, 5–10, puhanguti 15 m/s. Õhk ei soojenenud: õhutemperatuur öösel 6...11, rannikul kuni 14, päeval 14...18 °C.

68 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kurb nentida, aga blogi käib üha enam ja enam alla. Vanasti oli põhjust siia tulla, mitmeski aspektis oli käsitlus põhjalikum, huvitav ja parem kui vanas EMHI-s, eriti tähelepanuväärsete ilmasündmuste korral. Paraku on olukord muutunud. Vohab pealiskaudsus. Ilmateenistuse nädalaprognoosist copy-paste teha ning veidi sõnastust muuta - sellega saaks enamik inimesi hakkama. Kaalun blogi lugemise lõpetamist, sest juba ammu ei oma siinne informatsioon võrreldes ametlikuga mingit eelist ega lisaväärtust.

Anonüümne ütles ...

Mis ennustused suve kohta? Kas tulebki valdavalt jahe ja sajune ilm,kas on oodata kuumalaineid? Milline august meid ootab? Mis arvate?

Anonüümne ütles ...

Prognoos suve edasise kulgemise kohta huvitab mindki. Tahaks teada, kas peaks ajutiselt kliimapagulaseks hakkama või on lootust ka siin sooja saada. Praegune sügisilm on pehmelt öeldes masendav.

Jüri ütles ...

3. juuli õhtust tagasi komandeeringust. Sadamasse tuli lausa ajakirjanik vastu, et suve kohta saada mingi prognoos Arterisse. Pole jõudnud teha iseseisvat analüüsi, aga midagi on plaanis kirjutada ilm.ee reedesse ilmateatesse ja siis täpsemalt ka siia.
Blogi kohta, et restardi oleme plaaninud kuu lõppu, kui on blogi sünnipäev. Selle kohta oli juba nädalaid tagasi vihje. Seega natuke kannatust veel. Miks Kaivo siin, on ka ühes kommentaaris selgitatud. Juuliga peaks saama valmis ka õppematerjalid sügiseks (kuna alustan tööd õppejõuna) ja ka artiklid doktorantuuri tarvis, seega on jälle rohkem aega siinseks. Nii et rahu ja ootame huviga!

Anonüümne ütles ...

Lugege minu komme suve kohta 17.juuni kl.14:28
19.juuni kl.00:55
19.juuni kl.01:04
28.juuni kl.15:46
Ja endiselt ütlen ,et ka hetkeseisuga on gismeteo enamvähem õige. Augusti alguses tuleb üks kuumalaine ehk veel ja ongi kõik.

Anonüümne ütles ...

Samas lohutuseks ,et järgmine aasta on sooja veidi veel vähem ja sadusi veel rohkem - kohati oluliselt rohkem.

Anonüümne ütles ...

Miks see tsüklon nii imelikult liigub? Hirlami mudel näitab et liigub kirdesse üle Ahvenamaa ja siis otse alla lõunasse üle Hiiumaa.

Anonüümne ütles ...

Arvan et isegi palju vähem ja 30 kraadi piir jääb järgmisel ehk sel toreda aastaarvuga aastal kättesaamatuks. Ja tuleb üldse üks kõige niruma ilmaga aasta ilmselt, mil jaanipäeva ja jõulude temperatuur on kuskil +6 kraadi.

Järgmise aasta ilma võib iseloomustada kui "igavene november".

Anonüümne ütles ...

@ 4. juuli 2019 18:36
HIRLAMi mudel on küll viimane asi mida vaadata.

Anonüümne ütles ...

Kirde-Eestis veab - põud enam ei ohusta sel aastal.

Jüri ütles ...

Analüüs on koostamisel ja postitusse lisati kommentaar. Loodetavasti reedel võib heita valgust ülejäänud suve ilmastikule, kuid ajakirjanikule sai ka öeldud, et juuli lõpus või augusti alguses on oodata natuke rannailma, muul ajal pigem mitte; pärast 10. juulit läheb küll soojemaks, aga soojapiir jääb alla 25 kraadi.

Anonüümne ütles ...

Praegune ilm on küll nagu tavalises septembris. "Sooja" 13...18 kraadi piires, tuuline ja enampilves.

Septembris on täpselt ka nii tavaliselt.
Möödunud aasta septembrile jääb tänane juuli vist küll alla keskmiselt.

Jüri ütles ...

Jah, selline oht on olemas. Sarnasus on 1998. a-ga. Eks näis, mis saab, kuid erilist sooja ei paista niipea.

Anonüümne ütles ...

Britid ütlesid juba kevadel ,et kõige parem analoog on hoopis 1995 a. Ka siis oli juunis kõige rohkem kuumalaineid. August oli ka parem kui juuli.

Jüri ütles ...

1995. a oli palavust ja äikest palju mais (Eestis). Kas seda jätkus ka juunisse?

Anonüümne ütles ...

Juunis ikka oli. Mai lõpus oli ka mõni päev kuuma ja äikest aga põhivärk oli juunis.

Jüri ütles ...

Jah, Sven-Erik on 1995. a sageli äikese osas meenutanud, kuid maid, mitte juunit. Eks näis, mis seekord, aga enne kuu lõppu küll äikest ega üle 25 kraadi ei paista.

Anonüümne ütles ...

Kes eile reoprterit vaatas?
Kaivo karjäär lõpeb plaanitus kiiremini.
Rootsi kartinad ootavat.

https://tv.postimees.ee/6722371/reporter-ettemaksu-korjanud-kaivo-loppe-peab-aastateks-vangi-minema

Anonüümne ütles ...

Äkki nimekaim ?

Anonüümne ütles ...

Aa ei ole mingi nimekaim - vaatasin saatelõigu ära

Anonüümne ütles ...

BLogi blogiks ja Kaivo Kaivoks. Küsiksin, et kuidas viljade koristamisega sel hooajal läheb, juulis erilisi soojalaineid ei tule enam ilmselt, et siis ehk augustis ikka näitab nädal-kaks lauspäikest?

Jüri ütles ...

Kaivo ütles, et olevat tingimisi. Igal juhul lähtestamist blogile sooviks kuu lõpuks teha.
Kiire vastus viljade koristamise kohta, kas juuli viimased päevad või augusti algusnädal.

Anonüümne ütles ...

Ma veel lisaks ,et kes heina veel pole teinud võivad halvemal juhul ilma jäädagi. Rannikutel on tõenäosus suurem ,et saab teha. Kes juunis tegi saab nüüd rõõmustada.

Anonüümne ütles ...

11 või 12 juulil lõhnab lörtsisaju võimalikkuse järele

Anonüümne ütles ...

Tõepoolest. Ja maapinnal võib oodata siis selge ja vaikse öö korral nii mõnelgi pool öökülma.

Anonüümne ütles ...

Olen kuulnud kuskilt tarkust ,et õige suvi on viimasest öökülmast esimese öökülmani.

Jüri ütles ...

Jah, suve osas mitu võimalust, kuidas seda määrata: ööpäeva keskmise õhutemperatuuri järgi, looduse fenofaaside järgi (nt suve algust võib määrata pihlaka õitsemise järgi), kuupäevade (kalendri) järgi, öökülmavaba perioodi järgi ja nõnda edasi. Igal võimalusel on omad miinused ja igale poole need ei sobi, nt Rootsi-Norra piiril võis märgata, et mõned põõsad ja puud alles lähevad lehte (see oli ca 500 m kõrgusel mägitundras, kus lähisarktiline kliima) või pihlakas ja sirelid alles hakkasid õitsema, kuid seal ilmselt teised tunnused suve määramiseks kui siin.
Öökülmavõimaluseks peab ilm olema selge ja vaikne, õhk kuiv. Ohustatud on eeskätt turvasmullad, st et enamik inimesi ikkagi öökülma, kui see kuskil tuleb, ei koge ega näe.

Jüri ütles ...

Suve kohta sai öösel tehtud üks selgitav artikkel: https://ilm.ee/?517890.

Esimese kommentaari kohta veel, et pealiskaudsuse märkuse tegi hulga aja eest Raul, üks blogi pikaaegne lugeja. Ta märkas juba mitme kuu eest muutust. Põhjuseid on peamiselt kaks: ajapuudus (nii ülikooli, töö kui ema ajukasvajaga seoses) ja Kaivo, kes asendab autorina mind. Lähtestamine või siis esialgse, idealiseeritud seisundi taastamise oleme planeerinud 31. juuli nädalasse, kui on blogi sünnipäev. Seega, elame-näeme!

Anonüümne ütles ...

Kas täna ka "kahe Eesti ilm"? Läänes täitsa selge taevas, laulupeolised vihmata, kagus laussadu ja vihmahall taevas kogu päeva.

Anonüümne ütles ...

Ise laulupeol - on jah senini üsna ilus ilm olnud. Mõni pilveräbal vahel pilve ees. Mõni ütleb ,et ka natuke soojem võiks olla.

Jüri ütles ...

Jah, oklusioonifront ja natuke on kahe Eesti ilma poole. Heltermaa üllatas 21 kraadiga, Tallinn 19,x kraadiga jne. Samas Ain kagust ütles et päev otsa laussadu ja 10 kraadi. Viljandi- ja Pärnumaal oli pärastlõunal äikesetorm, aga suurem möll jäi vist Lätti.
Narviku ja Tromsø kõrval täna lausa palav.

Anonüümne ütles ...

Siit https://www.puuppa.org/~pnuu/salama/arkisto.php?pvm=20190706 hästi näha, et Soome laht sai Eesti äikesemöllule jälle saatuslikuks - pilved jõudsid raevukateks alles Läti aladel. Samas Soome lahel hajunud pilv ilmselt tõi Soome lõunarannikulegi möllu.
-----------------------
Kuna homme kirdetuul, siis ärge taas äikest mere ääres lootke.

Jüri ütles ...

Äikesed tegid 6. juulil imelise kaare. Tantsu- ja laulupeol öeldi, et vahe jäeti Harjumaale just peoliste pärast. Jah, igat moodi võib mõelda ja olukordi tõlgendada. Lepime siis pimeda juhusega, millele aitas kaasa Soome laht.

Ülle ütles ...

Keilas oli ka päikeseline ja rahulik ilm, isegi 20 kraadi tuli ära. Kuna pole blogi lugeja aastaid olnud, ei oska kommenteerida varasemat olukorda, samas kuulates ära põhjusi, miks siin Kaivo, siis mõistame olukorda ja peame olukorda taluma kuni kuu lõpuni.

Anonüümne ütles ...

Miks on öökülmast ohustatud turbamullad? Kui talu asub metsas kusagil madalamas augus, ei olene see mullatüübist. Mul oli neljapäaev hommikul Hiiumaal Kõpus 4 kraadi.

Anonüümne ütles ...

Samuti on niiöelda öökülmaohtlikel öödel mul kraad vähem kui Pärnumaal Koodu jaamas( mis minu jaoks on eesti suveööde külmapoolus, asub rabade keskel?), see on kummaline, sest ma olen ikkagi poolsaarel ümbritsetud Läänemerest.

Jüri ütles ...

Neid tegureid, mis öökülma mõjutavad, on palju, nagu pinnase niiskusaste, lõimis (mulla, setete mehaaniline koostis), veekogude lähedus jne, kuid eriti oluline tegur radiatsioonilise öökülma puhul on pilvisus: kui ilm on pilves (madalad pilved), siis pilvekiht kaitseb maapinnalähedast õhku jahtumise eest. Kõige rohkem on suvel öökülmadest ohustatud turvasmullad. Kuna A. Kanal poos end üles, siis temalt vastuseid enam ei saa, aga Laine ja Vello K. Jõgevalt ilmselt oskavad täpsemalt vastata, miks see on nii. Vajadusel võib uurida. Aga matkates soodes-rabades, on tähelepanek turvasmuldade öökülmakartlikkuse osas küll õige.

Jüri ütles ...

Laagris äike kohal. Sajuala jääb siiski mõni km lõuna poole. Idast on tulekul uusi pilvi.

Anonüümne ütles ...

Millal võib oodata selle nädala prognoosi?

Anonüümne ütles ...

Enne küsiks hoopis ,et kas sisemaal keegi rahepilve alla ka jäi ?

Kaivo Lõppe ütles ...

Selle nädala progna 09.juuli jooksul.

Rahest niipalju, et sain ise 1cm suuruseid teri. Minust 15km kaugusel poisid said aga 3-4cm suuruseid.
Jutt Pärnumaast.

Täna sai üle pika aja ka korraliku äikeseelamuse. Oli hetki, kus välk ja pauk koos olid, samuti nägin üheaegselt löömas 8t välku, mis oli väga uhke vaatepilt.
Pilved aeg-ajalt pöörlesid suht peakohal.

Ootan järgmist meeletut äikeseelamust!

Anonüümne ütles ...

7. juulil oli Narvas päikesetõusu paiku vaid +2,8 kraadi, mis juhtus +5 kraadise isotermiga.

Seega 2,2 kraadi isotermist madalam.
Nüüd reedeks näidatakse -1 kraadist isotermi. Niiet nüüd siis sellest lähtudes lausa -3,2 kraadine külm tulemas? :D
Seega võib juhtuda sajandi ime ja tuleb hoopis uus külmarekord pidevate soojarekordite sekka. Kuupäeva rekord ongi veel kindlam. Neljapäevane maksimum jääb ilmselt mõnes kohas alla 10 kraadi, mida ma juulis ei mäletagi varasemast.
#MulluneSeptembergiOliSoojemKuiTänavuneJuuliOn

Anonüümne ütles ...

Tundub mullegi ,et mu prognoos juuni keskel kus ütlesin et kuu (juuli) tuleb normilähedane ja eelmise aastaga võrreldes külm oli tagasihoidlik. Tuleb ilmselt normist selgelt külmem. Ehk otseses mõttes külm.

Anonüümne ütles ...

Loodetavasti siis september tuleb korralik suvekuu jälle. (keskmine +13 kraadi või enam)
----------------------
yr.no järgi peaks hommikuks ilm selginema, mis usutav küll ei tundu.

Anonüümne ütles ...

Esimesele kommenteerijale lisaks, et järjekordselt sai blogi maine põntsu, sest 9. juuli jooksul lubati uus postitus postitada, aga juba on 10. juuli ja uut sissekannet ei kusagil.

Anonüümne ütles ...

Pakun, et Kagu-Eestis on juba nii mõnelgi pool kuu normi täis sadanud.

Anonüümne ütles ...

Ehk siis terve juulikuu normi

Jüri ütles ...

Kaivo ei ole olnud kättesaadav. Kuna ise pidin käima õppejõu kohti ette valmistamas ja tegema üht-teist muudki, ei ole saanud ka ise uut postitust teha. Leping tehakse valmis 11. juulil. Pärast seda vast muutub olukord leebemaks.
Sadude kohta, et kõik kohad ei ole veel saanud korralikult sademeid. Üldiselt jah loodevooluga on kõige märjem kaguserv. Tornaadopuhangust on Õhtulehes artikkel.

Anonüümne ütles ...

See Kaivo vist lasi juba Eestist jalga :)

Anonüümne ütles ...

Kaivo postituste tase pole suurem asi ja järjepidevust tal ka pole

Anonüümne ütles ...

Pigem suletage blogi kuni hetkeks kui saab sellega tegeleda kompetentne inimene.

Anonüümne ütles ...

Just praegu, kui meid ähvardab haruldane juulikuine öökülm, tuleks siin blogis asjalikku infot jagada, kus, miks, millal.

Anonüümne ütles ...

Kaivo ilmselt vangis juba,kuskil oli mingi artikkel selle kohta.

Anonüümne ütles ...

Kaivo viimast kommentaari lugedes tundub tõenäoline et ta sai välgutabamuse.

Anonüümne ütles ...

Üsna vähetõenäoline, et ka kuu lõpus mingit kuumalainet tuleb. Prognoosid muutuvad ka järjest tagasihoidlikumateks. Jah, natuke soojemaks läheb, kuna ilmselt hakkab rohkem edelavool domineerima, aga see toob ka üsna palju pilvisust ja sademeid, mistõttu temperatuur üle 22-23 kraadi ikkagi päeval ei tõuse.

Anonüümne ütles ...

Umbes 5 päeva pärast panen Augusti prognoosi üles aga etteruttavalt ,et tuju see eriti ei tõsta.

Kaivo Lõppe ütles ...

Teadmiseks siinsele rahvale, et vangis ei ole ja sinna ka ei lähe.
Kellel täpsem huvi asja vastu, saab kirjutada meilile, ja seal jagan meeleldi infot tegelikkusest.

Blogi edasise osas veel Jüriga arutame, et kumb siis jätkab.
Minu postitused jah, ei ole Jüri postitustele omase põhjalikkusega, kuid harjutan praegu vaikselt ja iga asi tuleb aja peale. Kui jätkan, tuleb ilmselt ajaga ka põhjalikkus ja postituste täpsem sisu.

Anonüümne ütles ...

Uue nädala prognoosi ehk siis uue teema võiks ikka õigel ajal teha. Siis oleks juba kasvõi kommentaaride all esmaspäevase rahe (08.juuli) jutt õige nädala teemas. Samuti saaksid teadjad, keda siin on päris mitmeid, jagada infot näiteks läheneva juulikuise öökülma kohta. Ja nii edasi. Et kui prognoos ei hiilga Jürile omase põhjalikkusega, siis blogi kommentaarid saaksid seda täiendada. Praegune olukord, kus on jälle kolmapäeva õhtu ja uue nädala teemat ei ole, on pehmelt öeldes hale. (Jüri, tule tagasi blogi vedama!)

Anonüümne ütles ...

100% nõus. Blogi ei paku enam mingit lisaväärtust võrreldes teiste allikatega. Kuna pole korralikku algpostitust, siis kannatavad selle all ka arutelud. Väga-väga mahakäinud on see siin.

Vanasõna ütleb meest sõnast, härga sarvist. Kaivo pole mees, kelle sõnu uskuda. Seda tõestab ka lubadus, nagu pidanuks eile uuendus tulema. Veelgi paremini tõestavad seda aga tema kohta käivad kohtuotsused.

Anonüümne ütles ...

Millega kommenteerib Kaivo lubadusi kohe-kohe uuendada, kuigi ta seda ei tee? Nõrk tase. Postitus ei hiilga põhjalikkusega, isegi nädalaprognoosist copy-paste ei suudeta teha.

Anonüümne ütles ...

Selle nädala ilma pole mõtet enam pannagi, panustage uue nädala ilmale.

Keegi mainis, et lootust pole kuivemale ilmale ka augustis, tuleb nagu 2017? Kombainid uppuvad ja vili jääb põldu?

Anonüümne ütles ...

Kannatust. Mõned päevad uurin veel andmeid aga on oht 2003 augusti kordusele. Ainult selle erinevusega ,et selle uputuse nätaka saab näiteks kagu-eesti. Samal ajal hiiumaal võetakse päikest aga kannatust veel veidi.

Kaivo Lõppe ütles ...

Küsiks ka nende anonüümsete teadjate käest, kes kõike minust teavad mõne kohtuotsuse põhjal : miks anonüümsed olete ? Olete mehed avaldage oma nimed või kirjutage enda nime alt kas siia või meilile mulle.
Argpükslikkust näitab see, et ei julgeta.oma nime avaldada.

Mingid anonüümsed "kõiketeadjad" peaks üsna madalat profiili hoidma sellistel teemadel seni, kuni saadakse kokku julgus et midagi siia kobisema tulla ja virisema.

Jah, postitused on hiljaks jäänud, seda ei lükkagi ümber, ja ei ole ka sama põhjalikud, kui Jüri omad ja on tore, kui selle kohta avaldatakse arvamust, aga tore on see ainult senikaua kuni mingid "kõiketeadjad" juba konkreetselt virisema hakkavad ja mingeid üldistusi kohtuotsuste ja postituste hilinemise pealt, teadmata minu eraelu töögraafikut, päeva pikkusi ja muid sellega seonduvaid asju.

Seega on mul palve - Teie, anonüümsed kõiketeadjad, kuniks te ei julge isegi oma nimesi avaldada või vähemasti kirjutada mulle personaalselt oma nime alt, ärge kommenteerige selliseid asju ja ärge tehke mingeid üldiseid järeldusi ainult avaliku info põhjal, teadmata muid ja üsnagi määravaid asjaolusi minu eraelust.

Anonüümne ütles ...

Selle pika õigustava traktaadi asemel oleks võinud avada käesoleva nädala teema, oleks veel kolmapäevase kuupäevaga tulnud. Meie ei tea Teie töögraafikut, Kaivo. Teie ise teate ja selle põhjal annate ka lubadusi. Täitke siis oma lubadusi ja keegi ei irise enam. Üldiselt on siin ju väga heatahtlik seltskond. Mis siis, et valdavalt anonüümne.

Kaivo Lõppe ütles ...

Anonüümne ütles ...

Selle pika õigustava traktaadi asemel oleks võinud avada käesoleva nädala teema, oleks veel kolmapäevase kuupäevaga tulnud. Meie ei tea Teie töögraafikut, Kaivo. Teie ise teate ja selle põhjal annate ka lubadusi. Täitke siis oma lubadusi ja keegi ei irise enam. Üldiselt on siin ju väga heatahtlik seltskond. Mis siis, et valdavalt anonüümne.



Näedsa, taaskordne üldise asja põhjal tehtud järeldus - mis sest, et keskööni on veel jupp aega ja uus postitus tuleb veel tänase kuupäevaga.
Kuupäev ei ole veel isegi läbi ja juba kukutakse taas tegema järeldusi.

Uues postituses alguses selgitan ka töö ja muuga seonduvat, et meie "kõiketeadjad" siin ei ilguks enam ega mingeid järeldusi ei teeks.


Teiseks, kust otsast see õigustav oli ? Olen seal tunnistanud, et on läinud postitused hilisemaks, ei lükka seda ümber. Kas lugesid ka üldse? Tundub, et mitte, vaid kukkusid jälle järeldusi tegema ilma asja süvenemata.

Anonüümne ütles ...

Ma siin oma Augustiga. Ühe asja jõudsin ära vaadata. Numbrid olid alates aastast 1900 järgmiselt 14,7 16,1 15,0 13,5 14,4 15,2 ....
Et mis numbrid need on ?
Nelja punkti asemele pean mõtlema Augusti keskmise temperatuuri. Nagu näha kuumaga saab olema ka Augustis ilmataat kitsi.
Need aastad olid siis 1905 ,1924, 1943 ,1962 ,1981, 2000 ja punktide number tuleb aastast 2019.
See oleks pikk jutt miks just need aastad näitavad selle aasta Augusti ilma aga kaks fakti lühidalt. Kaks noorkuud samas kalendrikuus suvel ja saarose seeria kordumine.

Jüri ütles ...

Aitäh elava arutelu eest! Blogi on nii või naa praegu juuliga lähtestamisel ja vedamise aspekt taastatakse. Õppejõu kohale õnnestus ettevalmistused valmis saada, õppematerjalidega läheb veel aega, aga need ei tohiks olukorda enam muuta, st Rauli palutud plaan kehtib.

ffredrick peterson ütles ...

Bir işletme kredisi mi arıyorsunuz? kişisel kredi, konut kredisi, araç kredisi, öğrenci kredisi, borç konsolidasyonu kredisi, teminatsız krediler, risk sermayesi vb. Veya herhangi bir nedenden dolayı bir banka veya finans kurumu tarafından bir krediniz reddedildi mi? Özel borç vermekteyiz, işletmelere ve kişilere% 2 faiz oranının düşük ve hesaplı faiz oranlarında borç vermekteyiz. İlgileniyorsanız Bizimle bugün (fredrickpetersonloan@gmail.com) bize ulaşın ve bugün kredinizi alın
Saygılarımızla,
Fredrick Peterson yatırım ekibi